×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 46: Barbara opent haar baby-opvanghuis, het liefst met een vondelingenkamer

Vriendin 46: Barbara opent haar baby-opvanghuis, het liefst met een vondelingenkamer
12.11.2013 -

‘Al red ik er maar één kind mee, dan nog is het alle strijd waard’


Als ze het zoveelste verhaal over een fataal mishandelde peuter leest, weet Barbara (41) het zeker: er moet een opvangplek komen voor radeloze ouders, hun baby’s én voor vondelingen. “Zo’n kleintje kan zich niet verweren en niets en niemand komt voor hem of haar op. Totdat het te laat is.”

Barbara: “Als de wet niet wordt aangepast, accepteer ik de consequenties. Maar het staat voor mij als een paal boven water dat er een vondelingenkamer moet komen in Nederland. In het buitenland is het al heel gewoon dat er een plek is waar radeloze ouders hun kind kunnen achterlaten, maar dat is strafbaar in Nederland. Terwijl ik zeker weet dat er hier kinderen onnodig lijden doordat ouders niet in staat zijn voor ze te zorgen en de juiste hulp niet kunnen vinden.

Lees het verhaal van Barbara in Vriendin 46 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Vind jij ook dat er een vondelingenkamer moet komen in Nederland?

  •  
  •  
  •  
  •  

7Reacties

 • Dit is niet ok!

  nhj.albrecht wo 13 nov '13 10:20

  Reactie: Ja, helemaal mee eens!
  zo help je mensen die wel een baby willen
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Beerrtje wo 13 nov '13 16:04

  Reactie: Ja, helemaal mee eens!
 • Dit is niet ok!

  Gerda W wo 13 nov '13 16:55

  Reactie: Ja, helemaal mee eens!
  Dat is toch belachelijk, dat het strafbaar is, om je kind ergens op een veiligere plek achter te laten! Daar moeten ze maar eens Kamervragen over gaan stellen! Zo'n plek MOET er gewoon komen!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Jobfre do 14 nov '13 10:02

  Reactie: Ja, helemaal mee eens!
  Zoals in het artikel staat, al help je er maar EEN mee Je bent als moeder toch helemaal RADELOOS als je hier door de omstandigheden toe wordt gedwongen..
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  do 14 nov '13 10:44

  Reactie: Ja, helemaal mee eens!
  Als ik wel eens lees over radeloze moeders die hun baby zomaar dumpen, dan denk ik wel eens had het bij mij gebracht. Oma
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  petra.dekock.5 do 14 nov '13 22:55

  Reactie: Ja, helemaal mee eens!
  een fantastich idee
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  annie.hoekstra.98 vr 15 nov '13 17:31

  Reactie: Ja, helemaal mee eens!
  die kindjes hebben de warmte zo nodig nadat ze te vondeling zijn gelegd. Hoop dat het lukt.
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |