×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 40: José trok in bij haar zieke moeder

Vriendin 40: José trok in bij haar zieke moeder
01.10.2013 -

Een kans om iets terug te doen voor je moeder.


Niet lang na de hersenbloeding van haar moeder (83) besluiten José (42) en haar man bij haar in te trekken. Het gezinsleven combineren met de zorg voor haar moeder is best lastig. “Maar ik moet er niet aan denken dat ze wordt weggestopt in een verzorgingstehuis.”

José: “Mijn moeder had altijd veel voor mij en mijn broers over. Ik herinner me dat ik was geopereerd aan een verstandskies en daar veel pijn van had. Mijn moeder pakte toen meteen de trein naar Deventer om me te verzorgen. Dat was voor haar vanzelfsprekend. Ze stond altijd voor mij en mijn drie oudere broers klaar, ook al had ze het vroeger heel druk met de cafetaria die ze samen met mijn vader runde. Zichzelf wegcijferen zat in haar aard. Eerst wij, dan zij. Nu is het omgekeerd en zorg ik voor mijn moeder. Lang hoefde ik daar niet over na te denken. Het besluit was voor mij bijna net zo vanzelfsprekend als de manier waarop ze ooit voor mij en mijn broers zorgde.”

Lees het hele verhaal van José in Vriendin 40 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Zou jij hetzelfde als José hebben gedaan?

  •  
  •  
  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  hanny.richtervanbuiten.7 di 8 okt '13 21:57

  Reactie: Weet ik niet
  Ik heb jammer genoeg nooit een hele goeie band met mijn moeder gehad, dus ik weet het niet wat ik dan zou doen.
  Reageer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

4

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
Lezeressen vertellen: 20x klein geluk

14.09.2017 - Hoofdredacteur Sandera: “Het ware geluk schuilt in de kleine dingen. En eigenlijk alle gasthoofdredacteuren vinden het belangrijk om daar af en toe bij stil te staan.” ​

Lees verder
‘Wat de dna-test ook zegt, we blijven elkaars zus’

13.09.2017 - Marleen (32) en Miranda (32) groeiden op als tweeling. Deze zomer ontdekten ze dat er fraude is gepleegd bij hun adoptie. Ze deden een dna-test en bleken zelfs geen familie te zijn. Marleen: “Diep vanbinnen wist ik al jaren: er klopt iets niet.”

Lees verder
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 192 |