×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 43: Wendy kreeg tegen alle verwachtingen in een tweeling

Vriendin 43: Wendy kreeg tegen alle verwachtingen in een tweeling
22.10.2013 -

Op de wachtlijst voor ICSI en ineens tóch zwanger


Wendy (30) en haar vriend Jurgen zagen een toekomst met kinderen helemaal voor zich. Maar Wendy raakte maar niet zwanger. “De paniek sloeg me om het hart. Zouden we dan nooit kinderen krijgen?” Midden in het hele medische traject gebeurde het wonder...

Wendy: “Jurgen en ik wisten al snel van elkaar dat we graag kinderen wilden. Hij is een echte kindermagneet, hij kan heel goed met ze omgaan. Hij is groot en breed, dus als we ergens komen waar kinderen zijn, klimmen er altijd wel een paar op zijn rug. Ik zag hem helemaal zitten als de vader van mijn kinderen. We waren vier jaar bij elkaar toen we samen besloten om aan kinderen te beginnen. Toen ik na een paar maanden proberen nog niet zwanger was, bleek dat Jurgen al die tijd al een voorgevoel had gehad. ‘Het zou mij niet verbazen als het bij mij niet goed zit’, zei hij. Met een thuistest die we op internet kochten, heeft hij toen zelf zijn zaad getest. Volgens die test was de kwaliteit niet heel goed. Dus belden we de huisarts. Die had nog nooit van zo’n thuistest gehoord, maar nam ons wel meteen serieus. Jurgen moest zaad inleveren, dat werd beoordeeld in het ziekenhuis. En inderdaad: het was niet heel goed, maar wél net goed genoeg voor ICSI, zeiden ze. Dat is een behandeling waarbij één zaadcel rechtstreeks in een eicel wordt geïnjecteerd.”

Lees het hele verhaal van Wendy in Vriendin 43 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Verliep jouw zwangerschap ook op een bijzondere manier?

  •  
  •  

3Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 23 okt '13 16:14

  Reactie: Ja,....
  Ja, want na 12 keer KI en bij de 2e keer IVF bleek ik inderdaad zwanger. Onze dochter is nu 16 jaar.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Donna84 do 24 okt '13 09:16

  Reactie: Ja,....
  Na 2 ICSI-trajecten (waarvan 1 mislukt en 1 afgebroken), kwam ik in contact met een acupuncturist. Dit was half juni 2012. Half augustus 2012 testte ik positief. Wat een wonder! Ik ben ontzettend dankbaar dat ik moeder heb mogen worden van mijn zoontje
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Mo-65 di 5 nov '13 14:40

  Reactie: Ja,....
  Elke zwangerschap is heel bijzonder...
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |