×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 51: Lisa stierf na het gebruik van partydrugs

Vriendin 51: Lisa stierf na het gebruik van partydrugs
17.12.2013 -

‘Veilige drugs bestaan niet, mijn dochter overleed eraan’


Wat begon als een gezellig avondje dansen in Amsterdam, eindigde in een nachtmerrie. Studente Lisa (20) nam op 4 september een vingertopje xtc – het werd haar fataal. Haar moeder Annet en zus Monique vertellen hun verhaal: “Bijna geen van Lisa’s vriendinnen had ooit van de risico’s gehoord. Ongelooflijk.”

Annet en haar man Hans Nooij maakten op zondag 1 september een fietstocht in de duinen van Schoorl, toen om half vijf hun mobiel ging. Annet: “Hans nam op. Ik zag dat zijn gezicht verstarde toen hij de boodschap hoorde. De politie belde en vroeg: ‘Bent u de vader van Lisa Nooij?’ en noemde haar geboortedatum. De agent vertelde dat Lisa was gereanimeerd en in een ambulance op weg was naar het ziekenhuis. Wij moesten zo snel mogelijk naar Leiden. We hoorden dat er drugs in het spel waren en dachten meteen: potverdorie, iemand heeft iets in haar drankje gedaan! Toen we in het ziekenhuis arriveerden, mochten we meteen bij Lisa. Ze lag aan de beademing met allerlei toeters en bellen. Ze werd in slaap gehouden en lag onder een koeldeken. Dat is standaard na een reanimatie. We dachten: ze is jong en hartstikke gezond, ze komt er wel bovenop.”

Lees het hele verhaal van Annet en Monique in Vriendin 51 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Heb jij wel eens drugs gebruikt?

  •  
  •  
  •  

8Reacties

 • Dit is niet ok!

  jenke di 17 dec '13 19:09

  Reactie: Nee, nooit
  Ik ben er totaal niet nieuwsgierig naar (of naar geweest)
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  margreet.verbeek.37 di 17 dec '13 19:20

  Reactie: Nee, nooit
  ik ben er totaal niet nieuwsgierig naar want als ik de verhalen hoor en lees weet je meetal wel genoeg
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Droene di 17 dec '13 20:45

  Reactie: Nee, nooit
  Pff wat heftig! En nee, nog nooit drugs gebruikt en drink ook geen alcohol/rook niet.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Marianne0 di 17 dec '13 22:56

  Reactie: Ja, wel eens
  Ze is niet aan de drugs zelf gestorven maar aan watervergiftiging! Een wel geinformeerd gebruiker weet hoe je met drugs om moet gaan. Desalniettemin neemt dit niet weg dat het onwijs sneu is
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  San-dra1971 wo 18 dec '13 09:56

  Reactie: Nee, nooit
  Voor mij geen drugs, drank of sigaretten/shag. Nooit enige behoefte aan gehad. Het lijkt me vreselijk als je hierdoor een dierbare moet missen !
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Hnney wo 18 dec '13 16:10

  Reactie: Nee, nooit
  Voor mij geen drugs, drank of sigaretten/shag. Ongezonde, gevaarlijke, dure en vieze ttroep wat meer kapot maakt dan je lief is naar mijn mening.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  fb_1374062512656070 wo 18 dec '13 17:13

  Reactie: Nee, nooit
  ooit 25 jaar geleden een stickie en ik vond er geen bal aan
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  sonja010 wo 18 dec '13 21:17

  Reactie: Ja, wel eens
  Ik nam het vroeger wel eens op feestje een heerlijk en vrij gevoel had je dan maar dat is al meer dan 10 jaar geleden
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!