×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 38: Laura’s zoontje Sven overleed aan wiegedood

Vriendin 38: Laura’s zoontje Sven overleed aan wiegedood
18.09.2013 -

‘Nog altijd begrijp ik niet hoe het kon dat Sven zo plots overleed’


Laura (25) en haar vriend Dirk zaten op een roze wolk toen hun zoon Sven vier jaar geleden werd geboren. Hun mannetje was vrolijk, speels en kerngezond. Maar toch overleed hij twee jaar geleden. Plotseling, om onverklaarbare reden. “De ambulance kwam te laat. Sven lag stil en met een blauwe waas over zijn gezicht in zijn wiegje.”

Laura: “Met achttien maanden was onze zoon Sven al een flinke peuter. Zonder vrees beklom hij de glijbaan, waar hij zelf op zijn buikje vanaf gleed. Hij kon ook al een beetje praten en benoemde vooral de dingen die hem bezighielden, zoals ‘toetje’, ‘ijs’, en ‘Bumba’. Twee dagen voordat hij overleed, had hij een nieuw woord geleerd, namelijk ‘aap’. De aanleiding was een bezoekje aan de dierentuin. Het eerste stuk dat we door het park liepen, sliep Sven. Maar bij de apen werd hij wakker. Hij vond ze machtig interessant. Toen ik hem vertelde dat die leuke dieren apen waren, zei hij dat meteen na. Daarna stapte hij uitgelaten naar de andere dieren, die hij één voor één met zijn vingertje aanwees en ‘aap’ noemde. Dirk, mijn vriend, en ik moesten erg lachen. Wat waren we toch trots op onze zoon. Sven was altijd vrolijk, ontzettend lief en een prachtig kind om te zien.’

Lees het hele verhaal van Laura in Vriendin 38 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Ken jij iemand die dit ook heeft meegemaakt?

  •  
  •  

1Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem vr 20 sep '13 23:11

  Reactie: Ja
  Laura en Dirk zijn vrienden van mij en heb het van dichtbij meegemaakt. Het was een erg mooi stuk wat zij hebben geplaatst in het weekblad.
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |