×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Zijn kinderen hebben Wilfred Genee veranderd

Zijn kinderen hebben Wilfred Genee veranderd
17.09.2013 -

'Vader worden heeft me een 100 procent beter mens gemaakt'


In het populaire sportprogramma Voetbal international heeft presentator Wilfred Genee (46) regelmatig felle discussies met medepresentator Johan Derksen. Maar thuis, bij zijn gezin, is hij heel anders. ‘Ik ben als vader belachelijk toegewijd. Ik ga er elke nacht uit als mijn kinderen wakker worden en ik ga overal mee naartoe.’

Je bent bekend van de sportprogramma’s Voetbal international en Tour du jour. Wanneer begon jouw liefde voor sport?

“Als klein jochie vond ik sport al geweldig. In eerste instantie vooral voetbal, maar later kwamen al die andere sporten er ook bij. Ik volgde álles: hield tijdens het schaatsen de tussenstanden bij en maakte hele lijsten van het wielrennen. Wat op tv aan sport voorbijkwam, bekeek ik obsessief en daarna speelde ik op straat alles na. Mijn zusje, twee jaar jonger, deed altijd mee. In de winter was ik bij het schaatsen Ard Schenk en zij Kees Verkerk of Jan Bols. Met voetballen was zij Johan Neeskens en ik Johan Cruijff. Op zaterdag voetbalden we op het pleintje achter ons huis; wie het eerst bij de tien doelpunten was. Vaak gaf ik haar een voorsprong en veranderde ik snel de regels als] ik zag dat ik haar niet meer kon inhalen: ‘We gaan vandaag tot de twaalf.’ Flauw van mij, maar ik kon echt niet tegen mijn verlies.”

Plaats een reactie

Kijk jij naar Voetbal International?

  •  
  •  
  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  Sarah50 zo 29 sep '13 15:55

  Reactie: Soms
  Soms een stukje, Als derksen te vervelend word zap ik verder
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |