×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Bloemetje voor...

Bloemetje voor...
05.12.2013 -

Helaas is er bij het Bloemetje voor Helma in Vriendin 49 de verkeerde foto geplaatst. Bij deze het verhaal van Helma met de juiste foto waar zij (rechts) samen met haar moeder en haar zus op staat.


Bloemetje voor...

Helma

Leeftijd: 54

Relatie: getrouwd met Peter (52)

Kinderen: Sjors (14) en Tim (16)

Werk: freelance secretaresse

Het leukste aan Vriendin vind ik...

“de website. Ik vind de recepten die hierop worden geplaatst echt heerlijk. Wanneer ik geen inspiratie heb om te koken, surf ik naar www.vriendin.nl en bekijk ik de recepten. De gerechten zijn niet alleen lekker, maar ook nog eens heel makkelijk klaar te maken. Laatst heb ik de stamppot met rucola, gebakken spekblokjes, creme fraiche en pesto gemaakt. Het hele gezin heeft ervan gesmuld!”

Je kunt mij omschrijven als...

“een vrolijke vrouw die altijd het positieve in het leven probeert te zien. Leven en laten leven, zeg ik altijd. Laat mensen fouten maken en zit er niet bovenop om ze te corrigeren. Van fouten maken leer je alleen maar.”

Mijn lievelingseten is...

“Italiaans. Pasta en risotto vind ik erg lekker. Maar als ik op vakantie in Frankrijk ben, eet ik het liefst eendenborstfilet. Ik vind het heerlijk hoe de Fransen die bereiden. Elke zomer huren mijn man en ik een groot huis, samen met mijn zus en mijn zwager. We gaan nooit naar hetzelfde gebied in Frankrijk, maar altijd naar een andere plaats. Mijn moeder ging altijd met ons mee. Helaas was afgelopen zomer haar laatste vakantie, vlak erna is ze overleden.”

Op tv kijk ik het liefste naar...

“Britse detectives. Deze vind ik altijd goed gespeeld. Ook vind ik het leuk om te zien hoe de ‘puzzel’ als het ware wordt opgelost. Daarnaast vind ik de nieuwe serie Under the dome ook erg spannend.”

Ik geef deze bos bloemen aan...

“mijn zus Marianne. Een week nadat wij terugkwamen van onze familievakantie, is mijn moeder van de trap gevallen. Mijn zus heeft het zien gebeuren. Mijn moeder was ernstig gewond. Marianne is bij haar gebleven en heeft haar geknuffeld totdat de ambulance kwam. Helaas is mijn moeder twee uur daarna aan haar verwondingen overleden. Ik weet zeker dat mijn moeder zich in de laatste uren van haar leven veilig heeft gevoeld in de armen van mijn zus. Ik ben mijn zus daarom dankbaar dat zij op deze manier de pijn van mijn moeder enigszins heeft verzacht.”

Plaats een reactie

1Reacties

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |