×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 44: Sonja’s vriend heeft een alcoholprobleem

Vriendin 44: Sonja’s vriend heeft een alcoholprobleem
30.10.2013 -

“Onze relatie gaat stuk door de drank”


Sonja (44) woont samen met Johan (45). Sinds een paar jaar heeft Johan een alcoholprobleem. “Op feestjes gaat hij aan het eind van de avond vaak zomaar op mensen schelden. Ook mij maakt hij vaak uit voor alles wat lelijk is. Onhandelbaar is hij dan.”

“De schaamte, dát vind ik nog het allerergst aan Johans alcoholprobleem. Niet zozeer dat hij doordeweeks al zes halve liters bruin bier op een avond wegklokt en dat in het weekend de spreekwoordelijke vijf bij hem al ’s morgens in de klok zit. Nee, het ellendigst is de schaamte die ik voel als andere mensen naar hem kijken wanneer hij met een slok te veel op wankelend het terras af loopt. Of als hij tijdens een barbecue of op een verjaardag na een paar uurtjes pimpelen luidruchtig wordt en zomaar uit het niets mensen gaat beledigen. Zoals laatst bij vrienden van ons, toen Johan veel te hard en tegen niemand in het bijzonder riep dat hij echt geen ‘vieze nicht’ was, alleen maar omdat hij met zijn rug naar zijn buurman stond gedraaid. Ik kon wel door de grond zakken.”

Lees het hele verhaal van Sonja in Vriendin 44 en praat mee op het forum.
 

Foto: iStockphoto

Plaats een reactie

Heeft jouw partner ook een alcoholprobleem?

  •  
  •  
  •  
  •  

3Reacties

 • Dit is niet ok!

  nkrispijn wo 30 okt '13 17:44

  Reactie: Ja
  Hij probeert nu wel te minderen maar doet dat alleen voor mij en niet voor hem zelf...
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  dolfijn 1970 wo 30 okt '13 17:58

  Reactie: Anders, namelijk...
  ik ben opgevoed door verslaafde ouders het heeft mij voor mijn leven getekend nu al bijna 43 jaar ik raad sonja aan haar relatie te verbreken voor ze haar leven nog langer laat verknallen ! ! !
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  boseekhoorn vr 1 nov '13 17:04

  Reactie: Anders, namelijk...
  mijn ex heeft een alcoholprobleem en 3 persoonlijkheidsstoornissen maar gelukkig ben ik van hem verlost
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!