×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 48: Elma maakt invulboeken voor dierbare herinneringen

Vriendin 48: Elma maakt invulboeken voor dierbare herinneringen
26.11.2013 -

‘Ieder mens heeft zijn eigen, unieke verhaal’


Elma (39) bedacht de succesvolle Vertel ’s-reeks, invulboeken waarin mensen dierbare herinneringen kunnen vastleggen. Het idee ontstond bij toeval, maar inmiddels voelt ze een innerlijke noodzaak de boeken te schrijven. “Ik wil mensen helpen bijzondere momenten te bewaren.”

Elma: “De boeken komen voort uit mijn passie om mensen te helpen bijzondere momenten te bewaren. Want voor mijn gevoel draait het leven daarom. Het was niet mijn intentie om er rijk van te worden. Ik wilde eigenlijk alleen een boek met dierbare herinneringen van mijn moeder, maar het is uitgegroeid tot zoveel meer.” Tien jaar geleden werd Elma wakkergeschud. “Toen mijn moeder kanker in een vergevorderd stadium bleek te hebben, besefte ik dat het niet de verhalen van beroemdheden zijn die ik koester, maar de verhalen van mensen die dicht bij me staan en er altijd voor me zijn. Mensen zoals mijn moeder. Het klinkt misschien naïef, maar ik had nooit gedacht dat mijn moeder kon overlijden. Ze is een sterke, positieve vrouw die altijd voor anderen klaarstaat. Ik was destijds druk met mijn baan als communicatiemanager bij een telecombedrijf, het maken van verre reizen, mijn hobby’s en vrienden. Mijn moeder volgde mijn belevenissen op de voet. We hadden veel contact, maar eigenlijk gingen alle gesprekken altijd over mij. Toen ze ziek werd, realiseerde ik me dat ik haar niet zo goed kende als ik dacht. Daar raakte ik een beetje van in paniek: er was nog zo veel wat ik haar wilde vragen!”

Lees het hele verhaal van Elma in Vriendin 48 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Maak jij zelf ook gebruik van de Vertel 's-boeken van Elma?

  •  
  •  
  •  
  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  gerrie.boskeljon di 26 nov '13 17:34

  Reactie: Nee, maar dat wil ik wel gaan doen
  Omdat het een mooie herinnering is voor de kids.
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |