×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 39: docente Trudy is trots op haar vmbo-leerlingen

Vriendin 39: docente Trudy is trots op haar vmbo-leerlingen
24.09.2013 -

Een zwak voor ‘lastige’ leerlingen


Een ‘zwart’ vmbo-college in Amsterdam. Gaan er al alarmbellen rinkelen? Niet voor Trudy (58), docente Nederlands. Zij herkent het negatieve beeld dat in de media wordt geschetst totaal niet. “Op het vmbo zitten juist kinderen met talent en doorzettingsvermogen.”

Trudy: “Het gebeurt vaak dat inmiddels volwassen oud-leerlingen me aanspreken in Amsterdam. Laatst kwam ik op een straathoek twee opgeschoten jongens tegen. De ene maakte een stoer gebaar naar mij en zei tegen zijn vriend: ‘Deze juf is echt gangsta.’ ‘Nou, ik herinner me dat je mij helemaal niet altijd zo aardig vond’, zei ik verbaasd. Waarop hij zei: ‘Ik merkte al snel dat ik met u geen grappen kan maken. Maar daardoor heb ik nu wel mijn diploma, juf!’

Lees het hele verhaal van Trudy in Vriendin 39 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Zou jij het werk van Trudy kunnen doen?

  •  
  •  

5Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 25 sep '13 16:11

  Reactie: Nee, omdat...
  Daar moet je sterk voor in je schoenen kunnen staan, denk ik. Maar ik heb zeker bewondering voor deze, maar ook andere beroepen!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Tien83 wo 25 sep '13 16:48

  Reactie: Nee, omdat...
  Het vak docent je moet liggen. Maar ik kom wel van het VMBO (heette toen VBO) en ik heb doorzettingsvermogen. We mogen blij zijn op kans op onderwijs. Ik ben goed terecht gekomen. Daar heb ik uiteraard goede hulp/ondersteuning bij gekregen. Maar ook zonder doorzettingsvermogen was dit niet gelukt. En dan maakt het niet uit van welke opleiding je komt.
  Reageer!
  • Dit is niet ok!

   Qudipe wo 25 sep '13 17:02

   ik het ook heb gedaan.... Oók op een VMBO-school in Amsterdam Z.O.!! Tot mijn prépensioen met ongelooflijk veel plezier gewerkt.

 • Dit is niet ok!

  lenie.verhage do 26 sep '13 09:05

  Reactie: Nee, omdat...
  ik heb het geduld er niet voor maar super knap van haar een pluimpje verdient
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  lenie.verhage do 26 sep '13 09:06

  Reactie: Nee, omdat...
  Ik heb er geen geduld voor maar voor haar super hoor
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!