×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 1: Anita ‘vergeet’ regelmatig iets af te rekenen

Vriendin 1: Anita ‘vergeet’ regelmatig iets af te rekenen
03.01.2014 -

‘Ik steel om mijn kinderen iets extra’s te kunnen geven’


Als alleenstaande moeder heeft Anita (39) het niet breed. Een paar maanden geleden ontdekte ze per ongeluk hoe makkelijk het is om spullen de supermarkt uit te smokkelen. “Bijna dagelijks vul ik nu onze avondmaaltijd aan met gestolen etenswaar.”

Anita: “Het begon heel onschuldig. Mijn zoontje Mees hielp met boodschappen doen en stopte de pot pindakaas in mijn boodschappenmand, in plaats van op de band. Iets waar ik pas na het afrekenen achter kwam. Wat een mazzel, zomaar tweeënhalve euro gratis, dacht ik. Het voelde alsof ik een cadeau had gekregen. Daarna kon ik me niet inhouden. Ik deed na het wegen een hand sperziebonen en twee tomaten extra in het groentezakje. Niemand die me bij de kassa terugstuurde om opnieuw te wegen. Het gaf me een kick om zo makkelijk aan iets extra’s te komen. Als het zo simpel was, waarom dan niet wat meer en vaker?”

Lees het hele verhaal van Anita in Vriendin 1 en praat mee op het forum.

Foto: iStockphoto

Plaats een reactie

Wat vind jij van Anita’s verhaal?

  •  

9Reacties

 • Dit is niet ok!

  dolfijn 1970 vr 3 jan '14 11:38

  Reactie: Ik vind...
  heb liever niets dan dan dat ik iets moet stelen
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  elskreeft vr 3 jan '14 11:59

  Reactie: Ik vind...
  dat Anita maar eens een krantenwijkje erbij moet nemen en dan dat asociale gedrag met stelen eens laat! Wij betalende klanten draaien voor haar gegraai op.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem vr 3 jan '14 12:28

  Reactie: Ik vind...
  dit niet kunnen. Je werkt 24 uur dus je kunt best een dag post gaan bezorgen of een krantenwijk nemen dan kun je je ook luxere artikelen veroorloven. Stelen doe je niet hoe weinig geld je ook hebt!!!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Sassje vr 3 jan '14 12:38

  Reactie: Ik vind...
  Lekker voorbeeld voor je kinderen...
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem vr 3 jan '14 16:50

  Reactie: Ik vind...
  Nee , nee en nog eens nee. Er is geen enkel excuus om te stelen
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem vr 3 jan '14 17:03

  Reactie: Ik vind...
  dit niet kunnen. Slecht voorbeeld voor je kinderen. Ik hoop dat je een keer gepakt wordt.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem za 4 jan '14 11:29

  Reactie: Ik vind...
  dit echt niet kunnen wij hebben ook niet zoveel te besteden en moet ook de eindjes aan elkaar knopen maar stelen zou ik never nooit doen geen goed voorbeeld voor mijn kind ik ben van mening hoe arm je ook bent ik zou mij aanmelden voor de voedselbank of andere manieren bedenken al zou ik een pot pindakaas van de buren lenen er zijn genoeg alternatieven om aan eten te komen
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  svgroen zo 5 jan '14 21:15

  Reactie: Ik vind...
  Dit echt egoistisch!! Zij heeft geen idee wat de gevolgen zijn van haar stelen: jaarlijks wordt er gemiddeld voor 100.000 euro per gemiddelde grote supermarkt gestolen en dit kost de Retail wereld bakken met geld: dit moet gecompenseerd worden en de prijzen in de supermarkten worden dan ook niet voor niks steeds duurder. Belachelijk om te denken dat dit 'kleine beetje stelen' niet veel impact heeft: juist wel!! En laat haar lekker een krantenwijk nemen om geld te verdienen en lekker om 5 uur opstaan: dan kan ze gewoon de extra spullen die ze nu mist kopen zoals ieder ander mens dat zo doet en hoort te doen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  margreet.verbeek.37 wo 8 jan '14 12:14

  Reactie: Ik vind...
  ik vind zoiets niet kunnen
  Reageer!
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

5

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |