×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 41: Chantals jongste zoon heeft het syndroom van Down

Vriendin 41: Chantals jongste zoon heeft het syndroom van Down
08.10.2013 -

Genoeg zorgen, maar ook veel geluk


Chantal (36) en Pieter hebben twee zoons: Rik en Koen. Ze lieten geen nekplooimeting doen tijdens de zwangerschap. Na de geboorte bleek dat Koen downsyndroom heeft. “Ik ben zo blij met hem, ik sta nog steeds achter de beslissing me niet te laten testen. Koen hoort gewoon bij ons.”

Chantal: “Mijn zwangerschap van Koen (nu 3,5) verliep prima. Ik voelde me precies hetzelfde als toen ik zwanger was van mijn oudste zoon, Rik (6). Ik merkte er niets van dat er iets mis was met Koen. Hij bewoog wat minder dan zijn broer, maar dat kan. En ik had last van mijn bekken, maar dat had ik bij Rik ook. De verloskundige vroeg of ik een nekplooimeting wilde laten doen om te testen of het kindje een verhoogde kans had op het syndroom van Down. Maar dat wilden mijn man Pieter en ik niet, dat wisten we heel zeker. Bij Rik hebben we dat ook niet gedaan. Als er uit de nekplooimeting zou komen dat ons kindje mogelijk het syndroom van Down had, is het net zo welkom. Als ik zou weten dat ik een verhoogd risico liep, zou ik alleen maar een vervelende zwangerschap hebben, omdat ik me dan zorgen zou maken over hoe het na de bevalling zou zijn. We hebben dus bewust besloten om de test niet te doen.”

Lees het verhaal van Chantal in Vriendin 41 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Heb jij ook een kindje met het syndroom van Down?

  •  
  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  annie.hoekstra.98 wo 9 okt '13 18:58

  Reactie: Nee
  Ik heb geen kind(je) met syndroom van Down maar ook mijn kinderen hebben een rugzakje wat soms best wel moelijk is om mee om te gaan
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |