×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 44: Patricia richtte de website TwijfelMoeder op

Vriendin 44: Patricia richtte de website TwijfelMoeder op
30.10.2013 -

‘Toen ik dacht dat ik zwanger was...totale paniek!’


Steeds vaker krijgt Patricia (29) de vraag wanneer zij en haar man Michiel aan kinderen gaan beginnen. Maar voor haar is dat helemaal niet zo vanzelfsprekend. “Ik twijfel al jaren of het moederschap wel bij me past. Voor vrouwen die daar ook over twijfelen, heb ik de website TwijfelMoeder opgericht.”

Patricia: “Eind dit jaar gaan mijn man Michiel en ik onze droomreis door Nieuw-Zeeland maken. Michiel is dertig en na deze reis zal ik ook mijn dertigste verjaardag vieren. Ik heb voor mezelf een deadline gesteld: volgend jaar moet het echt over zijn met mijn getwijfel. Dan moet ik de knoop doorhakken: komt er bij ons een kindje, of niet? Ik vind een kind krijgen een enorme stap die ik weloverwogen wil nemen. Het lijkt of veel mensen mij niet begrijpen, maar er zijn meer vrouwen die maar blijven wikken en wegen. Voor hen, maar ook voor mezelf, ben ik de website TwijfelMoeder gestart.”

Lees het hele verhaal van Patricia in Vriendin 44 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Twijfel jij ook over het moederschap?

  •  
  •  
  •  

4Reacties

 • Dit is niet ok!

  buja wo 30 okt '13 16:41

  Reactie: Nee, daar heb ik nooit over getwijfeld
  Ik wil geen kinderen, nooit gewild ook.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 30 okt '13 17:22

  Reactie: Nee, daar heb ik nooit over getwijfeld
  Idem hier, geen kinderen en er ook nooit gewild.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  hanny.richtervanbuiten.7 zo 3 nov '13 19:42

  Reactie: Nee, daar heb ik nooit over getwijfeld
  Nee hoor, ik wilde graag kinderen en heb er 2 gekregen , maar dat is al weer een hele poos geleden.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Linda.Olsthoorn.Bunk vr 20 dec '13 00:14

  Reactie: Ja, best wel
  Ja ik twijfel soms wel of ik kinderen wil... Ene kant lijkt het me fantastisch om alles mee te maken... Aan de andere kant heb ik zoiets van: Wat voor toekomst zal het kindje tegemoet gaan? Er is zoveel wreedheden in de wereld en dat word alleen maar erger...
  Reageer!
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

5

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |