×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 49: Sylvia werd jarenlang onterecht beschuldigd van moord op haar moeder

Vriendin 49: Sylvia werd jarenlang onterecht beschuldigd van moord op haar moeder
03.12.2013 -

‘Vijftien jaar lang zijn we door het hele dorp met de nek aangekeken’


Vijftien jaar lang werden Sylvia (62) en haar gezin onterecht beschuldigd van de moord op haar moeder Mary en diens vriend Henk. Familie en vrienden, iedereen liet hen in de steek. “Een vriendin zei: ‘Als ik jouw handen zie, denk ik eraan hoe je daarmee je moeder hebt vermoord.’”

De kranten openden er in november 1997 groot mee. Mary Run (73) en haar vriend Henk Opentij (79) waren op gruwelijke wijze om het leven gebracht. Pas na enkele dagen had de politie hun dode lichamen gevonden in de flat van Opentij in Amsterdam-Noord. De daders maakten alleen een Seiko-horloge buit. Diezelfde nacht werd er aangebeld bij de eengezinswoning van Hans en Sylvia. “Ik zag buiten twee politieagenten staan. ‘De kinderen’ was het eerste wat door me heen schoot. Er moest iets met een van hen zijn gebeurd.” Volledig in paniek stormden Hans en Sylvia naar beneden. “De politie vertelde dat mijn moeder dood was.”

Lees het hele verhaal van Sylvia in Vriendin 49 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Zou jij met deze situatie om kunnen gaan?

  •  
  •  
  •  
  •  

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  petra.dekock.5 wo 4 dec '13 19:31

  Reactie: Weet ik niet
  ik hoop het nooit mee te maken je weet pas met zoiets hoe je reageert als je het overkomt
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  abonnee wo 15 jan '14 19:12

  Reactie: Nee, absoluut niet
  wat moet dat vreselijk zijn geweest voor Sylvia en haar familie.
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |