×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Minister Jet Bussemaker over vrouwen en werk

Minister Jet Bussemaker over vrouwen en werk
28.08.2013 -

‘ Veel vrouwen doen aan struisvogelpolitiek’


De vakantie is voorbij, we gaan weer aan het werk! Althans, zo zou het moeten zijn, vindt Jet Bussemaker (52), minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. In mei van dit jaar was zij veel in het nieuws vanwege haar uitspraak dat meer werken goed zou zijn voor Nederlandse vrouwen. “Nog steeds zijn veel vrouwen financieel afhankelijk van hun man. Daar moeten we vanaf.”

Volgens Jet Bussemaker zouden vrouwen meer moeten werken, om niet financieel afhankelijk te zijn van hun man. Wat vind jij? Geef je mening hieronder en praat mee op het forum.

Lees het hele interview met Jet Bussemaker in Vriendin 35.

Plaats een reactie

Volgens Jet Bussemaker zouden vrouwen meer moeten werken, om niet financieel afhankelijk te zijn van hun man. Wat vind jij?

  •  

5Reacties

 • Dit is niet ok!

  nettie.brouwers.3 wo 28 aug '13 18:02

  Reactie: Ik vind...
  dat zij makkelijk praten heeft, niet iedere vrouw heeft die mogelijkheid als er kinderen zijn, en de opvang te duur is om te betalen. Komt zij dan oppassen???
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  nettie.brouwers.3 wo 28 aug '13 18:06

  Reactie: Ik vind...
  dat zij makkelijk praten heeft, er zijn veel vrouwen die kinderen hebben en om een of andere reden dit niet kunnen, ook de opvang is erg duur. Komt zij dan oppassen ???
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  AnnA27 wo 28 aug '13 20:31

  Reactie: Ik vind...
  Als je niet werkt als vrouw stel je je afhankelijk op van je man, als je wel werkt als vrouw verwaarloos je je kinderen. Je doet het in dit land echt nooit goed.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Lautje2702 vr 30 aug '13 14:10

  Reactie: Ik vind...
  dat vrouwen best kunnen werken, maar als er kinderen zijn het wel te combineren moet zijn. Zelf werk ik 4 dagen in week en heb ook nog een zoontje van 2 jaar... dat is best pittig, en dan heb ik nog maar 1 kind, er zijn veel gezinnen die 2 of 3 kinderen hebben en dan werken... de kinderopvang is er niet goedkoper opgeworden dus ik snap best dat vrouwen dan zeggen: ik stop met werken. Dan moeten ze je gewoon tegmoet komen. kinderopvang goedkoper maken zodat het ook nog relevant is om te werken.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem zo 8 sep '13 18:27

  Reactie: Ik vind...
  Ik vind dat Jet ouderwets denkt want volgens mij is het een eenvoudige rekensom; hou je onder de streep minder of meer over als je gaat werken? En zo ja, hoeveel dan? Ik heb mij vroeger laten opjagen door die onzin van je moet werken!! en heb daar erge spijt van. Was altijd aan het werk. Je kinderen zijn maar 1 keer jong en dan hebben ze gewoon hun moeder nodig. Was ik maar wijzer geweest...
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!