×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 36: Els’ man, de Haagse juwelier Ruud Stratmann, kwam om bij een overval

Vriendin 36: Els’ man, de Haagse juwelier Ruud Stratmann, kwam om bij een overval
03.09.2013 -

‘Onze toekomst, mijn veiligheid, álles is weg’


Bij een roofoverval op hun Haagse juwelierszaak vorig jaar kwam Ruud, de man van Els (48), om het leven. Haar leven en dat van hun kinderen was verwoest. Voorzichtig pakt ze de draad weer op, al mist ze haar grote liefde ontzettend. “Het doet pijn als ik vaders met kinderen zie, wat had ik dat Janneke en haar papa ook gegund.”

“Waarom huil ik nu niet? Waarom schreeuw ik niet? Waarom word ik niet gek? Ruud en ik hadden het er weleens over gehad hoe het zou zijn als één van ons dood zou zijn. Bij het idee alleen al werd mijn keel dichtgeknepen en voelde ik paniek opkomen. Dus besloten we gewoon niet dood te gaan. Maar als op 25 april 2012 de arts me vol medeleven vertelt dat ze niets meer voor Ruud kunnen doen, dat hij eigenlijk al dood was toen hij in het ziekenhuis kwam, lukt het me rustig te blijven. Ik voel me verdoofd en wil naar Ruud toe.”

Lees het hele interview met Els in Vriendin 36 en praat mee op het forum.
 

Plaats een reactie

Ben jij ook je man verloren?

  •  
  •  

3Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 4 sep '13 16:08

  Reactie: Ja
  na 7 jaar heb ik mijn leven nog steeds niet op een rijtje
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem vr 6 sep '13 11:57

  Reactie: Ja
  In 2005 mijn man verloren aan kanker, bleef achter met 2 kids van 1 en 3 jaar. Kan zeggen dat ik weer helemaal happy ben met mijn vriend en "onze" 4 kids. Had ik toen niet durven dromen....
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  anjaheesbeen di 17 sep '13 11:15

  Reactie: Nee
  ik heb het verhaal gelezen, Heftig hoor. Ze doet het goed op haar manier van hiermee omgaan.
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |