×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 1: Manita werd na jarenlang proberen eindelijk moeder

Vriendin 1: Manita werd na jarenlang proberen eindelijk moeder
02.01.2014 -

‘Na 13 jaar wachten zijn we zo blij met ons kindje’


Dertien jaar keek Manita (40) uit naar het moederschap. Eén keer eerder raakte ze zwanger, maar na 21 weken verloor ze haar baby. Hoewel de kans op een nieuwe zwangerschap heel klein was, bleef Manita positief. Toen werd Lisa geboren, tot grote vreugde van Manita en haar man John (45).

Manita: “Mijn man is verminderd vruchtbaar. Daardoor was de kans dat ik spontaan zwanger zou raken maar 0,01 procent. John vond dat vreselijk, hij kon me niet geven wat ik zo graag wilde. We probeerden er het beste van te maken, waren samen gelukkig. We konden in een tweezits cabrio rijden, kochten een sloep, vaarden veel op de Loosdrechtse plassen. We probeerden van elkaar en de dingen die we wél hadden te genieten. Sommige stellen groeien door verdriet uit elkaar, maar wij groeiden juist naar elkaar toe. Dat komt volgens mij omdat wij heel goed met elkaar kunnen praten en omdat wij allebei altijd wel onze emoties uiten. Onze liefde voor elkaar is groot. Maar diep van binnen was er altijd nog de wens samen een kindje te krijgen. Na acht jaar in de medische molen raakte ik eindelijk zwanger. Na verschillende ivf-behandelingen in Nederland kwamen we in België terecht. De eerste ivf-behandeling daar was meteen succesvol. John en ik waren ontzettend blij. Maar het liep niet zoals we gehoopt hadden.”

Lees het hele verhaal van Manita in Vriendin 1 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Heb jij net als Manita een bijzondere zwangerschap gehad?

    •  
    •  

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |