×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 51: Een dag voor Kerst zegt de man van Yvon dat hij van haar wil scheiden

Vriendin 51: Een dag voor Kerst zegt de man van Yvon dat hij van haar wil scheiden
18.12.2013 -

‘Hoe kon hij ons gezin verlaten? Op Kerstavond nog wel!’


Yvon (41) wist dat het tussen haar en haar man Freek (43) al een tijd niet zo lekker ging. Maar dat hij wilde scheiden kwam als donderslag bij heldere hemel. “Ik dacht: vroeg of laat realiseert hij zich heus wel dat hij niet zonder zijn gezin kan.”

Yvon: “De aanloop naar Kerst vorig jaar leek op die van de voorgaande jaren: in de woonkamer stond onze mooi versierde kerstboom en de stol voor het ontbijt lag al klaar. Op Kerstavond zat ik ook gewoon, zoals elk jaar, met mijn man Freek en onze kinderen in de kerk om de avondmis bij te wonen. Maar een paar uur later, toen we weer thuis waren en de kinderen in bed lagen, zei Freek, terwijl we naast elkaar op de bank zaten: ‘Ik wil niet meer, ik ga bij je weg.’ Ik voelde de grond onder mijn voeten wegzakken. Ons huwelijk verkeerde al ruim een jaar in zwaar weer en Freek had een maand eerder gezegd dat hij twijfelde of hij nog wel met me verder wilde. Daar schrok ik van, maar ik dacht: het komt vast niet écht tot een scheiding. Vroeg of laat realiseert hij zich dat hij niet zonder zijn gezin kan. En nu had hij dus tóch besloten definitief een einde te maken aan ons huwelijk. Hoe kon hij alles wat we hadden weggooien? En dan ook nog eens met de Kerstdagen voor de deur?”

Lees het hele verhaal van Yvon in Vriendin 51 en praat mee op het forum.

Foto: iStockphoto

Plaats een reactie

Heeft het bij jou ook even geduurd voor je over je scheiding heen was?

  •  
  •  
  •  
  •  

3Reacties

 • Dit is niet ok!

  monique.mentink wo 18 dec '13 17:25

  Reactie: Ja
  Maar achteraf had ik niet zo bang hoeven zijn de knoop door te hakken. Ik deed dat trouwens net voor Pasen. Niet bewust, maar toen wist ik het pas zeker - eind maart 2008. En ik had het al zo vaak gehoord en gelezen, maar nu heb ik het ervaren: 'what doesn't kill you, makes you stronger'! Monique
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 19 dec '13 12:54

  Reactie: Nee
  Hij heeft mij zo bedonderd, dat ik er zo klaar mee was. Mij financieel helemaal uitgekleed, en allerlei onwaarheden tegen onze zogenaamde vrienden verteld. De rest zal ik maar voor mezelf houden.. Al is dat moeilijk
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 24 dec '13 09:26

  Reactie: Nee
  ik was zo klaar met hem, nadat hij me voor zoveelste heeft bedonderd.
  Reageer!
Juliëtte en haar moeder Bep kregen allebei leukemie

23.11.2017 - Juliëtte (36) en haar moeder Bep (75) kregen allebei leukemie, hun overlevingskansen waren erg klein. Het is een wonder te noemen dat ze er allebei nog zijn. “We weten nu dat het leven plots een heel andere wending kan nemen. Daarom genieten we enorm van elkaar.”

Lees meer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |