×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 39: Elisa heeft een kinderkledingbank

Vriendin 39: Elisa heeft een kinderkledingbank
26.09.2013 -

‘De kinderen komen vaak heel trots hun kleding showen’


Het ging Elisa (25) aan het hart dat kinderen uit armoede met veel te kleine kleren rondliepen. Samen met haar moeder startte ze een kinderkledingbank. “Het is zo mooi om te zien hoe ontzettend blij kinderen zijn als ze bij ons nieuwe kleding mogen uitzoeken.”

Elisa: “Als ik mijn zoon Quinten (5) naar school bracht en naar de kinderen op het schoolplein keek, kromp mijn maag soms ineen. Het was hartje winter, maar toch waren er kinderen die slechts een dun zomerjasje droegen of gekleed gingen in een te kleine jas of broek. Helaas hebben sommige mensen in Nederland zo weinig te besteden, dat ze zelfs geen kleding kunnen kopen voor kun kinderen. Het is moeilijk te bevatten voor mensen die het financieel goed hebben, maar als je geen geld hebt, is zelfs kleding uit tweedehandswinkels een te hoge kostenpost. Kinderen zijn er zo weer uitgegroeid. Als je een totaal nieuwe garderobe moet aanschaffen, tikt dat snel aan, ook al is het tweedehands. Ik dacht hier vaak over na als ik die kinderen in die te kleine kleren zag spelen.’

Lees het hele verhaal van Elisa in Vriendin 39 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Wat vind jij van Elisa's kinderkledingbank?

  •  

6Reacties

 • Dit is niet ok!

  X-mas do 26 sep '13 14:54

  Reactie: Ik vind...
 • Dit is niet ok!

  corrie.oranje.73 do 26 sep '13 22:14

  Reactie: Ik vind...
  Elisa een Super meid. ik werkt bij haar als vrijwilligster.. ze denk altijd aan de kindertjes.en bedenkt altijd wel iets leuks voor hun. Niemand komt te kort ., iedereen is gelijk. ze is echt .
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  sabrina.korevaart vr 27 sep '13 07:21

  Reactie: Ik vind...
  geweldig gedaan!!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  colin zo 29 sep '13 10:12

  Reactie: Ik vind...
  het super wat elisa doet.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  rebbeltje di 1 okt '13 18:22

  Reactie: Ik vind...
  het geweldig, want wij leven toch in een weggooi maatschappij , en zo hebben mensen die het niet al te breed heb er naar toe gaan, goed werk elisa en haar moeder,
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 8 okt '13 10:42

  Reactie: Ik vind...
  Moeten ze meer doen als je kijkt op mp bvb dan zie je mensen behoorlijk wat willen hebben voor de kleren die al gebruikt zijn maar dat zn dan dure merken wat mensen zelf nooit halen omdat t te duur is die mensen willen t liefst nog de volle mep terug je zal toch denken dat als je genoeg geld hebt om die dingen steeds aan te schaffen dat t wel iets minder mag. Helaas is de wereld zo pinnig ik ben in elk geval wel blij dat ik een ander wel iets gun en niet de jack pot voor moet hebben. Enschede !!
  Reageer!
3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |