×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 46: Barbara opent haar baby-opvanghuis, het liefst met een vondelingenkamer

Vriendin 46: Barbara opent haar baby-opvanghuis, het liefst met een vondelingenkamer
12.11.2013 -

‘Al red ik er maar één kind mee, dan nog is het alle strijd waard’


Als ze het zoveelste verhaal over een fataal mishandelde peuter leest, weet Barbara (41) het zeker: er moet een opvangplek komen voor radeloze ouders, hun baby’s én voor vondelingen. “Zo’n kleintje kan zich niet verweren en niets en niemand komt voor hem of haar op. Totdat het te laat is.”

Barbara: “Als de wet niet wordt aangepast, accepteer ik de consequenties. Maar het staat voor mij als een paal boven water dat er een vondelingenkamer moet komen in Nederland. In het buitenland is het al heel gewoon dat er een plek is waar radeloze ouders hun kind kunnen achterlaten, maar dat is strafbaar in Nederland. Terwijl ik zeker weet dat er hier kinderen onnodig lijden doordat ouders niet in staat zijn voor ze te zorgen en de juiste hulp niet kunnen vinden.

Lees het verhaal van Barbara in Vriendin 46 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Vind jij ook dat er een vondelingenkamer moet komen in Nederland?

  •  
  •  
  •  
  •  

7Reacties

 • Dit is niet ok!

  nhj.albrecht wo 13 nov '13 10:20

  Reactie: Ja, helemaal mee eens!
  zo help je mensen die wel een baby willen
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Beerrtje wo 13 nov '13 16:04

  Reactie: Ja, helemaal mee eens!
 • Dit is niet ok!

  Gerda W wo 13 nov '13 16:55

  Reactie: Ja, helemaal mee eens!
  Dat is toch belachelijk, dat het strafbaar is, om je kind ergens op een veiligere plek achter te laten! Daar moeten ze maar eens Kamervragen over gaan stellen! Zo'n plek MOET er gewoon komen!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Jobfre do 14 nov '13 10:02

  Reactie: Ja, helemaal mee eens!
  Zoals in het artikel staat, al help je er maar EEN mee Je bent als moeder toch helemaal RADELOOS als je hier door de omstandigheden toe wordt gedwongen..
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  do 14 nov '13 10:44

  Reactie: Ja, helemaal mee eens!
  Als ik wel eens lees over radeloze moeders die hun baby zomaar dumpen, dan denk ik wel eens had het bij mij gebracht. Oma
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  petra.dekock.5 do 14 nov '13 22:55

  Reactie: Ja, helemaal mee eens!
  een fantastich idee
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  annie.hoekstra.98 vr 15 nov '13 17:31

  Reactie: Ja, helemaal mee eens!
  die kindjes hebben de warmte zo nodig nadat ze te vondeling zijn gelegd. Hoop dat het lukt.
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!