×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 51: Lisa stierf na het gebruik van partydrugs

Vriendin 51: Lisa stierf na het gebruik van partydrugs
17.12.2013 -

‘Veilige drugs bestaan niet, mijn dochter overleed eraan’


Wat begon als een gezellig avondje dansen in Amsterdam, eindigde in een nachtmerrie. Studente Lisa (20) nam op 4 september een vingertopje xtc – het werd haar fataal. Haar moeder Annet en zus Monique vertellen hun verhaal: “Bijna geen van Lisa’s vriendinnen had ooit van de risico’s gehoord. Ongelooflijk.”

Annet en haar man Hans Nooij maakten op zondag 1 september een fietstocht in de duinen van Schoorl, toen om half vijf hun mobiel ging. Annet: “Hans nam op. Ik zag dat zijn gezicht verstarde toen hij de boodschap hoorde. De politie belde en vroeg: ‘Bent u de vader van Lisa Nooij?’ en noemde haar geboortedatum. De agent vertelde dat Lisa was gereanimeerd en in een ambulance op weg was naar het ziekenhuis. Wij moesten zo snel mogelijk naar Leiden. We hoorden dat er drugs in het spel waren en dachten meteen: potverdorie, iemand heeft iets in haar drankje gedaan! Toen we in het ziekenhuis arriveerden, mochten we meteen bij Lisa. Ze lag aan de beademing met allerlei toeters en bellen. Ze werd in slaap gehouden en lag onder een koeldeken. Dat is standaard na een reanimatie. We dachten: ze is jong en hartstikke gezond, ze komt er wel bovenop.”

Lees het hele verhaal van Annet en Monique in Vriendin 51 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Heb jij wel eens drugs gebruikt?

  •  
  •  
  •  

8Reacties

 • Dit is niet ok!

  jenke di 17 dec '13 19:09

  Reactie: Nee, nooit
  Ik ben er totaal niet nieuwsgierig naar (of naar geweest)
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  margreet.verbeek.37 di 17 dec '13 19:20

  Reactie: Nee, nooit
  ik ben er totaal niet nieuwsgierig naar want als ik de verhalen hoor en lees weet je meetal wel genoeg
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Droene di 17 dec '13 20:45

  Reactie: Nee, nooit
  Pff wat heftig! En nee, nog nooit drugs gebruikt en drink ook geen alcohol/rook niet.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Marianne0 di 17 dec '13 22:56

  Reactie: Ja, wel eens
  Ze is niet aan de drugs zelf gestorven maar aan watervergiftiging! Een wel geinformeerd gebruiker weet hoe je met drugs om moet gaan. Desalniettemin neemt dit niet weg dat het onwijs sneu is
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  San-dra1971 wo 18 dec '13 09:56

  Reactie: Nee, nooit
  Voor mij geen drugs, drank of sigaretten/shag. Nooit enige behoefte aan gehad. Het lijkt me vreselijk als je hierdoor een dierbare moet missen !
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Hnney wo 18 dec '13 16:10

  Reactie: Nee, nooit
  Voor mij geen drugs, drank of sigaretten/shag. Ongezonde, gevaarlijke, dure en vieze ttroep wat meer kapot maakt dan je lief is naar mijn mening.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  fb_1374062512656070 wo 18 dec '13 17:13

  Reactie: Nee, nooit
  ooit 25 jaar geleden een stickie en ik vond er geen bal aan
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  sonja010 wo 18 dec '13 21:17

  Reactie: Ja, wel eens
  Ik nam het vroeger wel eens op feestje een heerlijk en vrij gevoel had je dan maar dat is al meer dan 10 jaar geleden
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |