×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 38: Anne heeft de ziekte MS

Vriendin 38: Anne heeft de ziekte MS
17.09.2013 -

We zijn tweelingzussen, dus waarom zij wel en ik niet?


Toen Anne (33) hoorde dat ze de chronische ziekte multiple sclerose (MS) had, stond haar wereld even stil. Ook voor haar tweelingzus Mijntje was de klap groot. Ze doen alles samen en nu weten ze niet wat hun te wachten staat. Mijntje: ‘Soms denk ik: het was voor ons twee makkelijker geweest als ik ook MS had gehad.’

Anne: “Met vage klachten ging ik naar de huisarts. Ik had tintelingen in mijn hand en ook als ik mijn kin op mijn borst probeerde te leggen. Ook was ik extreem moe. De huisarts stuurde me door naar de neuroloog en zij liet meteen een MRI-scan maken. Ik weet nog dat ik samen met Mijntje de uitslag ging halen. Nietsvermoedend. We zaten zelfs een beetje lacherig tegenover de neuroloog. Toen ze vertelde dat ik de chronische ziekte multiple sclerose (MS) heb, schrok ik enorm. Je leven staat even stil. Het is alsof de muziek stopt met spelen, en vervolgens weer verdergaat, maar met een heel ander deuntje. Wat de arts daarna nog meer vertelde, kwam niet echt binnen. Voor mijn gevoel stonden Mijntje en ik binnen vijf minuten weer buiten de spreekkamer. Huilend. Ik wist niet goed wat ik kon verwachten. Misschien word ik morgen wel wakker en ben ik blind of incontinent, of doet mijn been het niet meer. Constant was er die gedachte: wat staat me nog te wachten?’

Lees het hele verhaal van Anne in Vriendin 38 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Ken jij iemand met MS?

  •  
  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  jacqueline.dewaal wo 18 sep '13 19:46

  Reactie: Ja
  Het is verschrikkelijk je bent dan echt afhangelijk van andere mensen. Er zijn veel vrienden die je niet meer ziet.
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!