×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 49: Sylvia werd jarenlang onterecht beschuldigd van moord op haar moeder

Vriendin 49: Sylvia werd jarenlang onterecht beschuldigd van moord op haar moeder
03.12.2013 -

‘Vijftien jaar lang zijn we door het hele dorp met de nek aangekeken’


Vijftien jaar lang werden Sylvia (62) en haar gezin onterecht beschuldigd van de moord op haar moeder Mary en diens vriend Henk. Familie en vrienden, iedereen liet hen in de steek. “Een vriendin zei: ‘Als ik jouw handen zie, denk ik eraan hoe je daarmee je moeder hebt vermoord.’”

De kranten openden er in november 1997 groot mee. Mary Run (73) en haar vriend Henk Opentij (79) waren op gruwelijke wijze om het leven gebracht. Pas na enkele dagen had de politie hun dode lichamen gevonden in de flat van Opentij in Amsterdam-Noord. De daders maakten alleen een Seiko-horloge buit. Diezelfde nacht werd er aangebeld bij de eengezinswoning van Hans en Sylvia. “Ik zag buiten twee politieagenten staan. ‘De kinderen’ was het eerste wat door me heen schoot. Er moest iets met een van hen zijn gebeurd.” Volledig in paniek stormden Hans en Sylvia naar beneden. “De politie vertelde dat mijn moeder dood was.”

Lees het hele verhaal van Sylvia in Vriendin 49 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Zou jij met deze situatie om kunnen gaan?

  •  
  •  
  •  
  •  

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  petra.dekock.5 wo 4 dec '13 19:31

  Reactie: Weet ik niet
  ik hoop het nooit mee te maken je weet pas met zoiets hoe je reageert als je het overkomt
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  abonnee wo 15 jan '14 19:12

  Reactie: Nee, absoluut niet
  wat moet dat vreselijk zijn geweest voor Sylvia en haar familie.
  Reageer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

4

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
Lezeressen vertellen: 20x klein geluk

14.09.2017 - Hoofdredacteur Sandera: “Het ware geluk schuilt in de kleine dingen. En eigenlijk alle gasthoofdredacteuren vinden het belangrijk om daar af en toe bij stil te staan.” ​

Lees verder
‘Wat de dna-test ook zegt, we blijven elkaars zus’

13.09.2017 - Marleen (32) en Miranda (32) groeiden op als tweeling. Deze zomer ontdekten ze dat er fraude is gepleegd bij hun adoptie. Ze deden een dna-test en bleken zelfs geen familie te zijn. Marleen: “Diep vanbinnen wist ik al jaren: er klopt iets niet.”

Lees verder
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 192 |