×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 40: Miranda en Anton vochten voor de vervolging van de man die hun zoon doodreed

Vriendin 40: Miranda en Anton vochten voor de vervolging van de man die hun zoon doodreed
01.10.2013 -

‘Natuurlijk krijg ik Donnie niet terug, maar ik wilde genoegdoening’


Donnie (13), de zoon van Miranda (34) en Anton (37) Rog, werd vorig jaar juli doodgereden. De dader reed door. Ze deden alles om ervoor te zorgen dat de dader vervolgd zou worden. “Negen maanden celstraf voelt meer als genoegdoening dan 240 uur plantsoenen schoffelen.”

Miranda: “Op de dag dat mijn zoon stierf, had ik mijn eerste opleidingsdag. Ik had net een nieuwe baan als beveiliger. Het was vorig jaar op een maandag, midden in de zomer. Ik belde op de terugweg naar huis. Ik had een leuke dag gehad, ik was blij en had veel te vertellen. Ik had huiswerk mee; daar moest Donnie om lachen, hoorde ik terwijl ik mijn man Anton aan de telefoon had. Donnie zat op de middelbare school en ik zat hem altijd achter zijn broek over zijn huiswerk. Ik zei dat Donnie maar patat moest halen voor hem en zijn zusje Chelsey (4), omdat ik wat later thuis zou zijn. Dan kon hij daarna nog lekker naar buiten. Maar Donnie wilde graag met z’n allen eten, dat vond hij gezellig. Vanwege mijn nieuwe baan hadden we wat te vieren, zei Anton. Hij stelde voor dat Donnie chinees zou halen. Om kwart over zes stuurde ik Donnie een whatsappje, om te zeggen dat ik bijna thuis was en dat hij dus naar de chinees kon gaan. Onderweg liep ik langs de plek waar Donnie vier minuten later het ongeluk had’

Lees het hele verhaal van Miranda in Vriendin 40 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Zou jij hetzelfde als Miranda hebben gedaan?

  •  
  •  
  •  

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  lien.vrolijk.7 wo 2 okt '13 16:49

  Reactie: Ja, zeker weten!
 • Dit is niet ok!

  vriendin59 do 10 okt '13 10:15

  Reactie: Ja, zeker weten!
  Zij is zo sterk. Heb bewondering voor hen. Dit meemaken is voor een moeder het allerergste. Ik wens haar veel sterkte met. de verwerking, die nu komen gaat. Tot ziens Miranda en Anton
  Reageer!
3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |