×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Zijn kinderen hebben Wilfred Genee veranderd

Zijn kinderen hebben Wilfred Genee veranderd
17.09.2013 -

'Vader worden heeft me een 100 procent beter mens gemaakt'


In het populaire sportprogramma Voetbal international heeft presentator Wilfred Genee (46) regelmatig felle discussies met medepresentator Johan Derksen. Maar thuis, bij zijn gezin, is hij heel anders. ‘Ik ben als vader belachelijk toegewijd. Ik ga er elke nacht uit als mijn kinderen wakker worden en ik ga overal mee naartoe.’

Je bent bekend van de sportprogramma’s Voetbal international en Tour du jour. Wanneer begon jouw liefde voor sport?

“Als klein jochie vond ik sport al geweldig. In eerste instantie vooral voetbal, maar later kwamen al die andere sporten er ook bij. Ik volgde álles: hield tijdens het schaatsen de tussenstanden bij en maakte hele lijsten van het wielrennen. Wat op tv aan sport voorbijkwam, bekeek ik obsessief en daarna speelde ik op straat alles na. Mijn zusje, twee jaar jonger, deed altijd mee. In de winter was ik bij het schaatsen Ard Schenk en zij Kees Verkerk of Jan Bols. Met voetballen was zij Johan Neeskens en ik Johan Cruijff. Op zaterdag voetbalden we op het pleintje achter ons huis; wie het eerst bij de tien doelpunten was. Vaak gaf ik haar een voorsprong en veranderde ik snel de regels als] ik zag dat ik haar niet meer kon inhalen: ‘We gaan vandaag tot de twaalf.’ Flauw van mij, maar ik kon echt niet tegen mijn verlies.”

Plaats een reactie

Kijk jij naar Voetbal International?

  •  
  •  
  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  Sarah50 zo 29 sep '13 15:55

  Reactie: Soms
  Soms een stukje, Als derksen te vervelend word zap ik verder
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |