×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Taalcoach Buffi Duberman houdt van al ‘haar’ artiesten

Taalcoach Buffi Duberman houdt van al ‘haar’ artiesten
22.10.2013 -

‘Ik ben zo dankbaar dat ik kan leven van mijn talent’


Buffi Duberman (45) vindt dat ze de mooiste baan van de wereld heeft: ze coacht Nederlandse artiesten in hun Engelse uitspraak. Vaste ingrediënten tijdens haar coachingslessen: lachen en genieten. “Als je niet geniet, voelt leren als een straf. En als je niet lacht, hoe kun je dan leren?”

Je bent Amerikaanse, maar je woont al ruim twintig jaar in Nederland. Ben je hier vanwege de liefde terechtgekomen?
“Inderdaad. Mijn ouders vonden dat ik na mijn studie wel een reisje van zes weken naar Europa had verdiend. Ik ben nooit meer terug naar Amerika gegaan, want in de trein van Wenen naar Praag hoorde iemand mij Engels praten. En die zocht iemand om daar een taleninstituut op te zetten. Geweldig! Het werd een historisch moment in mijn leven. Want voordat ik met mijn nieuwe baan zou beginnen, maakte ik een trip naar Barcelona en daar kwam ik een heel leuke Nederlandse jongen tegen: Peter. Met hem begon ik de langste onenightstand ooit, haha. Na mijn jaar in Praag vroeg Peter of ik mee wilde naar Nederland. Ik zei: ‘Ik weet niet eens waar Nederland ligt!’

Lees het hele interview met Buffi in Vriendin 43.

Plaats een reactie

Beheers jij de Engelse taal goed?

  •  
  •  
  •  
  •  

3Reacties

 • Dit is niet ok!

  lovepetra di 22 okt '13 11:31

  Reactie: Nee, helemaal niet
 • Dit is niet ok!

  buja wo 23 okt '13 14:02

  Reactie: Ja, zeker weten!
  Mijn man is nl. Amerikaans
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  wo 30 okt '13 12:09

  Reactie: Ja, een beetje
  Verstan gaat prima, omdat veel t.v. programma's in het Engels zijn. Maar tussen je verstaanbaar kunnen maken en de taal goed beheersen ligt toch een groot grijs vlak.
  Reageer!
Lezeressen vertellen: dit is mijn meest memorabele feestblunder

14.12.2017 - Tijdens de feestdagen wil je dat alles op rolletjes loopt, maar soms gaat er tóch iets mis.... "Daar lag ik, languit in de kerstboom. Met taart en al."

Lees meer

1

Mirjam (38) ‘Ik zie intens geluk, maar ook intens verdriet’

13.12.2017 - Mirjam (38) werkte jarenlang met plezier bij een bank. Tot ze na de geboorte van haar derde kind besefte waar haar grootste passie lag. Nu maakt ze fotoreportages van bevallingen. 'In de verloskamer leer ik mensen op hun puurst kennen'. Je maakt kans op een van de vijf exemplaren van Mirjams boek Pure Life geboortefotografie en -verhalen.

Lees meer
Carmen: ‘Ook met een maatje meer kun je je mooi voelen’

13.12.2017 - Model en Miss top of the world plussize Benelux 2017 Carmen (44) wil vrouwen laten zien dat ze trots mogen zijn op zichzelf. Mét hun rondingen én rimpels. “Ik vind dat je je imperfecties kunt omarmen.”

Lees meer
Esther (52): ‘Ik blijf erin geloven dat hij bij mij terugkomt’

12.12.2017 - De man van Esther (52) verliet haar voor een veel jongere vrouw. Esther verwacht dat hij over een tijdje met hangende pootjes terugkomt. "Ook die vrijpartijen met haar gaan op den duur vast vervelen."

Lees meer
Joris Linssen: ‘Ik ben altijd chef oliebollenbakker’

12.12.2017 - Elke week vertelt een bekende Nederlander over zijn feestmaand december. Op Kerstavond is Joris Linssen te zien in het tv-programma Joris’ kerstboom. Zelf viert hij de feestdagen met familie en vrienden: “Als ik met Kerst de tafel rondkijk naar mijn inmiddels volwassen kinderen is dat de grootste rijkdom die er is.”

Lees meer
3 vragen aan model en fotograaf Kim Feenstra

11.12.2017 - Vorig jaar ontdekte Kim Feenstra (32) door het tv-programma Het perfecte plaatje haar passie voor fotografie. Ze heeft nu haar eerste foto-expositie: Through my eyes.

Lees meer
Angéla: 'De geboorte van mijn tweeling kostte me bijna mijn leven’

06.12.2017 - Een medische fout na de geboorte van haar twee zoontjes werd Angéla (43) bijna fataal. “Gelukkig was het mijn tijd nog niet en ben ik teruggekomen bij mijn prachtige gezin.”

Lees meer
Trijntje Oosterhuis: ‘Heerlijk om thuis met mijn gezin te chillen’

06.12.2017 - Vier weken lang vertellen bekende Nederlanders over hun feestmaand. Trijntje Oosterhuis (44) gaat op kersttournee, maar de Kerstdagen zelf reserveert ze voor haar familie, met ook dan veel muziek. “En cadeautjes onder de boom in een hysterisch versierd huis, compleet met rendier in de tuin.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 202 |