×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 48: Esther werd verliefd op haar therapeut

Vriendin 48: Esther werd verliefd op haar therapeut
27.11.2013 -

Misbruik van vertrouwen


Voor de behandeling van een burn-out ging Esther (42) naar een haptonoom. Ze werd verliefd op hem, iets waar hij achteraf niet professioneel op reageerde. “In therapie ben je erg kwetsbaar, daar mag een hulpverlener geen misbruik van maken.”

Esther: “Eigenlijk ging het al bij de intake helemaal mis. Ik had me volledig gefixeerd op die therapie, klampte me aan alles vast wat mijn nare gevoel kon doen verdwijnen. Ik zag Tom als een soort God die al mijn problemen op zou lossen. Dat vertelde ik hem ook. En tijdens de therapiessies kwam ook naar voren dat dat een probleem van mij was, dat ik snel de neiging had om mij aan iemand vast te klampen. Ik keek daarom ook reikhalzend uit naar de volgende sessie, het kon me allemaal niet snel genoeg gaan. Maar aan de andere kant verwarden de therapiesessies me nogal. Ik had al vrij snel het gevoel dat er iets niet klopte. Tom stelde vragen die ik niet goed kon plaatsen. Zo vroeg hij me, terwijl ik op de behandeltafel lag, of ik wist dat hij misbruik kon maken van de situatie. Ik vond dat nogal vreemd. Tijdens diezelfde sessie ging hij op de behandeltafel dicht tegen me aanzitten. Hij legde een arm om me heen en vroeg me wat ik daarbij voelde. Ik zat als een bang vogeltje ineengedoken op de tafel, had de neiging om hem weg te duwen. ‘Je bent helemaal verstijfd, dat is toch niet normaal?’ zei Tom. Ik wist niet wat ik moest doen, dacht dat dit erbij hoorde. Aanraking hoort immers bij haptonomie. Maar niet op die manier, hoorde ik achteraf van andere mensen die ook weleens voor een sessie bij een haptonoom waren geweest...”

Lees het hele verhaal van Esther in Vriendin 48 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Herken jij het verhaal van Esther?

  •  
  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  Linda.Olsthoorn.Bunk do 19 dec '13 23:40

  Reactie: Nee
  Nee, geen ervaringen mee... Moet ik ook wel zeggen dat mijn 1e 2 fysiotherapeuten 50+ waren, en bij de laatste fysiopraktijk werken alleen maar meiden.
  Reageer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |