×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 46: Loes raakte haar gezin kwijt door een drugs- en seksverslaving

Vriendin 46: Loes raakte haar gezin kwijt door een drugs- en seksverslaving
13.11.2013 -

‘Seks was een middel om te vluchten voor mijn gevoel’


Loes (47) was getrouwd, had twee kinderen en werkte fulltime. Tot haar man en zij in contact kwamen met de drug ghb en verslaafd raakten. Hun relatie liep op de klippen en toen begon de ellende pas echt. “Elke dag was ik dronken en had ik seks met wie er op dat moment maar was.”

Loes: “Wie drie jaar geleden tegen mij had gezegd: ‘Je hebt een seks- en liefdesverslaving’, had ik vierkant uitgelachen. Intussen weet ik dat deze verslaving bestaat en dat ik eraan lijd. Sterker nog, ik ben er lange tijd voor in behandeling geweest en probeer mijn leven nu weer op te pakken. Er zijn maar weinig mensen die van mijn verslaving afweten. Ik loop er niet mee te koop. Omdat ik me schaam, maar ook omdat ik denk dat veel mensen hun oordeel al klaar hebben, als ik ze dit vertel. Ze vinden me goedkoop en sletterig en denken waarschijnlijk dat ik de hele dag seks heb. Onzin. De realiteit is dat ik geen seks meer heb gehad sinds ik weet dat ik verslaafd ben. Ik moet opnieuw leren omgaan met intimiteit. Ik deel mijn verhaal omdat ik vermoed dat er meer vrouwen zijn zoals ik. Ik hoop dat mijn verhaal voor hen een eye-opener is, een steun in de rug. Want er is altijd hoop.”

Lees het verhaal van Loes in Vriendin 46 en praat mee op het forum.

Foto: iStockphoto

Plaats een reactie

Herken jij het verhaal van Loes?

  •  
  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  Tien83 wo 13 nov '13 16:46

  Reactie: Nee
  Ik snap goed dat ze zich schaamt. Op veel verslavingen heerst een taboe of er is veel ontkenning. Mensen grappen vaak dat ze een verslaving een hebben, maar een echte verslaving lijkt mij geen grapje. Als je er over leest en hoort/ziet wat voor gevolgen het heeft. Mensen denken bij verslavingen altijd aan drugs, rokers of alcohollisten. Denken dat het hen niet zal overkomen. Maar er bestaan zoveel verslavingen waar mensen het bestaan niet van weten of erkennen. Er zijn veel mensen cafeïne verslaafd, zonder dat ze het door hebben. En wat dacht je van een eetverslaving? Mensen kijken naar de buiten kant. Je bent te dik omdat je te veel eet en dat is dan je eigen schuld. Maar er zit vaak meer achter. Daarom heb ik bewondering voor mensen die een verslaving erkennen en er serieus aan werken! Er voor uitkomen en je problemen onder ogen zien is de eerste goede stap. Dat laat zien dat je niet zwak bent, maar sterk! Veel succes en sterkte!
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!