×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 41: Chantals jongste zoon heeft het syndroom van Down

Vriendin 41: Chantals jongste zoon heeft het syndroom van Down
08.10.2013 -

Genoeg zorgen, maar ook veel geluk


Chantal (36) en Pieter hebben twee zoons: Rik en Koen. Ze lieten geen nekplooimeting doen tijdens de zwangerschap. Na de geboorte bleek dat Koen downsyndroom heeft. “Ik ben zo blij met hem, ik sta nog steeds achter de beslissing me niet te laten testen. Koen hoort gewoon bij ons.”

Chantal: “Mijn zwangerschap van Koen (nu 3,5) verliep prima. Ik voelde me precies hetzelfde als toen ik zwanger was van mijn oudste zoon, Rik (6). Ik merkte er niets van dat er iets mis was met Koen. Hij bewoog wat minder dan zijn broer, maar dat kan. En ik had last van mijn bekken, maar dat had ik bij Rik ook. De verloskundige vroeg of ik een nekplooimeting wilde laten doen om te testen of het kindje een verhoogde kans had op het syndroom van Down. Maar dat wilden mijn man Pieter en ik niet, dat wisten we heel zeker. Bij Rik hebben we dat ook niet gedaan. Als er uit de nekplooimeting zou komen dat ons kindje mogelijk het syndroom van Down had, is het net zo welkom. Als ik zou weten dat ik een verhoogd risico liep, zou ik alleen maar een vervelende zwangerschap hebben, omdat ik me dan zorgen zou maken over hoe het na de bevalling zou zijn. We hebben dus bewust besloten om de test niet te doen.”

Lees het verhaal van Chantal in Vriendin 41 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Heb jij ook een kindje met het syndroom van Down?

  •  
  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  annie.hoekstra.98 wo 9 okt '13 18:58

  Reactie: Nee
  Ik heb geen kind(je) met syndroom van Down maar ook mijn kinderen hebben een rugzakje wat soms best wel moelijk is om mee om te gaan
  Reageer!
Juliëtte en haar moeder Bep kregen allebei leukemie

23.11.2017 - Juliëtte (36) en haar moeder Bep (75) kregen allebei leukemie, hun overlevingskansen waren erg klein. Het is een wonder te noemen dat ze er allebei nog zijn. “We weten nu dat het leven plots een heel andere wending kan nemen. Daarom genieten we enorm van elkaar.”

Lees meer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |