×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 39: Elisa heeft een kinderkledingbank

Vriendin 39: Elisa heeft een kinderkledingbank
26.09.2013 -

‘De kinderen komen vaak heel trots hun kleding showen’


Het ging Elisa (25) aan het hart dat kinderen uit armoede met veel te kleine kleren rondliepen. Samen met haar moeder startte ze een kinderkledingbank. “Het is zo mooi om te zien hoe ontzettend blij kinderen zijn als ze bij ons nieuwe kleding mogen uitzoeken.”

Elisa: “Als ik mijn zoon Quinten (5) naar school bracht en naar de kinderen op het schoolplein keek, kromp mijn maag soms ineen. Het was hartje winter, maar toch waren er kinderen die slechts een dun zomerjasje droegen of gekleed gingen in een te kleine jas of broek. Helaas hebben sommige mensen in Nederland zo weinig te besteden, dat ze zelfs geen kleding kunnen kopen voor kun kinderen. Het is moeilijk te bevatten voor mensen die het financieel goed hebben, maar als je geen geld hebt, is zelfs kleding uit tweedehandswinkels een te hoge kostenpost. Kinderen zijn er zo weer uitgegroeid. Als je een totaal nieuwe garderobe moet aanschaffen, tikt dat snel aan, ook al is het tweedehands. Ik dacht hier vaak over na als ik die kinderen in die te kleine kleren zag spelen.’

Lees het hele verhaal van Elisa in Vriendin 39 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Wat vind jij van Elisa's kinderkledingbank?

  •  

6Reacties

 • Dit is niet ok!

  X-mas do 26 sep '13 14:54

  Reactie: Ik vind...
 • Dit is niet ok!

  corrie.oranje.73 do 26 sep '13 22:14

  Reactie: Ik vind...
  Elisa een Super meid. ik werkt bij haar als vrijwilligster.. ze denk altijd aan de kindertjes.en bedenkt altijd wel iets leuks voor hun. Niemand komt te kort ., iedereen is gelijk. ze is echt .
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  sabrina.korevaart vr 27 sep '13 07:21

  Reactie: Ik vind...
  geweldig gedaan!!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  colin zo 29 sep '13 10:12

  Reactie: Ik vind...
  het super wat elisa doet.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  rebbeltje di 1 okt '13 18:22

  Reactie: Ik vind...
  het geweldig, want wij leven toch in een weggooi maatschappij , en zo hebben mensen die het niet al te breed heb er naar toe gaan, goed werk elisa en haar moeder,
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 8 okt '13 10:42

  Reactie: Ik vind...
  Moeten ze meer doen als je kijkt op mp bvb dan zie je mensen behoorlijk wat willen hebben voor de kleren die al gebruikt zijn maar dat zn dan dure merken wat mensen zelf nooit halen omdat t te duur is die mensen willen t liefst nog de volle mep terug je zal toch denken dat als je genoeg geld hebt om die dingen steeds aan te schaffen dat t wel iets minder mag. Helaas is de wereld zo pinnig ik ben in elk geval wel blij dat ik een ander wel iets gun en niet de jack pot voor moet hebben. Enschede !!
  Reageer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |