×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 39: Jorien werd slachtoffer van identiteitsfraude

Vriendin 39: Jorien werd slachtoffer van identiteitsfraude
24.09.2013 -

‘Met een kopie van m’n rijbewijs kan ze weinig doen, dacht ik’


In goed vertrouwen stuurde Jorien (24) een kopie van haar rijbewijs naar een vrouw uit Limburg. Jorien wilde dolgraag naar een festival en de vrouw bood op Marktplaats een kaartje aan. Maar toen ze het ticket nooit ontving, begon er iets te dagen. “Ongelofelijk, ik was het slachtoffer geworden van oplichting en die vrouw stal mijn identiteit.”

Als Jorien ’s avonds met haar vriend een wijntje zit te drinken, krijgt ze op Facebook een bericht van een onbekende. Jorien: “Een jongen vroeg mij wanneer ik van plan was hem de kaartjes te sturen van Pitch, een festival in Amsterdam, die hij van mij had gekocht op Marktplaats. Ik snapte er niks van, want ik had helemaal geen kaartjes te koop aangeboden. ‘Maar dit ben jij toch?’ typte hij en hij stuurde me een foto. Het was de kopie van mijn rijbewijs die ik een paar dagen eerder naar een andere Marktplaats-gebruiker had gemaild. Terwijl ik stomverbaasd naar het scherm van mijn mobiele telefoon keek, ging er een lampje branden. Die ander verkocht nu onder mijn naam festivalkaartjes op Marktplaats. Ik was dus hartstikke opgelicht!”

Lees het hele verhaal van Jorien in Vriendin 39 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Is jou dit ook een keer overkomen?

  •  
  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  Gerda W wo 25 sep '13 16:13

  Reactie: Nee
  Nee, en nu ik dit weet, zal ik dat ook nooit doen!
  Reageer!
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

5

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |