×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 1: Anita ‘vergeet’ regelmatig iets af te rekenen

Vriendin 1: Anita ‘vergeet’ regelmatig iets af te rekenen
03.01.2014 -

‘Ik steel om mijn kinderen iets extra’s te kunnen geven’


Als alleenstaande moeder heeft Anita (39) het niet breed. Een paar maanden geleden ontdekte ze per ongeluk hoe makkelijk het is om spullen de supermarkt uit te smokkelen. “Bijna dagelijks vul ik nu onze avondmaaltijd aan met gestolen etenswaar.”

Anita: “Het begon heel onschuldig. Mijn zoontje Mees hielp met boodschappen doen en stopte de pot pindakaas in mijn boodschappenmand, in plaats van op de band. Iets waar ik pas na het afrekenen achter kwam. Wat een mazzel, zomaar tweeënhalve euro gratis, dacht ik. Het voelde alsof ik een cadeau had gekregen. Daarna kon ik me niet inhouden. Ik deed na het wegen een hand sperziebonen en twee tomaten extra in het groentezakje. Niemand die me bij de kassa terugstuurde om opnieuw te wegen. Het gaf me een kick om zo makkelijk aan iets extra’s te komen. Als het zo simpel was, waarom dan niet wat meer en vaker?”

Lees het hele verhaal van Anita in Vriendin 1 en praat mee op het forum.

Foto: iStockphoto

Plaats een reactie

Wat vind jij van Anita’s verhaal?

  •  

9Reacties

 • Dit is niet ok!

  dolfijn 1970 vr 3 jan '14 11:38

  Reactie: Ik vind...
  heb liever niets dan dan dat ik iets moet stelen
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  elskreeft vr 3 jan '14 11:59

  Reactie: Ik vind...
  dat Anita maar eens een krantenwijkje erbij moet nemen en dan dat asociale gedrag met stelen eens laat! Wij betalende klanten draaien voor haar gegraai op.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem vr 3 jan '14 12:28

  Reactie: Ik vind...
  dit niet kunnen. Je werkt 24 uur dus je kunt best een dag post gaan bezorgen of een krantenwijk nemen dan kun je je ook luxere artikelen veroorloven. Stelen doe je niet hoe weinig geld je ook hebt!!!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Sassje vr 3 jan '14 12:38

  Reactie: Ik vind...
  Lekker voorbeeld voor je kinderen...
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem vr 3 jan '14 16:50

  Reactie: Ik vind...
  Nee , nee en nog eens nee. Er is geen enkel excuus om te stelen
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem vr 3 jan '14 17:03

  Reactie: Ik vind...
  dit niet kunnen. Slecht voorbeeld voor je kinderen. Ik hoop dat je een keer gepakt wordt.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem za 4 jan '14 11:29

  Reactie: Ik vind...
  dit echt niet kunnen wij hebben ook niet zoveel te besteden en moet ook de eindjes aan elkaar knopen maar stelen zou ik never nooit doen geen goed voorbeeld voor mijn kind ik ben van mening hoe arm je ook bent ik zou mij aanmelden voor de voedselbank of andere manieren bedenken al zou ik een pot pindakaas van de buren lenen er zijn genoeg alternatieven om aan eten te komen
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  svgroen zo 5 jan '14 21:15

  Reactie: Ik vind...
  Dit echt egoistisch!! Zij heeft geen idee wat de gevolgen zijn van haar stelen: jaarlijks wordt er gemiddeld voor 100.000 euro per gemiddelde grote supermarkt gestolen en dit kost de Retail wereld bakken met geld: dit moet gecompenseerd worden en de prijzen in de supermarkten worden dan ook niet voor niks steeds duurder. Belachelijk om te denken dat dit 'kleine beetje stelen' niet veel impact heeft: juist wel!! En laat haar lekker een krantenwijk nemen om geld te verdienen en lekker om 5 uur opstaan: dan kan ze gewoon de extra spullen die ze nu mist kopen zoals ieder ander mens dat zo doet en hoort te doen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  margreet.verbeek.37 wo 8 jan '14 12:14

  Reactie: Ik vind...
  ik vind zoiets niet kunnen
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |