×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 51: Lisa stierf na het gebruik van partydrugs

Vriendin 51: Lisa stierf na het gebruik van partydrugs
17.12.2013 -

‘Veilige drugs bestaan niet, mijn dochter overleed eraan’


Wat begon als een gezellig avondje dansen in Amsterdam, eindigde in een nachtmerrie. Studente Lisa (20) nam op 4 september een vingertopje xtc – het werd haar fataal. Haar moeder Annet en zus Monique vertellen hun verhaal: “Bijna geen van Lisa’s vriendinnen had ooit van de risico’s gehoord. Ongelooflijk.”

Annet en haar man Hans Nooij maakten op zondag 1 september een fietstocht in de duinen van Schoorl, toen om half vijf hun mobiel ging. Annet: “Hans nam op. Ik zag dat zijn gezicht verstarde toen hij de boodschap hoorde. De politie belde en vroeg: ‘Bent u de vader van Lisa Nooij?’ en noemde haar geboortedatum. De agent vertelde dat Lisa was gereanimeerd en in een ambulance op weg was naar het ziekenhuis. Wij moesten zo snel mogelijk naar Leiden. We hoorden dat er drugs in het spel waren en dachten meteen: potverdorie, iemand heeft iets in haar drankje gedaan! Toen we in het ziekenhuis arriveerden, mochten we meteen bij Lisa. Ze lag aan de beademing met allerlei toeters en bellen. Ze werd in slaap gehouden en lag onder een koeldeken. Dat is standaard na een reanimatie. We dachten: ze is jong en hartstikke gezond, ze komt er wel bovenop.”

Lees het hele verhaal van Annet en Monique in Vriendin 51 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Heb jij wel eens drugs gebruikt?

  •  
  •  
  •  

8Reacties

 • Dit is niet ok!

  jenke di 17 dec '13 19:09

  Reactie: Nee, nooit
  Ik ben er totaal niet nieuwsgierig naar (of naar geweest)
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  margreet.verbeek.37 di 17 dec '13 19:20

  Reactie: Nee, nooit
  ik ben er totaal niet nieuwsgierig naar want als ik de verhalen hoor en lees weet je meetal wel genoeg
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Droene di 17 dec '13 20:45

  Reactie: Nee, nooit
  Pff wat heftig! En nee, nog nooit drugs gebruikt en drink ook geen alcohol/rook niet.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Marianne0 di 17 dec '13 22:56

  Reactie: Ja, wel eens
  Ze is niet aan de drugs zelf gestorven maar aan watervergiftiging! Een wel geinformeerd gebruiker weet hoe je met drugs om moet gaan. Desalniettemin neemt dit niet weg dat het onwijs sneu is
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  San-dra1971 wo 18 dec '13 09:56

  Reactie: Nee, nooit
  Voor mij geen drugs, drank of sigaretten/shag. Nooit enige behoefte aan gehad. Het lijkt me vreselijk als je hierdoor een dierbare moet missen !
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Hnney wo 18 dec '13 16:10

  Reactie: Nee, nooit
  Voor mij geen drugs, drank of sigaretten/shag. Ongezonde, gevaarlijke, dure en vieze ttroep wat meer kapot maakt dan je lief is naar mijn mening.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  fb_1374062512656070 wo 18 dec '13 17:13

  Reactie: Nee, nooit
  ooit 25 jaar geleden een stickie en ik vond er geen bal aan
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  sonja010 wo 18 dec '13 21:17

  Reactie: Ja, wel eens
  Ik nam het vroeger wel eens op feestje een heerlijk en vrij gevoel had je dan maar dat is al meer dan 10 jaar geleden
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |