×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Het dubbele gevecht van columniste Larissa Verhoeff

Het dubbele gevecht van columniste Larissa Verhoeff
26.11.2013 -

‘2013 was niet ons jaar, 2014 wordt dat wel’


De doorgewinterde Vriendin-lezeres had haar allang herkend: onze eigen columniste Larissa Verhoeff (45). Wekelijks praat ze ons bij over haar strijd tegen de kilo’s, en sinds dit jaar ook over de strijd tegen de ziekte van haar man. Hoe gaat zij daarmee om? Larissa: “Toen hij ziek bleek te zijn, vond ik niets meer leuk.”

2013 was voor jou een moeilijk jaar...
“Ja, 2013 heb ik in mijn hoofd al afgeschreven. Begin dit jaar kregen we te horen dat mijn man Arnout kanker heeft. Ik vind het altijd zo lekker om in het holletje van zijn arm te liggen. En precies in dat holletje, midden in zijn oksel, had ik in december een klein bobbeltje onder zijn huid gevoeld, ter grootte van een krent. Een ingegroeid haartje, dacht hij zelf. Tegen de tijd dat hij in januari op mijn verzoek toch maar naar de huisarts ging, was het bobbeltje zo groot als een M&M geworden. En toen de huisarts mijn man doorstuurde naar het ziekenhuis en ze daar een biopsie deden, was het al een kwarteleitje, het groeide echt heel snel. Maar omdat Arnout bleef denken dat er niets aan de hand was, was ik gewoon naar mijn werk gegaan op de dag dat hij de uitslag kreeg. Ik weet nog precies hoe ik de telefoon opnam toen hij belde: ‘Is het dringend, schat? Want het is hier een beetje druk.’ Tja. Toen hij zei dat het niet goed was, dat het Hodgkin was, lymfeklierkanker dus, was het alsof de wereld acuut stilstond.”

Lees het hele interview met Larissa in Vriendin 48.

Plaats een reactie

Lees jij de columns van Larissa in Vriendin?

  •  
  •  
  •  
  •  

8Reacties

 • Dit is niet ok!

  piglet61 di 26 nov '13 12:07

  Reactie: Ja, zodra ik Vriendin in handen heb!
  Ja, als één van de eerste. Haar strijd met de kilo's is voor zoveel mensen herkenbaar. Maar nu de strijd van haar man en haarzelf tegen de kanker laat ons zien hoe sterk een mens is. Al denkt dat ze doordat ze wat aangekomen is misschien dat ze niet sterk is, ik vind het een dijk van een vrouw. Ik wens hun het allerbeste voor de toekomst.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  mama penotti di 26 nov '13 15:42

  Reactie: Ja, zodra ik Vriendin in handen heb!
  Dat is het allereerste wat ik lees in vriendin. Zeker nu bij mijn man ook kanker is geconstateerd, Leef ik dubbel met haar mee. Pffff wat een ellende, maar wat een sterke vrouw! Een voorbeeld hoor!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  baliemiep55 di 26 nov '13 16:53

  Reactie: Ja, zodra ik Vriendin in handen heb!
 • Dit is niet ok!

  Gerda W wo 27 nov '13 16:35

  Reactie: Anders, namelijk...
  Ik lees Vriendin van voren af aan, dus gewoon vanaf de eerste bladzijde, dus ook Larissa's column. Ik leef met haar mee en wens haar en haar man veel sterkte en succes toe!
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 27 nov '13 21:31

  Reactie: Ja, zodra ik Vriendin in handen heb!
  Haar verhaal is zo herkenbaar en ze omschrijft het allemaal zo op haar manier... dus geweldig. Alleen nu is het zo triest met de kanker van haar man erbij dat er een oneerlijke dubbele strijd geleverd moet worden door haar en hem. Vechten tegen kanker en de kilos. Wil gewoon weten hoe het met ze gaat en leef stilletjes met ze mee.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  hanny.richtervanbuiten.7 wo 27 nov '13 21:57

  Reactie: Ja, zodra ik Vriendin in handen heb!
  Vind het een toffe vrouw en voel met haar mee, heb zelf een doodzieke partner gehad dus ik weet hoe dat voelt. petje af voor haar en heel veel sterkte nog samen voor deze twee.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Goukje za 17 jan '15 22:51

  Reactie: Ja, zodra ik Vriendin in handen heb!
  Zou graag al zover zijn als Larissa wat een kanjer
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Cathy52 za 14 mei '16 17:39

  Reactie: Ja, zodra ik Vriendin in handen heb!
  Lees graag haar collum. Kamp zelf met veel overgewicht. Wat ik mis bij haar collum is : heeft ze kinderen en / of huisdieren? Hoe oud is ze? En naast lekker eten en sporten wat zijn haar hobby's? Groetjes Norma
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |