×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 41: Chantals jongste zoon heeft het syndroom van Down

Vriendin 41: Chantals jongste zoon heeft het syndroom van Down
08.10.2013 -

Genoeg zorgen, maar ook veel geluk


Chantal (36) en Pieter hebben twee zoons: Rik en Koen. Ze lieten geen nekplooimeting doen tijdens de zwangerschap. Na de geboorte bleek dat Koen downsyndroom heeft. “Ik ben zo blij met hem, ik sta nog steeds achter de beslissing me niet te laten testen. Koen hoort gewoon bij ons.”

Chantal: “Mijn zwangerschap van Koen (nu 3,5) verliep prima. Ik voelde me precies hetzelfde als toen ik zwanger was van mijn oudste zoon, Rik (6). Ik merkte er niets van dat er iets mis was met Koen. Hij bewoog wat minder dan zijn broer, maar dat kan. En ik had last van mijn bekken, maar dat had ik bij Rik ook. De verloskundige vroeg of ik een nekplooimeting wilde laten doen om te testen of het kindje een verhoogde kans had op het syndroom van Down. Maar dat wilden mijn man Pieter en ik niet, dat wisten we heel zeker. Bij Rik hebben we dat ook niet gedaan. Als er uit de nekplooimeting zou komen dat ons kindje mogelijk het syndroom van Down had, is het net zo welkom. Als ik zou weten dat ik een verhoogd risico liep, zou ik alleen maar een vervelende zwangerschap hebben, omdat ik me dan zorgen zou maken over hoe het na de bevalling zou zijn. We hebben dus bewust besloten om de test niet te doen.”

Lees het verhaal van Chantal in Vriendin 41 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Heb jij ook een kindje met het syndroom van Down?

  •  
  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  annie.hoekstra.98 wo 9 okt '13 18:58

  Reactie: Nee
  Ik heb geen kind(je) met syndroom van Down maar ook mijn kinderen hebben een rugzakje wat soms best wel moelijk is om mee om te gaan
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!