×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 49: zelfhypnose hielp Willeke de pijn uit te schakelen

Vriendin 49: zelfhypnose hielp Willeke de pijn uit te schakelen
04.12.2013 -

“Ik voelde helemaal niets van de ingreep dankzij hypnose”


Na een traumatische ingreep wist Willeke (48) het zeker: voor geen goud zou ze deze pijn nog eens doorstaan. Toch moest ze opnieuw onder het mes. Toen leerde ze zichzelf te hypnotiseren: “Ik hoorde de instrumenten, maar pijn voelde ik geen moment. Ik voelde me juist rustig.”

Willeke: “Toen ik 45 werd, ontving ik een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker. Ik moest een uitstrijkje laten maken bij de huisarts. Ik maakte me er geen zorgen over, want vijf jaar daarvoor had ik het ook al eens laten doen en toen was er niets aan de hand. Nietsvermoedend ging ik ernaartoe, ik zag er niet eens tegenop. Maar deze keer deed het vreselijk veel pijn, ik wist niet wat me overkwam. Het bloedde ook. Een paar weken later kwam er een brief: er waren verkeerde cellen gevonden. Wat betekende dit? De volgende ochtend hoorde ik bij de huisarts dat ik PAP2 had, dan zijn er in het uitstrijkje kleine celafwijkingen te zien. De assistente zei dat ik me geen zorgen moest maken, deze uitslag kwam heel vaak voor.”

Lees het hele verhaal van Willeke in Vriendin 49 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Heb jij ook op een bijzondere manier geleerd met pijn om te gaan?

  •  
  •  

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  hanny.richtervanbuiten.7 vr 6 dec '13 00:28

  Reactie: Ja, en dat doe ik door..
  Ik probeer heel diep door te ademen, als je probeert om zo veel mogelijk te ontspannen dan kun je beter de pijn verdragen. Wat een verhaal zeg, heb het achter elkaar uit gelezen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Janneman1970 di 10 dec '13 12:04

  Reactie: Ja, en dat doe ik door..
  een echtscheiding aan te vragen.. Vreemd maar waar. Door al jaren in een stress huwelijk te zitten, werden mijn pijnklachten alleen maar erger. Met als gevolg nu volledig arbeidsongeschikt verklaard te zijn. Ontslagvergunning wordt aangevraagd. Allemaal doordat ik niet gesteund en begrepen ben door mijn aanstaande ex.... Door zijn gedrag werden mijn klachten ondragelijk. Nu ik de knoop heb doorgehakt, lijkt het alsof er een boom van mijn lijf af valt.... Ik kan weer adem halen...Pijnvrij ben ik niet, maar het is weer acceptabel....
  Reageer!
Musicalster Nurlaila Karim: down to earth en zonder angst

17.10.2017 - Ze is fan van ‘oervrouwen’ als Gloria Estefan, vindt overdrijven op social media stom en heeft geen spijt van haar verleden. Het is duidelijk: zangeres, actrice én coach Nurlaila Karim (42) houdt van aanpakken. “Ik wil niet dat angst me beperkt in het najagen van mijn dromen.”

Lees meer!
Blijf bakken

16.10.2017 - Zondag is alweer de laatste aflevering van Heel Holland bakt van dit seizoen. Niet getreurd: op Vriendin.nl hebben we de lekkerste taartrecepten voor je verzameld. Zo kun je thuis gewoon verder bakken!

Lees meer!
9 feitjes over stof die je waarschijnlijk niet wist

16.10.2017 - Ben je een enorme sloddervos of zit je juist tegen smetvrees aan? Het maakt niet uit, er is altijd stof in huis. Om te bewijzen dat jij hier écht niets aan kunt doen, heeft Helpling, het platform voor het boeken van een huishoudelijke hulp, 9 verrassende feiten voor je afgestoft.

Lees verder
Oplossing puzzel 31: eisprong

12.10.2017 - Winnaars van een vakantieweekend bij Topparken Résidence Valkenburg. t.w.v. € 445,- zijn...

Lees verder
Waar te koop (Vriendin 41)

12.10.2017 - Wil je weten waar je de kleding, schoenen, make-up of andere producten uit Vriendin kunt kopen? We hebben de verkoopinformatie voor je verzameld. Klik door naar de website van het merk om een winkel of webshop te vinden.

Lees meer!

1

Marion en Cindy helpen nabestaanden na medische fouten

11.10.2017 - Marion (37) en Cindy (44) verloren allebei een ouder na een medische blunder. Samen begonnen ze een stichting om anderen bij te staan die hetzelfde overkomt. “Artsen kunnen fouten maken, het zijn mensen. Maar als het gebeurt, kom er dan voor uit. Ga in gesprek met de nabestaanden.”

Lees meer!
Felicia is 27 jaar ouder dan haar vriend Nick

11.10.2017 - Toen Felicia (50) Nick (23) ontmoette, dacht ze meteen: wat een leuke jongen. De vonk sloeg over en sinds twee jaar hebben ze een relatie. Hun leeftijdsverschil van 27 jaar speelt nauwelijks een rol. “Alleen met triviant heeft hij soms nog nooit van gebeurtenissen gehoord.”

Lees meer!
Margaret (37) ‘Ik snoep stiekem van de ritalin van mijn dochter’

10.10.2017 - Margaret (37) is getrouwd, moeder van drie kinderen en heeft een pittige baan. Ruim een half jaar geleden probeerde ze een ritalin-pilletje van haar jongste dochter, die ADHD heeft. En nu snoept ze er vaker van. 'Ik wil, nee móét het in de hand houden...'

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 195 |