×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 39: docente Trudy is trots op haar vmbo-leerlingen

Vriendin 39: docente Trudy is trots op haar vmbo-leerlingen
24.09.2013 -

Een zwak voor ‘lastige’ leerlingen


Een ‘zwart’ vmbo-college in Amsterdam. Gaan er al alarmbellen rinkelen? Niet voor Trudy (58), docente Nederlands. Zij herkent het negatieve beeld dat in de media wordt geschetst totaal niet. “Op het vmbo zitten juist kinderen met talent en doorzettingsvermogen.”

Trudy: “Het gebeurt vaak dat inmiddels volwassen oud-leerlingen me aanspreken in Amsterdam. Laatst kwam ik op een straathoek twee opgeschoten jongens tegen. De ene maakte een stoer gebaar naar mij en zei tegen zijn vriend: ‘Deze juf is echt gangsta.’ ‘Nou, ik herinner me dat je mij helemaal niet altijd zo aardig vond’, zei ik verbaasd. Waarop hij zei: ‘Ik merkte al snel dat ik met u geen grappen kan maken. Maar daardoor heb ik nu wel mijn diploma, juf!’

Lees het hele verhaal van Trudy in Vriendin 39 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Zou jij het werk van Trudy kunnen doen?

  •  
  •  

5Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 25 sep '13 16:11

  Reactie: Nee, omdat...
  Daar moet je sterk voor in je schoenen kunnen staan, denk ik. Maar ik heb zeker bewondering voor deze, maar ook andere beroepen!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Tien83 wo 25 sep '13 16:48

  Reactie: Nee, omdat...
  Het vak docent je moet liggen. Maar ik kom wel van het VMBO (heette toen VBO) en ik heb doorzettingsvermogen. We mogen blij zijn op kans op onderwijs. Ik ben goed terecht gekomen. Daar heb ik uiteraard goede hulp/ondersteuning bij gekregen. Maar ook zonder doorzettingsvermogen was dit niet gelukt. En dan maakt het niet uit van welke opleiding je komt.
  Reageer!
  • Dit is niet ok!

   Qudipe wo 25 sep '13 17:02

   ik het ook heb gedaan.... Oók op een VMBO-school in Amsterdam Z.O.!! Tot mijn prépensioen met ongelooflijk veel plezier gewerkt.

 • Dit is niet ok!

  lenie.verhage do 26 sep '13 09:05

  Reactie: Nee, omdat...
  ik heb het geduld er niet voor maar super knap van haar een pluimpje verdient
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  lenie.verhage do 26 sep '13 09:06

  Reactie: Nee, omdat...
  Ik heb er geen geduld voor maar voor haar super hoor
  Reageer!

2

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |