×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 1: Voetreflextherapie hielp Penny van haar slaapprobleem af

Vriendin 1: Voetreflextherapie hielp Penny van haar slaapprobleem af
03.01.2014 -

‘Voor het eerst kon ik hele nachten doorslapen’


Jarenlang kampte Penny (52) met slaapproblemen. Ze dacht dat het altijd zo zou blijven. Maar na een paar bezoeken aan de voetreflextherapeut sliep ze als een roos. “Ik wist niet wat me overkwam. Ik sliep wel acht uur!”

Penny: “Ik had vrijwel nooit moeite om in slaap te vallen, maar na de scheiding van mijn ouders werd ik van het kleinste geluidje meteen wakker. We wonen in een stad, dus ’s nachts is het nooit stil. Je hoort een hond die blaft, iemand die thuiskomt, auto’s die voorbijrijden, jongeren die uitgaan en door onze straat fietsen. Ook als mijn man snurkte of zich omdraaide, schrok ik wakker. Meestal was ik meteen zo alert dat ik daarna ook niet meer in slaap viel. Acht uur achter elkaar slapen lukte me eigenlijk nooit, hoogstens als we op vakantie waren of in een huisje in het bos zaten, waar het extreem stil was ’s nachts. Maar zelfs dan waren er vaak nog geluiden waar ik wakker van werd. Vaak zag ik letterlijk ieder uur van de klok voorbijkomen. Ik stond steevast op met het gevoel dat ik nog uren door had willen slapen en ik was overdag nooit echt fit.”

Lees het hele verhaal van Penny in Vriendin 1 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Heb jij ook slaapproblemen?

  •  
  •  
  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  valentino wo 6 aug '14 20:18

  Reactie: Ja
  Duurt wel een uur voor ik slaap en ben wel 4x per nacht wakker
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |