×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 37: Carla is trots op haar aandachtswijk Oud-Charlois

Vriendin 37: Carla is trots op haar aandachtswijk Oud-Charlois
11.09.2013 -

‘Probleemwijk? Ik wil hier nooit meer weg!’


Carla (50) groeide op in Oud-Charlois, een Rotterdamse wijk die in 2007 werd bestempeld tot probleemwijk. Maar zij heeft het er met haar zoons van 22 en 18 juist naar haar zin. “De buurman helpt zelfs mijn kinderen bij een lekke band.”

Carla heeft er weleens over nagedacht om te verhuizen, toen haar zoons ouder werden. Naar Barendrecht of zo. “Maar alleen omdat ik dan groter zou kunnen gaan wonen. Eigenlijk waren mijn plannen nooit écht serieus. Ik wilde hier niet weg. Nooit. Oud-Charlois is mijn thuis. Ik ken iedereen hier en zou mijn buurt zo vreselijk gaan missen.” Al sinds haar veertiende woont Carla in deze Rotterdamse wijk. Ze is verknocht aan de buurt. “Als kind speelde ik op de steigers bij het water of zat ik aan de rand van het Zuiderpark te praten met vriendinnen. Ik ken Oud-Charlois door en door en voel me er gelukkig.”

Lees het verhaal van Carla in Vriendin 37 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Ben jij tevreden met de wijk waarin je woont?

  •  
  •  

3Reacties

 • Dit is niet ok!

  Krullevaartje do 12 sep '13 13:02

  Reactie: Ja, omdat...
  Het een rustige en kindvriendelijke wijk is.. alleen die sloot voor de deur ben ik niet zo blij mee..
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Beerrtje wo 18 sep '13 10:56

  Reactie: Ja, omdat...
  het er heerlijk rustig is en het is op korte afstand van de stad
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  carla.lee.562 do 19 sep '13 12:12

  Reactie: Ja, omdat...
  Dit mijn verhaal is
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |