×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 46: Barbara opent haar baby-opvanghuis, het liefst met een vondelingenkamer

Vriendin 46: Barbara opent haar baby-opvanghuis, het liefst met een vondelingenkamer
12.11.2013 -

‘Al red ik er maar één kind mee, dan nog is het alle strijd waard’


Als ze het zoveelste verhaal over een fataal mishandelde peuter leest, weet Barbara (41) het zeker: er moet een opvangplek komen voor radeloze ouders, hun baby’s én voor vondelingen. “Zo’n kleintje kan zich niet verweren en niets en niemand komt voor hem of haar op. Totdat het te laat is.”

Barbara: “Als de wet niet wordt aangepast, accepteer ik de consequenties. Maar het staat voor mij als een paal boven water dat er een vondelingenkamer moet komen in Nederland. In het buitenland is het al heel gewoon dat er een plek is waar radeloze ouders hun kind kunnen achterlaten, maar dat is strafbaar in Nederland. Terwijl ik zeker weet dat er hier kinderen onnodig lijden doordat ouders niet in staat zijn voor ze te zorgen en de juiste hulp niet kunnen vinden.

Lees het verhaal van Barbara in Vriendin 46 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Vind jij ook dat er een vondelingenkamer moet komen in Nederland?

  •  
  •  
  •  
  •  

7Reacties

 • Dit is niet ok!

  nhj.albrecht wo 13 nov '13 10:20

  Reactie: Ja, helemaal mee eens!
  zo help je mensen die wel een baby willen
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Beerrtje wo 13 nov '13 16:04

  Reactie: Ja, helemaal mee eens!
 • Dit is niet ok!

  Gerda W wo 13 nov '13 16:55

  Reactie: Ja, helemaal mee eens!
  Dat is toch belachelijk, dat het strafbaar is, om je kind ergens op een veiligere plek achter te laten! Daar moeten ze maar eens Kamervragen over gaan stellen! Zo'n plek MOET er gewoon komen!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Jobfre do 14 nov '13 10:02

  Reactie: Ja, helemaal mee eens!
  Zoals in het artikel staat, al help je er maar EEN mee Je bent als moeder toch helemaal RADELOOS als je hier door de omstandigheden toe wordt gedwongen..
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  do 14 nov '13 10:44

  Reactie: Ja, helemaal mee eens!
  Als ik wel eens lees over radeloze moeders die hun baby zomaar dumpen, dan denk ik wel eens had het bij mij gebracht. Oma
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  petra.dekock.5 do 14 nov '13 22:55

  Reactie: Ja, helemaal mee eens!
  een fantastich idee
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  annie.hoekstra.98 vr 15 nov '13 17:31

  Reactie: Ja, helemaal mee eens!
  die kindjes hebben de warmte zo nodig nadat ze te vondeling zijn gelegd. Hoop dat het lukt.
  Reageer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |