×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 48: Esther werd verliefd op haar therapeut

Vriendin 48: Esther werd verliefd op haar therapeut
27.11.2013 -

Misbruik van vertrouwen


Voor de behandeling van een burn-out ging Esther (42) naar een haptonoom. Ze werd verliefd op hem, iets waar hij achteraf niet professioneel op reageerde. “In therapie ben je erg kwetsbaar, daar mag een hulpverlener geen misbruik van maken.”

Esther: “Eigenlijk ging het al bij de intake helemaal mis. Ik had me volledig gefixeerd op die therapie, klampte me aan alles vast wat mijn nare gevoel kon doen verdwijnen. Ik zag Tom als een soort God die al mijn problemen op zou lossen. Dat vertelde ik hem ook. En tijdens de therapiessies kwam ook naar voren dat dat een probleem van mij was, dat ik snel de neiging had om mij aan iemand vast te klampen. Ik keek daarom ook reikhalzend uit naar de volgende sessie, het kon me allemaal niet snel genoeg gaan. Maar aan de andere kant verwarden de therapiesessies me nogal. Ik had al vrij snel het gevoel dat er iets niet klopte. Tom stelde vragen die ik niet goed kon plaatsen. Zo vroeg hij me, terwijl ik op de behandeltafel lag, of ik wist dat hij misbruik kon maken van de situatie. Ik vond dat nogal vreemd. Tijdens diezelfde sessie ging hij op de behandeltafel dicht tegen me aanzitten. Hij legde een arm om me heen en vroeg me wat ik daarbij voelde. Ik zat als een bang vogeltje ineengedoken op de tafel, had de neiging om hem weg te duwen. ‘Je bent helemaal verstijfd, dat is toch niet normaal?’ zei Tom. Ik wist niet wat ik moest doen, dacht dat dit erbij hoorde. Aanraking hoort immers bij haptonomie. Maar niet op die manier, hoorde ik achteraf van andere mensen die ook weleens voor een sessie bij een haptonoom waren geweest...”

Lees het hele verhaal van Esther in Vriendin 48 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Herken jij het verhaal van Esther?

  •  
  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  Linda.Olsthoorn.Bunk do 19 dec '13 23:40

  Reactie: Nee
  Nee, geen ervaringen mee... Moet ik ook wel zeggen dat mijn 1e 2 fysiotherapeuten 50+ waren, en bij de laatste fysiopraktijk werken alleen maar meiden.
  Reageer!
3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |