×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

De pavlova van hoofdredacteur Sandera Krol

De pavlova van hoofdredacteur Sandera Krol
09.10.2013 -

Hoofdredacteur Sandera Krol vertelt in Vriendin 41 over ‘haar’ pavlova. Zij deelt het recept graag met jou.


Sandera: “De lekkerste taarten bak je zelf. En dat dat niet moeilijk (of duur) hoeft te zijn, bewijzen de taarten op pagina 62. Zelf ben ik niet zo van het taarten bakken, eerlijk gezegd. Te weinig geduld om alles precies op de gram te moeten afwegen. Maar als ik dan een keertje indruk wil maken, bak ik ‘mijn’ pavlova. Een chocolade-schuimtaart, met stukjes chocolade, een grote wolk slagroom en frambozen. Succes gegarandeerd! Nieuwsgierig naar het recept? Dat vind je hieronder. Eet smakelijk!”





Chocolade-frambozenpavlova
Voor 8 tot 10 personen

Boodschappenlijstje:

Voor de chocolade-meringuebodem:

  • 6 eiwitten
  • 300 g suiker
  • 3 eetlepels cacaopoeder, gezeefd
  • 1 theelepel balsamico- of rode wijn-azijn
  • 50 g pure chocola, fijngehakt

Voor de topping:

  • 5 dl slagroom
  • 500 g frambozen
  • 2 tot 3 eetlepels grof gehakte pure chocolade

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden of gasovenstand 4 en bekleed een bakplaat met bakpapier
  2. Klop de eiwitten eerst stijf tot ze in zijdezachte pieken blijven staan en klop vervolgens lepel voor lepel de suiker erdoor tot het schuim stijf en glanzend is
  3. Strooi de cacao en chocola erop en sprenkel de azijn erover.
  4. Spatel alles voorzichtig door elkaar tot cacao en schuim goed gemengd zijn.
  5. Schep het schuim in een berg met een doorsnede van ongeveer 23 cm op het bakpapier op de bakplaat en strijk de randen en bovenkant glad.
  6. Zet de meringue in de oven, zet de thermostaat terug tot 150 graden of gasovenstand 2  en laat de meringue ongeveer 1 uur en een kwartier in de oven staan. Hij is klaar als de randjes er krokant uitzien en de bovenkant mooi droog is. Als je er opdrukt voel je de belofte van taaie schuimigheid onder je vingers.
  7. Zet de oven uit, zet de deur op een kier en laat de plak chocolademeringue helemaal afkoelen.
  8. Keer de plak meringue tegen de tijd dat je wilt gaan eten om op een groot plat bord
  9. Klop de slagroom net niet helemaal stijf, schep de room in een dikke laag op de meringue en strooi de frambozen erover
  10. Rasp de chocola grof tot grote vlokken – niet tot gruis, de verrukkelijke kleur van de frambozen mag er niet door verstopt worden – en strooi die er nonchalant over, zodat er ook wat op de rand van het bord terechtkomt.
Bron: Voor altijd zomer - Nigella Lawson
Foto: Sandera - Brenda van Leeuwen

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

2

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |