×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

De feestdagen van Frans en Mariska Bauer

De feestdagen van Frans en Mariska Bauer
17.12.2013 -

‘Kerst gaat om de gezelligheid met je familie’


Met hun katholieke achtergrond vieren Frans (39) en Mariska (37) Bauer Kerst het liefst op een traditionele manier. Uitbundig, met hun dierbaren aan een tafel vol lekker eten. Mariska: “Maar geen Amerikaanse toestanden met de Kerstman en cadeautjes bij ons thuis!”

Met welke gedachte brengen jullie de Kerstdagen door?
Frans:
“Toen ik nog jong was, begon het Kerstfeest elk jaar met een kerkdienst in de katholieke kerk op Kerstavond. Daarnaast stonden de feestdagen ook in het teken van samenzijn en lekker eten. Het gezin mocht meebepalen wat er op het menu zou staan en mijn moeder startte dan een week van tevoren met de voorbereidingen.”
Mariska: “Wat Frans en ik later ook nog als traditie hebben toegevoegd, was eerst een tomatensoepje eten bij de Chinees op Kerstavond.”
Frans: “Kerst krijgt naarmate je ouder wordt een heel andere betekenis. Het wordt wat minder onbevangen en je leert de gezelligheid nog meer waarderen, zeker als je vaker te maken krijgt met heftige of aangrijpende gebeurtenissen in je leven. Vroeger was je daar toch minder mee bezig.”

Lees het hele interview met Frans en Mariska Bauer in Vriendin 51.

Plaats een reactie

Heb jij, net als Frans en Mariska, een bepaalde kersttraditie?

  •  
  •  
  •  

4Reacties

 • Dit is niet ok!

  marianne.vanekeren di 17 dec '13 14:25

  Reactie: Ja, en dat is...
  de eerste Kerstdag met mijn man kinderen en kleindochter heerlijk gezellig bij elkaar en samen lekker eten
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  sweeteke di 17 dec '13 14:43

  Reactie: Ja, en dat is...
  Als gezin echt bij elkaar en tijd voor elkaar en voor je familie. Gezelligheid staat voorop. En voor de kindwrs iets onder de boom wat ze op kerst avond mogen uitpakken
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem za 21 dec '13 17:52

  Reactie: Ja, en dat is...
  groetjes van petra uit amersfoort
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  nancy.gaudius zo 22 dec '13 13:17

  Reactie: Ja, en dat is...

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |