×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

De feestdagen van Frans en Mariska Bauer

De feestdagen van Frans en Mariska Bauer
17.12.2013 -

‘Kerst gaat om de gezelligheid met je familie’


Met hun katholieke achtergrond vieren Frans (39) en Mariska (37) Bauer Kerst het liefst op een traditionele manier. Uitbundig, met hun dierbaren aan een tafel vol lekker eten. Mariska: “Maar geen Amerikaanse toestanden met de Kerstman en cadeautjes bij ons thuis!”

Met welke gedachte brengen jullie de Kerstdagen door?
Frans:
“Toen ik nog jong was, begon het Kerstfeest elk jaar met een kerkdienst in de katholieke kerk op Kerstavond. Daarnaast stonden de feestdagen ook in het teken van samenzijn en lekker eten. Het gezin mocht meebepalen wat er op het menu zou staan en mijn moeder startte dan een week van tevoren met de voorbereidingen.”
Mariska: “Wat Frans en ik later ook nog als traditie hebben toegevoegd, was eerst een tomatensoepje eten bij de Chinees op Kerstavond.”
Frans: “Kerst krijgt naarmate je ouder wordt een heel andere betekenis. Het wordt wat minder onbevangen en je leert de gezelligheid nog meer waarderen, zeker als je vaker te maken krijgt met heftige of aangrijpende gebeurtenissen in je leven. Vroeger was je daar toch minder mee bezig.”

Lees het hele interview met Frans en Mariska Bauer in Vriendin 51.

Plaats een reactie

Heb jij, net als Frans en Mariska, een bepaalde kersttraditie?

  •  
  •  
  •  

4Reacties

 • Dit is niet ok!

  marianne.vanekeren di 17 dec '13 14:25

  Reactie: Ja, en dat is...
  de eerste Kerstdag met mijn man kinderen en kleindochter heerlijk gezellig bij elkaar en samen lekker eten
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  sweeteke di 17 dec '13 14:43

  Reactie: Ja, en dat is...
  Als gezin echt bij elkaar en tijd voor elkaar en voor je familie. Gezelligheid staat voorop. En voor de kindwrs iets onder de boom wat ze op kerst avond mogen uitpakken
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem za 21 dec '13 17:52

  Reactie: Ja, en dat is...
  groetjes van petra uit amersfoort
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  nancy.gaudius zo 22 dec '13 13:17

  Reactie: Ja, en dat is...
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |