×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

De pavlova van hoofdredacteur Sandera Krol

De pavlova van hoofdredacteur Sandera Krol
09.10.2013 -

Hoofdredacteur Sandera Krol vertelt in Vriendin 41 over ‘haar’ pavlova. Zij deelt het recept graag met jou.


Sandera: “De lekkerste taarten bak je zelf. En dat dat niet moeilijk (of duur) hoeft te zijn, bewijzen de taarten op pagina 62. Zelf ben ik niet zo van het taarten bakken, eerlijk gezegd. Te weinig geduld om alles precies op de gram te moeten afwegen. Maar als ik dan een keertje indruk wil maken, bak ik ‘mijn’ pavlova. Een chocolade-schuimtaart, met stukjes chocolade, een grote wolk slagroom en frambozen. Succes gegarandeerd! Nieuwsgierig naar het recept? Dat vind je hieronder. Eet smakelijk!”





Chocolade-frambozenpavlova
Voor 8 tot 10 personen

Boodschappenlijstje:

Voor de chocolade-meringuebodem:

  • 6 eiwitten
  • 300 g suiker
  • 3 eetlepels cacaopoeder, gezeefd
  • 1 theelepel balsamico- of rode wijn-azijn
  • 50 g pure chocola, fijngehakt

Voor de topping:

  • 5 dl slagroom
  • 500 g frambozen
  • 2 tot 3 eetlepels grof gehakte pure chocolade

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden of gasovenstand 4 en bekleed een bakplaat met bakpapier
  2. Klop de eiwitten eerst stijf tot ze in zijdezachte pieken blijven staan en klop vervolgens lepel voor lepel de suiker erdoor tot het schuim stijf en glanzend is
  3. Strooi de cacao en chocola erop en sprenkel de azijn erover.
  4. Spatel alles voorzichtig door elkaar tot cacao en schuim goed gemengd zijn.
  5. Schep het schuim in een berg met een doorsnede van ongeveer 23 cm op het bakpapier op de bakplaat en strijk de randen en bovenkant glad.
  6. Zet de meringue in de oven, zet de thermostaat terug tot 150 graden of gasovenstand 2  en laat de meringue ongeveer 1 uur en een kwartier in de oven staan. Hij is klaar als de randjes er krokant uitzien en de bovenkant mooi droog is. Als je er opdrukt voel je de belofte van taaie schuimigheid onder je vingers.
  7. Zet de oven uit, zet de deur op een kier en laat de plak chocolademeringue helemaal afkoelen.
  8. Keer de plak meringue tegen de tijd dat je wilt gaan eten om op een groot plat bord
  9. Klop de slagroom net niet helemaal stijf, schep de room in een dikke laag op de meringue en strooi de frambozen erover
  10. Rasp de chocola grof tot grote vlokken – niet tot gruis, de verrukkelijke kleur van de frambozen mag er niet door verstopt worden – en strooi die er nonchalant over, zodat er ook wat op de rand van het bord terechtkomt.
Bron: Voor altijd zomer - Nigella Lawson
Foto: Sandera - Brenda van Leeuwen

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!