×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 44: Sonja’s vriend heeft een alcoholprobleem

Vriendin 44: Sonja’s vriend heeft een alcoholprobleem
30.10.2013 -

“Onze relatie gaat stuk door de drank”


Sonja (44) woont samen met Johan (45). Sinds een paar jaar heeft Johan een alcoholprobleem. “Op feestjes gaat hij aan het eind van de avond vaak zomaar op mensen schelden. Ook mij maakt hij vaak uit voor alles wat lelijk is. Onhandelbaar is hij dan.”

“De schaamte, dát vind ik nog het allerergst aan Johans alcoholprobleem. Niet zozeer dat hij doordeweeks al zes halve liters bruin bier op een avond wegklokt en dat in het weekend de spreekwoordelijke vijf bij hem al ’s morgens in de klok zit. Nee, het ellendigst is de schaamte die ik voel als andere mensen naar hem kijken wanneer hij met een slok te veel op wankelend het terras af loopt. Of als hij tijdens een barbecue of op een verjaardag na een paar uurtjes pimpelen luidruchtig wordt en zomaar uit het niets mensen gaat beledigen. Zoals laatst bij vrienden van ons, toen Johan veel te hard en tegen niemand in het bijzonder riep dat hij echt geen ‘vieze nicht’ was, alleen maar omdat hij met zijn rug naar zijn buurman stond gedraaid. Ik kon wel door de grond zakken.”

Lees het hele verhaal van Sonja in Vriendin 44 en praat mee op het forum.
 

Foto: iStockphoto

Plaats een reactie

Heeft jouw partner ook een alcoholprobleem?

  •  
  •  
  •  
  •  

3Reacties

 • Dit is niet ok!

  nkrispijn wo 30 okt '13 17:44

  Reactie: Ja
  Hij probeert nu wel te minderen maar doet dat alleen voor mij en niet voor hem zelf...
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  dolfijn 1970 wo 30 okt '13 17:58

  Reactie: Anders, namelijk...
  ik ben opgevoed door verslaafde ouders het heeft mij voor mijn leven getekend nu al bijna 43 jaar ik raad sonja aan haar relatie te verbreken voor ze haar leven nog langer laat verknallen ! ! !
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  boseekhoorn vr 1 nov '13 17:04

  Reactie: Anders, namelijk...
  mijn ex heeft een alcoholprobleem en 3 persoonlijkheidsstoornissen maar gelukkig ben ik van hem verlost
  Reageer!
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

5

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |