×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 47: Vriendin loopt een dagje mee met een mannelijke onderwijzer

Vriendin 47: Vriendin loopt een dagje mee met een mannelijke onderwijzer
19.11.2013 -

‘Meesters kunnen zich beter verplaatsen in drukke jongetjes’


Er moeten meer mannen in het basisonderwijs, vindt de overheid. Jongetjes zouden namelijk beter gedijen bij een meester dan bij een juf. Vriendin liep een schooldag mee met meester Bart. Hoe is dat: een man voor de klas?

Justus speelt met een kneedgum. De kneedgum die hij vorige week moest inleveren, omdat hij er te veel mee speelde en daardoor afgeleid raakte. Maar die had hij toch ingeleverd? “Ja meester, dat is ook zo, alleen had ik hem in tweeën gehakt voordat ik ’m inleverde”, biecht Justus op. Bart moet hard lachen om deze kwajongensstreek. Even is hij in de verleiding om Justus zijn gummetje te laten houden. Maar die moet hem toch inleveren. Desondanks vindt Justus het hartstikke leuk bij meester Bart in de klas, vertelt hij later: “Ik heb tot nu toe alleen maar juffen gehad. Ik ben blij dat ik nu een meester heb. Meester Bart is heel grappig. Hij maakt soms rare grapjes, zoals wat hij net zei: dat hij Thomas neerschiet. Laatst nam hij ook kinderen van een andere klas in de maling. Toen die bij ons binnenkwamen, riep Bart: ‘Ga terug naar de gang, nu meteen!’ Maar iedereen weet wel dat hij het grappig bedoelt.”

Lees het verhaal van Bart in Vriendin 47 en praat mee op het forum.
 

Plaats een reactie

Vind jij ook dat jongens beter gedijen bij een meester dan een juf?

    •  
    •  

 Reacties

Geef als eerste een reactie

2

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |