×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 47: Suus schrijft over haar leven als alleenstaande moeder

Vriendin 47: Suus schrijft over haar leven als alleenstaande moeder
19.11.2013 -

‘Als single moeder mag je ook fouten maken’


Ja, ze is ‘de dochter van’. Maar vooral is Suus Ruis (39) schrijfster en alleenstaande moeder van Caesar (5). Ze werkt aan twee nieuwe boeken, en probeert ondertussen zwanger te worden van een anonieme zaaddonor. “Het verlangen om nog een keer moeder te worden zit zo diep.”

Suus schreef Wat ze je niet vertellen over mama zijn: een openhartig, maar bovenal grappig boek over haar leven als alleenstaande werkende moeder. “Ik voel me vaak Bridget Jones met kind. Altijd te laat, een ouderavond vergeten, tot twee uur ’s nachts met discodip in mijn haar staan bikkelen in de keuken omdat Caesar een bepaald soort cupcake wil uitdelen op zijn verjaardag. Ik ben een verschrikkelijke stuntel. Gelukkig heb ik een kind met humor, minstens één keer per dag liggen we samen in een deuk. Het gebeurt weleens dat Caesar in zijn broek plast van het lachen en daarna verzucht: ‘Jij bent zó grappig, mama, ik stikte bijna.’ Ik kan geen groter compliment krijgen dan dat. Lol maken met je kind is ontzettend belangrijk en fouten maken is menselijk. Zolang je je kind met liefde opvoedt, is het goed.”

Lees het verhaal van Suus in Vriendin 47 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Hoe doe jij het als single moeder?

  •  
  •  

4Reacties

 • Dit is niet ok!

  estherc wo 20 nov '13 07:56

  Reactie: Ik ben geen single moeder
  Respect. Lijkt me vreselijk zwaar.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  ja-dus do 21 nov '13 13:47

  Reactie: Ik ben geen single moeder
  maar de opvoeding komt wel op mij alleen neer. ik werk niet, maar als werkende moeder zou de opvoedtaken meer verdeeld moeten worden.respect dus voor haar!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  marylou123 zo 24 nov '13 22:43

  Reactie: Op deze manier:...
  Het valt mee, met heel veel liefde geven, er altijd voor ze zijn en mezelf de komende 10 jaar nog even opzij schuiven, maar dat heb ik er 100% voor over..Mijn 2 kinderen zijn alles voor me, meisje van 12 en een jongen van bijna 10.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Janneman1970 wo 27 nov '13 10:30

  Reactie: Op deze manier:...
  Ik ben getrouwd, maar ook als getrouwde vrouw sta ik er alleen voor. Een nietsnut van een man, die er nooit voor me is geweest. die alleen maar de leuke dingen in het leven wilt. In voor en tegenspoed. Wel, in de 19 jaar dat we nu getrouwd zijn, heb ik heel wat tegenspoed gehad, waar ik compleet alleen in stond. De tijd is nu voorbij. Ik ben bezig om een echtscheiding aan te vragen. Ik heb hem het huis al uitgegooid. Voor mij veranderd alleen het feit dat ik nu eindelijk rust krijg. De tijd is gekomen om aan mezelf te gaan denken. 23 jaar heb ik aan hem weggegooid. Twee kinderen van 11 en 17 jaar. Die nu ook eindelijke de benodigde rust krijgen. Het wordt een financiele afgrond waar ik in ga. Zal mijn kinderen niet meer het gene kunnen geven wat ze willen, ondanks dat ik 24 uur werk, en mijn baan op de tocht staat. Hoe ik rond moet gaan komen weet ik niet. Maar dat ik de beslissing heb genomen om nu officieel een single moeder te worden, geeft mij al een rust gevoel.... Respect voor een single moeder, als 'nog' getrouwde vrouw, weet ik absoluut dat het niet makkelijk is.... xxx
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!