×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 40: José trok in bij haar zieke moeder

Vriendin 40: José trok in bij haar zieke moeder
01.10.2013 -

Een kans om iets terug te doen voor je moeder.


Niet lang na de hersenbloeding van haar moeder (83) besluiten José (42) en haar man bij haar in te trekken. Het gezinsleven combineren met de zorg voor haar moeder is best lastig. “Maar ik moet er niet aan denken dat ze wordt weggestopt in een verzorgingstehuis.”

José: “Mijn moeder had altijd veel voor mij en mijn broers over. Ik herinner me dat ik was geopereerd aan een verstandskies en daar veel pijn van had. Mijn moeder pakte toen meteen de trein naar Deventer om me te verzorgen. Dat was voor haar vanzelfsprekend. Ze stond altijd voor mij en mijn drie oudere broers klaar, ook al had ze het vroeger heel druk met de cafetaria die ze samen met mijn vader runde. Zichzelf wegcijferen zat in haar aard. Eerst wij, dan zij. Nu is het omgekeerd en zorg ik voor mijn moeder. Lang hoefde ik daar niet over na te denken. Het besluit was voor mij bijna net zo vanzelfsprekend als de manier waarop ze ooit voor mij en mijn broers zorgde.”

Lees het hele verhaal van José in Vriendin 40 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Zou jij hetzelfde als José hebben gedaan?

  •  
  •  
  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  hanny.richtervanbuiten.7 di 8 okt '13 21:57

  Reactie: Weet ik niet
  Ik heb jammer genoeg nooit een hele goeie band met mijn moeder gehad, dus ik weet het niet wat ik dan zou doen.
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!