×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 47: Suus schrijft over haar leven als alleenstaande moeder

Vriendin 47: Suus schrijft over haar leven als alleenstaande moeder
19.11.2013 -

‘Als single moeder mag je ook fouten maken’


Ja, ze is ‘de dochter van’. Maar vooral is Suus Ruis (39) schrijfster en alleenstaande moeder van Caesar (5). Ze werkt aan twee nieuwe boeken, en probeert ondertussen zwanger te worden van een anonieme zaaddonor. “Het verlangen om nog een keer moeder te worden zit zo diep.”

Suus schreef Wat ze je niet vertellen over mama zijn: een openhartig, maar bovenal grappig boek over haar leven als alleenstaande werkende moeder. “Ik voel me vaak Bridget Jones met kind. Altijd te laat, een ouderavond vergeten, tot twee uur ’s nachts met discodip in mijn haar staan bikkelen in de keuken omdat Caesar een bepaald soort cupcake wil uitdelen op zijn verjaardag. Ik ben een verschrikkelijke stuntel. Gelukkig heb ik een kind met humor, minstens één keer per dag liggen we samen in een deuk. Het gebeurt weleens dat Caesar in zijn broek plast van het lachen en daarna verzucht: ‘Jij bent zó grappig, mama, ik stikte bijna.’ Ik kan geen groter compliment krijgen dan dat. Lol maken met je kind is ontzettend belangrijk en fouten maken is menselijk. Zolang je je kind met liefde opvoedt, is het goed.”

Lees het verhaal van Suus in Vriendin 47 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Hoe doe jij het als single moeder?

  •  
  •  

4Reacties

 • Dit is niet ok!

  estherc wo 20 nov '13 07:56

  Reactie: Ik ben geen single moeder
  Respect. Lijkt me vreselijk zwaar.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  ja-dus do 21 nov '13 13:47

  Reactie: Ik ben geen single moeder
  maar de opvoeding komt wel op mij alleen neer. ik werk niet, maar als werkende moeder zou de opvoedtaken meer verdeeld moeten worden.respect dus voor haar!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  marylou123 zo 24 nov '13 22:43

  Reactie: Op deze manier:...
  Het valt mee, met heel veel liefde geven, er altijd voor ze zijn en mezelf de komende 10 jaar nog even opzij schuiven, maar dat heb ik er 100% voor over..Mijn 2 kinderen zijn alles voor me, meisje van 12 en een jongen van bijna 10.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Janneman1970 wo 27 nov '13 10:30

  Reactie: Op deze manier:...
  Ik ben getrouwd, maar ook als getrouwde vrouw sta ik er alleen voor. Een nietsnut van een man, die er nooit voor me is geweest. die alleen maar de leuke dingen in het leven wilt. In voor en tegenspoed. Wel, in de 19 jaar dat we nu getrouwd zijn, heb ik heel wat tegenspoed gehad, waar ik compleet alleen in stond. De tijd is nu voorbij. Ik ben bezig om een echtscheiding aan te vragen. Ik heb hem het huis al uitgegooid. Voor mij veranderd alleen het feit dat ik nu eindelijk rust krijg. De tijd is gekomen om aan mezelf te gaan denken. 23 jaar heb ik aan hem weggegooid. Twee kinderen van 11 en 17 jaar. Die nu ook eindelijke de benodigde rust krijgen. Het wordt een financiele afgrond waar ik in ga. Zal mijn kinderen niet meer het gene kunnen geven wat ze willen, ondanks dat ik 24 uur werk, en mijn baan op de tocht staat. Hoe ik rond moet gaan komen weet ik niet. Maar dat ik de beslissing heb genomen om nu officieel een single moeder te worden, geeft mij al een rust gevoel.... Respect voor een single moeder, als 'nog' getrouwde vrouw, weet ik absoluut dat het niet makkelijk is.... xxx
  Reageer!

2

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |