×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 49: zelfhypnose hielp Willeke de pijn uit te schakelen

Vriendin 49: zelfhypnose hielp Willeke de pijn uit te schakelen
04.12.2013 -

“Ik voelde helemaal niets van de ingreep dankzij hypnose”


Na een traumatische ingreep wist Willeke (48) het zeker: voor geen goud zou ze deze pijn nog eens doorstaan. Toch moest ze opnieuw onder het mes. Toen leerde ze zichzelf te hypnotiseren: “Ik hoorde de instrumenten, maar pijn voelde ik geen moment. Ik voelde me juist rustig.”

Willeke: “Toen ik 45 werd, ontving ik een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker. Ik moest een uitstrijkje laten maken bij de huisarts. Ik maakte me er geen zorgen over, want vijf jaar daarvoor had ik het ook al eens laten doen en toen was er niets aan de hand. Nietsvermoedend ging ik ernaartoe, ik zag er niet eens tegenop. Maar deze keer deed het vreselijk veel pijn, ik wist niet wat me overkwam. Het bloedde ook. Een paar weken later kwam er een brief: er waren verkeerde cellen gevonden. Wat betekende dit? De volgende ochtend hoorde ik bij de huisarts dat ik PAP2 had, dan zijn er in het uitstrijkje kleine celafwijkingen te zien. De assistente zei dat ik me geen zorgen moest maken, deze uitslag kwam heel vaak voor.”

Lees het hele verhaal van Willeke in Vriendin 49 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Heb jij ook op een bijzondere manier geleerd met pijn om te gaan?

  •  
  •  

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  hanny.richtervanbuiten.7 vr 6 dec '13 00:28

  Reactie: Ja, en dat doe ik door..
  Ik probeer heel diep door te ademen, als je probeert om zo veel mogelijk te ontspannen dan kun je beter de pijn verdragen. Wat een verhaal zeg, heb het achter elkaar uit gelezen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Janneman1970 di 10 dec '13 12:04

  Reactie: Ja, en dat doe ik door..
  een echtscheiding aan te vragen.. Vreemd maar waar. Door al jaren in een stress huwelijk te zitten, werden mijn pijnklachten alleen maar erger. Met als gevolg nu volledig arbeidsongeschikt verklaard te zijn. Ontslagvergunning wordt aangevraagd. Allemaal doordat ik niet gesteund en begrepen ben door mijn aanstaande ex.... Door zijn gedrag werden mijn klachten ondragelijk. Nu ik de knoop heb doorgehakt, lijkt het alsof er een boom van mijn lijf af valt.... Ik kan weer adem halen...Pijnvrij ben ik niet, maar het is weer acceptabel....
  Reageer!
Lezeressen vertellen: dit is mijn meest memorabele feestblunder

14.12.2017 - Tijdens de feestdagen wil je dat alles op rolletjes loopt, maar soms gaat er tóch iets mis.... "Daar lag ik, languit in de kerstboom. Met taart en al."

Lees meer

1

Mirjam (38) ‘Ik zie intens geluk, maar ook intens verdriet’

13.12.2017 - Mirjam (38) werkte jarenlang met plezier bij een bank. Tot ze na de geboorte van haar derde kind besefte waar haar grootste passie lag. Nu maakt ze fotoreportages van bevallingen. 'In de verloskamer leer ik mensen op hun puurst kennen'. Je maakt kans op een van de vijf exemplaren van Mirjams boek Pure Life geboortefotografie en -verhalen.

Lees meer
Carmen: ‘Ook met een maatje meer kun je je mooi voelen’

13.12.2017 - Model en Miss top of the world plussize Benelux 2017 Carmen (44) wil vrouwen laten zien dat ze trots mogen zijn op zichzelf. Mét hun rondingen én rimpels. “Ik vind dat je je imperfecties kunt omarmen.”

Lees meer
Esther (52): ‘Ik blijf erin geloven dat hij bij mij terugkomt’

12.12.2017 - De man van Esther (52) verliet haar voor een veel jongere vrouw. Esther verwacht dat hij over een tijdje met hangende pootjes terugkomt. "Ook die vrijpartijen met haar gaan op den duur vast vervelen."

Lees meer
Joris Linssen: ‘Ik ben altijd chef oliebollenbakker’

12.12.2017 - Elke week vertelt een bekende Nederlander over zijn feestmaand december. Op Kerstavond is Joris Linssen te zien in het tv-programma Joris’ kerstboom. Zelf viert hij de feestdagen met familie en vrienden: “Als ik met Kerst de tafel rondkijk naar mijn inmiddels volwassen kinderen is dat de grootste rijkdom die er is.”

Lees meer
3 vragen aan model en fotograaf Kim Feenstra

11.12.2017 - Vorig jaar ontdekte Kim Feenstra (32) door het tv-programma Het perfecte plaatje haar passie voor fotografie. Ze heeft nu haar eerste foto-expositie: Through my eyes.

Lees meer
Angéla: 'De geboorte van mijn tweeling kostte me bijna mijn leven’

06.12.2017 - Een medische fout na de geboorte van haar twee zoontjes werd Angéla (43) bijna fataal. “Gelukkig was het mijn tijd nog niet en ben ik teruggekomen bij mijn prachtige gezin.”

Lees meer
Trijntje Oosterhuis: ‘Heerlijk om thuis met mijn gezin te chillen’

06.12.2017 - Vier weken lang vertellen bekende Nederlanders over hun feestmaand. Trijntje Oosterhuis (44) gaat op kersttournee, maar de Kerstdagen zelf reserveert ze voor haar familie, met ook dan veel muziek. “En cadeautjes onder de boom in een hysterisch versierd huis, compleet met rendier in de tuin.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 202 |