×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Bloemetje voor...

Bloemetje voor...
05.12.2013 -

Helaas is er bij het Bloemetje voor Helma in Vriendin 49 de verkeerde foto geplaatst. Bij deze het verhaal van Helma met de juiste foto waar zij (rechts) samen met haar moeder en haar zus op staat.


Bloemetje voor...

Helma

Leeftijd: 54

Relatie: getrouwd met Peter (52)

Kinderen: Sjors (14) en Tim (16)

Werk: freelance secretaresse

Het leukste aan Vriendin vind ik...

“de website. Ik vind de recepten die hierop worden geplaatst echt heerlijk. Wanneer ik geen inspiratie heb om te koken, surf ik naar www.vriendin.nl en bekijk ik de recepten. De gerechten zijn niet alleen lekker, maar ook nog eens heel makkelijk klaar te maken. Laatst heb ik de stamppot met rucola, gebakken spekblokjes, creme fraiche en pesto gemaakt. Het hele gezin heeft ervan gesmuld!”

Je kunt mij omschrijven als...

“een vrolijke vrouw die altijd het positieve in het leven probeert te zien. Leven en laten leven, zeg ik altijd. Laat mensen fouten maken en zit er niet bovenop om ze te corrigeren. Van fouten maken leer je alleen maar.”

Mijn lievelingseten is...

“Italiaans. Pasta en risotto vind ik erg lekker. Maar als ik op vakantie in Frankrijk ben, eet ik het liefst eendenborstfilet. Ik vind het heerlijk hoe de Fransen die bereiden. Elke zomer huren mijn man en ik een groot huis, samen met mijn zus en mijn zwager. We gaan nooit naar hetzelfde gebied in Frankrijk, maar altijd naar een andere plaats. Mijn moeder ging altijd met ons mee. Helaas was afgelopen zomer haar laatste vakantie, vlak erna is ze overleden.”

Op tv kijk ik het liefste naar...

“Britse detectives. Deze vind ik altijd goed gespeeld. Ook vind ik het leuk om te zien hoe de ‘puzzel’ als het ware wordt opgelost. Daarnaast vind ik de nieuwe serie Under the dome ook erg spannend.”

Ik geef deze bos bloemen aan...

“mijn zus Marianne. Een week nadat wij terugkwamen van onze familievakantie, is mijn moeder van de trap gevallen. Mijn zus heeft het zien gebeuren. Mijn moeder was ernstig gewond. Marianne is bij haar gebleven en heeft haar geknuffeld totdat de ambulance kwam. Helaas is mijn moeder twee uur daarna aan haar verwondingen overleden. Ik weet zeker dat mijn moeder zich in de laatste uren van haar leven veilig heeft gevoeld in de armen van mijn zus. Ik ben mijn zus daarom dankbaar dat zij op deze manier de pijn van mijn moeder enigszins heeft verzacht.”

Plaats een reactie

1Reacties

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |