×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 37: Carla is trots op haar aandachtswijk Oud-Charlois

Vriendin 37: Carla is trots op haar aandachtswijk Oud-Charlois
11.09.2013 -

‘Probleemwijk? Ik wil hier nooit meer weg!’


Carla (50) groeide op in Oud-Charlois, een Rotterdamse wijk die in 2007 werd bestempeld tot probleemwijk. Maar zij heeft het er met haar zoons van 22 en 18 juist naar haar zin. “De buurman helpt zelfs mijn kinderen bij een lekke band.”

Carla heeft er weleens over nagedacht om te verhuizen, toen haar zoons ouder werden. Naar Barendrecht of zo. “Maar alleen omdat ik dan groter zou kunnen gaan wonen. Eigenlijk waren mijn plannen nooit écht serieus. Ik wilde hier niet weg. Nooit. Oud-Charlois is mijn thuis. Ik ken iedereen hier en zou mijn buurt zo vreselijk gaan missen.” Al sinds haar veertiende woont Carla in deze Rotterdamse wijk. Ze is verknocht aan de buurt. “Als kind speelde ik op de steigers bij het water of zat ik aan de rand van het Zuiderpark te praten met vriendinnen. Ik ken Oud-Charlois door en door en voel me er gelukkig.”

Lees het verhaal van Carla in Vriendin 37 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Ben jij tevreden met de wijk waarin je woont?

  •  
  •  

3Reacties

 • Dit is niet ok!

  Krullevaartje do 12 sep '13 13:02

  Reactie: Ja, omdat...
  Het een rustige en kindvriendelijke wijk is.. alleen die sloot voor de deur ben ik niet zo blij mee..
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Beerrtje wo 18 sep '13 10:56

  Reactie: Ja, omdat...
  het er heerlijk rustig is en het is op korte afstand van de stad
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  carla.lee.562 do 19 sep '13 12:12

  Reactie: Ja, omdat...
  Dit mijn verhaal is
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |