×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 47: Suus schrijft over haar leven als alleenstaande moeder

Vriendin 47: Suus schrijft over haar leven als alleenstaande moeder
19.11.2013 -

‘Als single moeder mag je ook fouten maken’


Ja, ze is ‘de dochter van’. Maar vooral is Suus Ruis (39) schrijfster en alleenstaande moeder van Caesar (5). Ze werkt aan twee nieuwe boeken, en probeert ondertussen zwanger te worden van een anonieme zaaddonor. “Het verlangen om nog een keer moeder te worden zit zo diep.”

Suus schreef Wat ze je niet vertellen over mama zijn: een openhartig, maar bovenal grappig boek over haar leven als alleenstaande werkende moeder. “Ik voel me vaak Bridget Jones met kind. Altijd te laat, een ouderavond vergeten, tot twee uur ’s nachts met discodip in mijn haar staan bikkelen in de keuken omdat Caesar een bepaald soort cupcake wil uitdelen op zijn verjaardag. Ik ben een verschrikkelijke stuntel. Gelukkig heb ik een kind met humor, minstens één keer per dag liggen we samen in een deuk. Het gebeurt weleens dat Caesar in zijn broek plast van het lachen en daarna verzucht: ‘Jij bent zó grappig, mama, ik stikte bijna.’ Ik kan geen groter compliment krijgen dan dat. Lol maken met je kind is ontzettend belangrijk en fouten maken is menselijk. Zolang je je kind met liefde opvoedt, is het goed.”

Lees het verhaal van Suus in Vriendin 47 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Hoe doe jij het als single moeder?

  •  
  •  

4Reacties

 • Dit is niet ok!

  estherc wo 20 nov '13 07:56

  Reactie: Ik ben geen single moeder
  Respect. Lijkt me vreselijk zwaar.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  ja-dus do 21 nov '13 13:47

  Reactie: Ik ben geen single moeder
  maar de opvoeding komt wel op mij alleen neer. ik werk niet, maar als werkende moeder zou de opvoedtaken meer verdeeld moeten worden.respect dus voor haar!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  marylou123 zo 24 nov '13 22:43

  Reactie: Op deze manier:...
  Het valt mee, met heel veel liefde geven, er altijd voor ze zijn en mezelf de komende 10 jaar nog even opzij schuiven, maar dat heb ik er 100% voor over..Mijn 2 kinderen zijn alles voor me, meisje van 12 en een jongen van bijna 10.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Janneman1970 wo 27 nov '13 10:30

  Reactie: Op deze manier:...
  Ik ben getrouwd, maar ook als getrouwde vrouw sta ik er alleen voor. Een nietsnut van een man, die er nooit voor me is geweest. die alleen maar de leuke dingen in het leven wilt. In voor en tegenspoed. Wel, in de 19 jaar dat we nu getrouwd zijn, heb ik heel wat tegenspoed gehad, waar ik compleet alleen in stond. De tijd is nu voorbij. Ik ben bezig om een echtscheiding aan te vragen. Ik heb hem het huis al uitgegooid. Voor mij veranderd alleen het feit dat ik nu eindelijk rust krijg. De tijd is gekomen om aan mezelf te gaan denken. 23 jaar heb ik aan hem weggegooid. Twee kinderen van 11 en 17 jaar. Die nu ook eindelijke de benodigde rust krijgen. Het wordt een financiele afgrond waar ik in ga. Zal mijn kinderen niet meer het gene kunnen geven wat ze willen, ondanks dat ik 24 uur werk, en mijn baan op de tocht staat. Hoe ik rond moet gaan komen weet ik niet. Maar dat ik de beslissing heb genomen om nu officieel een single moeder te worden, geeft mij al een rust gevoel.... Respect voor een single moeder, als 'nog' getrouwde vrouw, weet ik absoluut dat het niet makkelijk is.... xxx
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |