×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 44: Patricia richtte de website TwijfelMoeder op

Vriendin 44: Patricia richtte de website TwijfelMoeder op
30.10.2013 -

‘Toen ik dacht dat ik zwanger was...totale paniek!’


Steeds vaker krijgt Patricia (29) de vraag wanneer zij en haar man Michiel aan kinderen gaan beginnen. Maar voor haar is dat helemaal niet zo vanzelfsprekend. “Ik twijfel al jaren of het moederschap wel bij me past. Voor vrouwen die daar ook over twijfelen, heb ik de website TwijfelMoeder opgericht.”

Patricia: “Eind dit jaar gaan mijn man Michiel en ik onze droomreis door Nieuw-Zeeland maken. Michiel is dertig en na deze reis zal ik ook mijn dertigste verjaardag vieren. Ik heb voor mezelf een deadline gesteld: volgend jaar moet het echt over zijn met mijn getwijfel. Dan moet ik de knoop doorhakken: komt er bij ons een kindje, of niet? Ik vind een kind krijgen een enorme stap die ik weloverwogen wil nemen. Het lijkt of veel mensen mij niet begrijpen, maar er zijn meer vrouwen die maar blijven wikken en wegen. Voor hen, maar ook voor mezelf, ben ik de website TwijfelMoeder gestart.”

Lees het hele verhaal van Patricia in Vriendin 44 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Twijfel jij ook over het moederschap?

  •  
  •  
  •  

4Reacties

 • Dit is niet ok!

  buja wo 30 okt '13 16:41

  Reactie: Nee, daar heb ik nooit over getwijfeld
  Ik wil geen kinderen, nooit gewild ook.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 30 okt '13 17:22

  Reactie: Nee, daar heb ik nooit over getwijfeld
  Idem hier, geen kinderen en er ook nooit gewild.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  hanny.richtervanbuiten.7 zo 3 nov '13 19:42

  Reactie: Nee, daar heb ik nooit over getwijfeld
  Nee hoor, ik wilde graag kinderen en heb er 2 gekregen , maar dat is al weer een hele poos geleden.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Linda.Olsthoorn.Bunk vr 20 dec '13 00:14

  Reactie: Ja, best wel
  Ja ik twijfel soms wel of ik kinderen wil... Ene kant lijkt het me fantastisch om alles mee te maken... Aan de andere kant heb ik zoiets van: Wat voor toekomst zal het kindje tegemoet gaan? Er is zoveel wreedheden in de wereld en dat word alleen maar erger...
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |