×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 46: Loes raakte haar gezin kwijt door een drugs- en seksverslaving

Vriendin 46: Loes raakte haar gezin kwijt door een drugs- en seksverslaving
13.11.2013 -

‘Seks was een middel om te vluchten voor mijn gevoel’


Loes (47) was getrouwd, had twee kinderen en werkte fulltime. Tot haar man en zij in contact kwamen met de drug ghb en verslaafd raakten. Hun relatie liep op de klippen en toen begon de ellende pas echt. “Elke dag was ik dronken en had ik seks met wie er op dat moment maar was.”

Loes: “Wie drie jaar geleden tegen mij had gezegd: ‘Je hebt een seks- en liefdesverslaving’, had ik vierkant uitgelachen. Intussen weet ik dat deze verslaving bestaat en dat ik eraan lijd. Sterker nog, ik ben er lange tijd voor in behandeling geweest en probeer mijn leven nu weer op te pakken. Er zijn maar weinig mensen die van mijn verslaving afweten. Ik loop er niet mee te koop. Omdat ik me schaam, maar ook omdat ik denk dat veel mensen hun oordeel al klaar hebben, als ik ze dit vertel. Ze vinden me goedkoop en sletterig en denken waarschijnlijk dat ik de hele dag seks heb. Onzin. De realiteit is dat ik geen seks meer heb gehad sinds ik weet dat ik verslaafd ben. Ik moet opnieuw leren omgaan met intimiteit. Ik deel mijn verhaal omdat ik vermoed dat er meer vrouwen zijn zoals ik. Ik hoop dat mijn verhaal voor hen een eye-opener is, een steun in de rug. Want er is altijd hoop.”

Lees het verhaal van Loes in Vriendin 46 en praat mee op het forum.

Foto: iStockphoto

Plaats een reactie

Herken jij het verhaal van Loes?

  •  
  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  Tien83 wo 13 nov '13 16:46

  Reactie: Nee
  Ik snap goed dat ze zich schaamt. Op veel verslavingen heerst een taboe of er is veel ontkenning. Mensen grappen vaak dat ze een verslaving een hebben, maar een echte verslaving lijkt mij geen grapje. Als je er over leest en hoort/ziet wat voor gevolgen het heeft. Mensen denken bij verslavingen altijd aan drugs, rokers of alcohollisten. Denken dat het hen niet zal overkomen. Maar er bestaan zoveel verslavingen waar mensen het bestaan niet van weten of erkennen. Er zijn veel mensen cafeïne verslaafd, zonder dat ze het door hebben. En wat dacht je van een eetverslaving? Mensen kijken naar de buiten kant. Je bent te dik omdat je te veel eet en dat is dan je eigen schuld. Maar er zit vaak meer achter. Daarom heb ik bewondering voor mensen die een verslaving erkennen en er serieus aan werken! Er voor uitkomen en je problemen onder ogen zien is de eerste goede stap. Dat laat zien dat je niet zwak bent, maar sterk! Veel succes en sterkte!
  Reageer!
Juliëtte en haar moeder Bep kregen allebei leukemie

23.11.2017 - Juliëtte (36) en haar moeder Bep (75) kregen allebei leukemie, hun overlevingskansen waren erg klein. Het is een wonder te noemen dat ze er allebei nog zijn. “We weten nu dat het leven plots een heel andere wending kan nemen. Daarom genieten we enorm van elkaar.”

Lees meer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |