×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 46: Loes raakte haar gezin kwijt door een drugs- en seksverslaving

Vriendin 46: Loes raakte haar gezin kwijt door een drugs- en seksverslaving
13.11.2013 -

‘Seks was een middel om te vluchten voor mijn gevoel’


Loes (47) was getrouwd, had twee kinderen en werkte fulltime. Tot haar man en zij in contact kwamen met de drug ghb en verslaafd raakten. Hun relatie liep op de klippen en toen begon de ellende pas echt. “Elke dag was ik dronken en had ik seks met wie er op dat moment maar was.”

Loes: “Wie drie jaar geleden tegen mij had gezegd: ‘Je hebt een seks- en liefdesverslaving’, had ik vierkant uitgelachen. Intussen weet ik dat deze verslaving bestaat en dat ik eraan lijd. Sterker nog, ik ben er lange tijd voor in behandeling geweest en probeer mijn leven nu weer op te pakken. Er zijn maar weinig mensen die van mijn verslaving afweten. Ik loop er niet mee te koop. Omdat ik me schaam, maar ook omdat ik denk dat veel mensen hun oordeel al klaar hebben, als ik ze dit vertel. Ze vinden me goedkoop en sletterig en denken waarschijnlijk dat ik de hele dag seks heb. Onzin. De realiteit is dat ik geen seks meer heb gehad sinds ik weet dat ik verslaafd ben. Ik moet opnieuw leren omgaan met intimiteit. Ik deel mijn verhaal omdat ik vermoed dat er meer vrouwen zijn zoals ik. Ik hoop dat mijn verhaal voor hen een eye-opener is, een steun in de rug. Want er is altijd hoop.”

Lees het verhaal van Loes in Vriendin 46 en praat mee op het forum.

Foto: iStockphoto

Plaats een reactie

Herken jij het verhaal van Loes?

  •  
  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  Tien83 wo 13 nov '13 16:46

  Reactie: Nee
  Ik snap goed dat ze zich schaamt. Op veel verslavingen heerst een taboe of er is veel ontkenning. Mensen grappen vaak dat ze een verslaving een hebben, maar een echte verslaving lijkt mij geen grapje. Als je er over leest en hoort/ziet wat voor gevolgen het heeft. Mensen denken bij verslavingen altijd aan drugs, rokers of alcohollisten. Denken dat het hen niet zal overkomen. Maar er bestaan zoveel verslavingen waar mensen het bestaan niet van weten of erkennen. Er zijn veel mensen cafeïne verslaafd, zonder dat ze het door hebben. En wat dacht je van een eetverslaving? Mensen kijken naar de buiten kant. Je bent te dik omdat je te veel eet en dat is dan je eigen schuld. Maar er zit vaak meer achter. Daarom heb ik bewondering voor mensen die een verslaving erkennen en er serieus aan werken! Er voor uitkomen en je problemen onder ogen zien is de eerste goede stap. Dat laat zien dat je niet zwak bent, maar sterk! Veel succes en sterkte!
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |