×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 37: Carla is trots op haar aandachtswijk Oud-Charlois

Vriendin 37: Carla is trots op haar aandachtswijk Oud-Charlois
11.09.2013 -

‘Probleemwijk? Ik wil hier nooit meer weg!’


Carla (50) groeide op in Oud-Charlois, een Rotterdamse wijk die in 2007 werd bestempeld tot probleemwijk. Maar zij heeft het er met haar zoons van 22 en 18 juist naar haar zin. “De buurman helpt zelfs mijn kinderen bij een lekke band.”

Carla heeft er weleens over nagedacht om te verhuizen, toen haar zoons ouder werden. Naar Barendrecht of zo. “Maar alleen omdat ik dan groter zou kunnen gaan wonen. Eigenlijk waren mijn plannen nooit écht serieus. Ik wilde hier niet weg. Nooit. Oud-Charlois is mijn thuis. Ik ken iedereen hier en zou mijn buurt zo vreselijk gaan missen.” Al sinds haar veertiende woont Carla in deze Rotterdamse wijk. Ze is verknocht aan de buurt. “Als kind speelde ik op de steigers bij het water of zat ik aan de rand van het Zuiderpark te praten met vriendinnen. Ik ken Oud-Charlois door en door en voel me er gelukkig.”

Lees het verhaal van Carla in Vriendin 37 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Ben jij tevreden met de wijk waarin je woont?

  •  
  •  

3Reacties

 • Dit is niet ok!

  Krullevaartje do 12 sep '13 13:02

  Reactie: Ja, omdat...
  Het een rustige en kindvriendelijke wijk is.. alleen die sloot voor de deur ben ik niet zo blij mee..
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Beerrtje wo 18 sep '13 10:56

  Reactie: Ja, omdat...
  het er heerlijk rustig is en het is op korte afstand van de stad
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  carla.lee.562 do 19 sep '13 12:12

  Reactie: Ja, omdat...
  Dit mijn verhaal is
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!