×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 49: Sylvia werd jarenlang onterecht beschuldigd van moord op haar moeder

Vriendin 49: Sylvia werd jarenlang onterecht beschuldigd van moord op haar moeder
03.12.2013 -

‘Vijftien jaar lang zijn we door het hele dorp met de nek aangekeken’


Vijftien jaar lang werden Sylvia (62) en haar gezin onterecht beschuldigd van de moord op haar moeder Mary en diens vriend Henk. Familie en vrienden, iedereen liet hen in de steek. “Een vriendin zei: ‘Als ik jouw handen zie, denk ik eraan hoe je daarmee je moeder hebt vermoord.’”

De kranten openden er in november 1997 groot mee. Mary Run (73) en haar vriend Henk Opentij (79) waren op gruwelijke wijze om het leven gebracht. Pas na enkele dagen had de politie hun dode lichamen gevonden in de flat van Opentij in Amsterdam-Noord. De daders maakten alleen een Seiko-horloge buit. Diezelfde nacht werd er aangebeld bij de eengezinswoning van Hans en Sylvia. “Ik zag buiten twee politieagenten staan. ‘De kinderen’ was het eerste wat door me heen schoot. Er moest iets met een van hen zijn gebeurd.” Volledig in paniek stormden Hans en Sylvia naar beneden. “De politie vertelde dat mijn moeder dood was.”

Lees het hele verhaal van Sylvia in Vriendin 49 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Zou jij met deze situatie om kunnen gaan?

  •  
  •  
  •  
  •  

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  petra.dekock.5 wo 4 dec '13 19:31

  Reactie: Weet ik niet
  ik hoop het nooit mee te maken je weet pas met zoiets hoe je reageert als je het overkomt
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  abonnee wo 15 jan '14 19:12

  Reactie: Nee, absoluut niet
  wat moet dat vreselijk zijn geweest voor Sylvia en haar familie.
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!