×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

De feestdagen van Frans en Mariska Bauer

De feestdagen van Frans en Mariska Bauer
17.12.2013 -

‘Kerst gaat om de gezelligheid met je familie’


Met hun katholieke achtergrond vieren Frans (39) en Mariska (37) Bauer Kerst het liefst op een traditionele manier. Uitbundig, met hun dierbaren aan een tafel vol lekker eten. Mariska: “Maar geen Amerikaanse toestanden met de Kerstman en cadeautjes bij ons thuis!”

Met welke gedachte brengen jullie de Kerstdagen door?
Frans:
“Toen ik nog jong was, begon het Kerstfeest elk jaar met een kerkdienst in de katholieke kerk op Kerstavond. Daarnaast stonden de feestdagen ook in het teken van samenzijn en lekker eten. Het gezin mocht meebepalen wat er op het menu zou staan en mijn moeder startte dan een week van tevoren met de voorbereidingen.”
Mariska: “Wat Frans en ik later ook nog als traditie hebben toegevoegd, was eerst een tomatensoepje eten bij de Chinees op Kerstavond.”
Frans: “Kerst krijgt naarmate je ouder wordt een heel andere betekenis. Het wordt wat minder onbevangen en je leert de gezelligheid nog meer waarderen, zeker als je vaker te maken krijgt met heftige of aangrijpende gebeurtenissen in je leven. Vroeger was je daar toch minder mee bezig.”

Lees het hele interview met Frans en Mariska Bauer in Vriendin 51.

Plaats een reactie

Heb jij, net als Frans en Mariska, een bepaalde kersttraditie?

  •  
  •  
  •  

4Reacties

 • Dit is niet ok!

  marianne.vanekeren di 17 dec '13 14:25

  Reactie: Ja, en dat is...
  de eerste Kerstdag met mijn man kinderen en kleindochter heerlijk gezellig bij elkaar en samen lekker eten
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  sweeteke di 17 dec '13 14:43

  Reactie: Ja, en dat is...
  Als gezin echt bij elkaar en tijd voor elkaar en voor je familie. Gezelligheid staat voorop. En voor de kindwrs iets onder de boom wat ze op kerst avond mogen uitpakken
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem za 21 dec '13 17:52

  Reactie: Ja, en dat is...
  groetjes van petra uit amersfoort
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  nancy.gaudius zo 22 dec '13 13:17

  Reactie: Ja, en dat is...
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!