×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 48: Elma maakt invulboeken voor dierbare herinneringen

Vriendin 48: Elma maakt invulboeken voor dierbare herinneringen
26.11.2013 -

‘Ieder mens heeft zijn eigen, unieke verhaal’


Elma (39) bedacht de succesvolle Vertel ’s-reeks, invulboeken waarin mensen dierbare herinneringen kunnen vastleggen. Het idee ontstond bij toeval, maar inmiddels voelt ze een innerlijke noodzaak de boeken te schrijven. “Ik wil mensen helpen bijzondere momenten te bewaren.”

Elma: “De boeken komen voort uit mijn passie om mensen te helpen bijzondere momenten te bewaren. Want voor mijn gevoel draait het leven daarom. Het was niet mijn intentie om er rijk van te worden. Ik wilde eigenlijk alleen een boek met dierbare herinneringen van mijn moeder, maar het is uitgegroeid tot zoveel meer.” Tien jaar geleden werd Elma wakkergeschud. “Toen mijn moeder kanker in een vergevorderd stadium bleek te hebben, besefte ik dat het niet de verhalen van beroemdheden zijn die ik koester, maar de verhalen van mensen die dicht bij me staan en er altijd voor me zijn. Mensen zoals mijn moeder. Het klinkt misschien naïef, maar ik had nooit gedacht dat mijn moeder kon overlijden. Ze is een sterke, positieve vrouw die altijd voor anderen klaarstaat. Ik was destijds druk met mijn baan als communicatiemanager bij een telecombedrijf, het maken van verre reizen, mijn hobby’s en vrienden. Mijn moeder volgde mijn belevenissen op de voet. We hadden veel contact, maar eigenlijk gingen alle gesprekken altijd over mij. Toen ze ziek werd, realiseerde ik me dat ik haar niet zo goed kende als ik dacht. Daar raakte ik een beetje van in paniek: er was nog zo veel wat ik haar wilde vragen!”

Lees het hele verhaal van Elma in Vriendin 48 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Maak jij zelf ook gebruik van de Vertel 's-boeken van Elma?

  •  
  •  
  •  
  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  gerrie.boskeljon di 26 nov '13 17:34

  Reactie: Nee, maar dat wil ik wel gaan doen
  Omdat het een mooie herinnering is voor de kids.
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |