×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 51: Een dag voor Kerst zegt de man van Yvon dat hij van haar wil scheiden

Vriendin 51: Een dag voor Kerst zegt de man van Yvon dat hij van haar wil scheiden
18.12.2013 -

‘Hoe kon hij ons gezin verlaten? Op Kerstavond nog wel!’


Yvon (41) wist dat het tussen haar en haar man Freek (43) al een tijd niet zo lekker ging. Maar dat hij wilde scheiden kwam als donderslag bij heldere hemel. “Ik dacht: vroeg of laat realiseert hij zich heus wel dat hij niet zonder zijn gezin kan.”

Yvon: “De aanloop naar Kerst vorig jaar leek op die van de voorgaande jaren: in de woonkamer stond onze mooi versierde kerstboom en de stol voor het ontbijt lag al klaar. Op Kerstavond zat ik ook gewoon, zoals elk jaar, met mijn man Freek en onze kinderen in de kerk om de avondmis bij te wonen. Maar een paar uur later, toen we weer thuis waren en de kinderen in bed lagen, zei Freek, terwijl we naast elkaar op de bank zaten: ‘Ik wil niet meer, ik ga bij je weg.’ Ik voelde de grond onder mijn voeten wegzakken. Ons huwelijk verkeerde al ruim een jaar in zwaar weer en Freek had een maand eerder gezegd dat hij twijfelde of hij nog wel met me verder wilde. Daar schrok ik van, maar ik dacht: het komt vast niet écht tot een scheiding. Vroeg of laat realiseert hij zich dat hij niet zonder zijn gezin kan. En nu had hij dus tóch besloten definitief een einde te maken aan ons huwelijk. Hoe kon hij alles wat we hadden weggooien? En dan ook nog eens met de Kerstdagen voor de deur?”

Lees het hele verhaal van Yvon in Vriendin 51 en praat mee op het forum.

Foto: iStockphoto

Plaats een reactie

Heeft het bij jou ook even geduurd voor je over je scheiding heen was?

  •  
  •  
  •  
  •  

3Reacties

 • Dit is niet ok!

  monique.mentink wo 18 dec '13 17:25

  Reactie: Ja
  Maar achteraf had ik niet zo bang hoeven zijn de knoop door te hakken. Ik deed dat trouwens net voor Pasen. Niet bewust, maar toen wist ik het pas zeker - eind maart 2008. En ik had het al zo vaak gehoord en gelezen, maar nu heb ik het ervaren: 'what doesn't kill you, makes you stronger'! Monique
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 19 dec '13 12:54

  Reactie: Nee
  Hij heeft mij zo bedonderd, dat ik er zo klaar mee was. Mij financieel helemaal uitgekleed, en allerlei onwaarheden tegen onze zogenaamde vrienden verteld. De rest zal ik maar voor mezelf houden.. Al is dat moeilijk
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 24 dec '13 09:26

  Reactie: Nee
  ik was zo klaar met hem, nadat hij me voor zoveelste heeft bedonderd.
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |