×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 39: docente Trudy is trots op haar vmbo-leerlingen

Vriendin 39: docente Trudy is trots op haar vmbo-leerlingen
24.09.2013 -

Een zwak voor ‘lastige’ leerlingen


Een ‘zwart’ vmbo-college in Amsterdam. Gaan er al alarmbellen rinkelen? Niet voor Trudy (58), docente Nederlands. Zij herkent het negatieve beeld dat in de media wordt geschetst totaal niet. “Op het vmbo zitten juist kinderen met talent en doorzettingsvermogen.”

Trudy: “Het gebeurt vaak dat inmiddels volwassen oud-leerlingen me aanspreken in Amsterdam. Laatst kwam ik op een straathoek twee opgeschoten jongens tegen. De ene maakte een stoer gebaar naar mij en zei tegen zijn vriend: ‘Deze juf is echt gangsta.’ ‘Nou, ik herinner me dat je mij helemaal niet altijd zo aardig vond’, zei ik verbaasd. Waarop hij zei: ‘Ik merkte al snel dat ik met u geen grappen kan maken. Maar daardoor heb ik nu wel mijn diploma, juf!’

Lees het hele verhaal van Trudy in Vriendin 39 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Zou jij het werk van Trudy kunnen doen?

  •  
  •  

5Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 25 sep '13 16:11

  Reactie: Nee, omdat...
  Daar moet je sterk voor in je schoenen kunnen staan, denk ik. Maar ik heb zeker bewondering voor deze, maar ook andere beroepen!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Tien83 wo 25 sep '13 16:48

  Reactie: Nee, omdat...
  Het vak docent je moet liggen. Maar ik kom wel van het VMBO (heette toen VBO) en ik heb doorzettingsvermogen. We mogen blij zijn op kans op onderwijs. Ik ben goed terecht gekomen. Daar heb ik uiteraard goede hulp/ondersteuning bij gekregen. Maar ook zonder doorzettingsvermogen was dit niet gelukt. En dan maakt het niet uit van welke opleiding je komt.
  Reageer!
  • Dit is niet ok!

   Qudipe wo 25 sep '13 17:02

   ik het ook heb gedaan.... Oók op een VMBO-school in Amsterdam Z.O.!! Tot mijn prépensioen met ongelooflijk veel plezier gewerkt.

 • Dit is niet ok!

  lenie.verhage do 26 sep '13 09:05

  Reactie: Nee, omdat...
  ik heb het geduld er niet voor maar super knap van haar een pluimpje verdient
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  lenie.verhage do 26 sep '13 09:06

  Reactie: Nee, omdat...
  Ik heb er geen geduld voor maar voor haar super hoor
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |