×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 44: Sonja’s vriend heeft een alcoholprobleem

Vriendin 44: Sonja’s vriend heeft een alcoholprobleem
30.10.2013 -

“Onze relatie gaat stuk door de drank”


Sonja (44) woont samen met Johan (45). Sinds een paar jaar heeft Johan een alcoholprobleem. “Op feestjes gaat hij aan het eind van de avond vaak zomaar op mensen schelden. Ook mij maakt hij vaak uit voor alles wat lelijk is. Onhandelbaar is hij dan.”

“De schaamte, dát vind ik nog het allerergst aan Johans alcoholprobleem. Niet zozeer dat hij doordeweeks al zes halve liters bruin bier op een avond wegklokt en dat in het weekend de spreekwoordelijke vijf bij hem al ’s morgens in de klok zit. Nee, het ellendigst is de schaamte die ik voel als andere mensen naar hem kijken wanneer hij met een slok te veel op wankelend het terras af loopt. Of als hij tijdens een barbecue of op een verjaardag na een paar uurtjes pimpelen luidruchtig wordt en zomaar uit het niets mensen gaat beledigen. Zoals laatst bij vrienden van ons, toen Johan veel te hard en tegen niemand in het bijzonder riep dat hij echt geen ‘vieze nicht’ was, alleen maar omdat hij met zijn rug naar zijn buurman stond gedraaid. Ik kon wel door de grond zakken.”

Lees het hele verhaal van Sonja in Vriendin 44 en praat mee op het forum.
 

Foto: iStockphoto

Plaats een reactie

Heeft jouw partner ook een alcoholprobleem?

  •  
  •  
  •  
  •  

3Reacties

 • Dit is niet ok!

  nkrispijn wo 30 okt '13 17:44

  Reactie: Ja
  Hij probeert nu wel te minderen maar doet dat alleen voor mij en niet voor hem zelf...
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  dolfijn 1970 wo 30 okt '13 17:58

  Reactie: Anders, namelijk...
  ik ben opgevoed door verslaafde ouders het heeft mij voor mijn leven getekend nu al bijna 43 jaar ik raad sonja aan haar relatie te verbreken voor ze haar leven nog langer laat verknallen ! ! !
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  boseekhoorn vr 1 nov '13 17:04

  Reactie: Anders, namelijk...
  mijn ex heeft een alcoholprobleem en 3 persoonlijkheidsstoornissen maar gelukkig ben ik van hem verlost
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |