×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 38: Laura’s zoontje Sven overleed aan wiegedood

Vriendin 38: Laura’s zoontje Sven overleed aan wiegedood
18.09.2013 -

‘Nog altijd begrijp ik niet hoe het kon dat Sven zo plots overleed’


Laura (25) en haar vriend Dirk zaten op een roze wolk toen hun zoon Sven vier jaar geleden werd geboren. Hun mannetje was vrolijk, speels en kerngezond. Maar toch overleed hij twee jaar geleden. Plotseling, om onverklaarbare reden. “De ambulance kwam te laat. Sven lag stil en met een blauwe waas over zijn gezicht in zijn wiegje.”

Laura: “Met achttien maanden was onze zoon Sven al een flinke peuter. Zonder vrees beklom hij de glijbaan, waar hij zelf op zijn buikje vanaf gleed. Hij kon ook al een beetje praten en benoemde vooral de dingen die hem bezighielden, zoals ‘toetje’, ‘ijs’, en ‘Bumba’. Twee dagen voordat hij overleed, had hij een nieuw woord geleerd, namelijk ‘aap’. De aanleiding was een bezoekje aan de dierentuin. Het eerste stuk dat we door het park liepen, sliep Sven. Maar bij de apen werd hij wakker. Hij vond ze machtig interessant. Toen ik hem vertelde dat die leuke dieren apen waren, zei hij dat meteen na. Daarna stapte hij uitgelaten naar de andere dieren, die hij één voor één met zijn vingertje aanwees en ‘aap’ noemde. Dirk, mijn vriend, en ik moesten erg lachen. Wat waren we toch trots op onze zoon. Sven was altijd vrolijk, ontzettend lief en een prachtig kind om te zien.’

Lees het hele verhaal van Laura in Vriendin 38 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Ken jij iemand die dit ook heeft meegemaakt?

  •  
  •  

1Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem vr 20 sep '13 23:11

  Reactie: Ja
  Laura en Dirk zijn vrienden van mij en heb het van dichtbij meegemaakt. Het was een erg mooi stuk wat zij hebben geplaatst in het weekblad.
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |