×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 1: Anita ‘vergeet’ regelmatig iets af te rekenen

Vriendin 1: Anita ‘vergeet’ regelmatig iets af te rekenen
03.01.2014 -

‘Ik steel om mijn kinderen iets extra’s te kunnen geven’


Als alleenstaande moeder heeft Anita (39) het niet breed. Een paar maanden geleden ontdekte ze per ongeluk hoe makkelijk het is om spullen de supermarkt uit te smokkelen. “Bijna dagelijks vul ik nu onze avondmaaltijd aan met gestolen etenswaar.”

Anita: “Het begon heel onschuldig. Mijn zoontje Mees hielp met boodschappen doen en stopte de pot pindakaas in mijn boodschappenmand, in plaats van op de band. Iets waar ik pas na het afrekenen achter kwam. Wat een mazzel, zomaar tweeënhalve euro gratis, dacht ik. Het voelde alsof ik een cadeau had gekregen. Daarna kon ik me niet inhouden. Ik deed na het wegen een hand sperziebonen en twee tomaten extra in het groentezakje. Niemand die me bij de kassa terugstuurde om opnieuw te wegen. Het gaf me een kick om zo makkelijk aan iets extra’s te komen. Als het zo simpel was, waarom dan niet wat meer en vaker?”

Lees het hele verhaal van Anita in Vriendin 1 en praat mee op het forum.

Foto: iStockphoto

Plaats een reactie

Wat vind jij van Anita’s verhaal?

  •  

9Reacties

 • Dit is niet ok!

  dolfijn 1970 vr 3 jan '14 11:38

  Reactie: Ik vind...
  heb liever niets dan dan dat ik iets moet stelen
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  elskreeft vr 3 jan '14 11:59

  Reactie: Ik vind...
  dat Anita maar eens een krantenwijkje erbij moet nemen en dan dat asociale gedrag met stelen eens laat! Wij betalende klanten draaien voor haar gegraai op.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem vr 3 jan '14 12:28

  Reactie: Ik vind...
  dit niet kunnen. Je werkt 24 uur dus je kunt best een dag post gaan bezorgen of een krantenwijk nemen dan kun je je ook luxere artikelen veroorloven. Stelen doe je niet hoe weinig geld je ook hebt!!!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Sassje vr 3 jan '14 12:38

  Reactie: Ik vind...
  Lekker voorbeeld voor je kinderen...
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem vr 3 jan '14 16:50

  Reactie: Ik vind...
  Nee , nee en nog eens nee. Er is geen enkel excuus om te stelen
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem vr 3 jan '14 17:03

  Reactie: Ik vind...
  dit niet kunnen. Slecht voorbeeld voor je kinderen. Ik hoop dat je een keer gepakt wordt.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem za 4 jan '14 11:29

  Reactie: Ik vind...
  dit echt niet kunnen wij hebben ook niet zoveel te besteden en moet ook de eindjes aan elkaar knopen maar stelen zou ik never nooit doen geen goed voorbeeld voor mijn kind ik ben van mening hoe arm je ook bent ik zou mij aanmelden voor de voedselbank of andere manieren bedenken al zou ik een pot pindakaas van de buren lenen er zijn genoeg alternatieven om aan eten te komen
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  svgroen zo 5 jan '14 21:15

  Reactie: Ik vind...
  Dit echt egoistisch!! Zij heeft geen idee wat de gevolgen zijn van haar stelen: jaarlijks wordt er gemiddeld voor 100.000 euro per gemiddelde grote supermarkt gestolen en dit kost de Retail wereld bakken met geld: dit moet gecompenseerd worden en de prijzen in de supermarkten worden dan ook niet voor niks steeds duurder. Belachelijk om te denken dat dit 'kleine beetje stelen' niet veel impact heeft: juist wel!! En laat haar lekker een krantenwijk nemen om geld te verdienen en lekker om 5 uur opstaan: dan kan ze gewoon de extra spullen die ze nu mist kopen zoals ieder ander mens dat zo doet en hoort te doen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  margreet.verbeek.37 wo 8 jan '14 12:14

  Reactie: Ik vind...
  ik vind zoiets niet kunnen
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!