×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Minister Jet Bussemaker over vrouwen en werk

Minister Jet Bussemaker over vrouwen en werk
28.08.2013 -

‘ Veel vrouwen doen aan struisvogelpolitiek’


De vakantie is voorbij, we gaan weer aan het werk! Althans, zo zou het moeten zijn, vindt Jet Bussemaker (52), minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. In mei van dit jaar was zij veel in het nieuws vanwege haar uitspraak dat meer werken goed zou zijn voor Nederlandse vrouwen. “Nog steeds zijn veel vrouwen financieel afhankelijk van hun man. Daar moeten we vanaf.”

Volgens Jet Bussemaker zouden vrouwen meer moeten werken, om niet financieel afhankelijk te zijn van hun man. Wat vind jij? Geef je mening hieronder en praat mee op het forum.

Lees het hele interview met Jet Bussemaker in Vriendin 35.

Plaats een reactie

Volgens Jet Bussemaker zouden vrouwen meer moeten werken, om niet financieel afhankelijk te zijn van hun man. Wat vind jij?

  •  

5Reacties

 • Dit is niet ok!

  nettie.brouwers.3 wo 28 aug '13 18:02

  Reactie: Ik vind...
  dat zij makkelijk praten heeft, niet iedere vrouw heeft die mogelijkheid als er kinderen zijn, en de opvang te duur is om te betalen. Komt zij dan oppassen???
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  nettie.brouwers.3 wo 28 aug '13 18:06

  Reactie: Ik vind...
  dat zij makkelijk praten heeft, er zijn veel vrouwen die kinderen hebben en om een of andere reden dit niet kunnen, ook de opvang is erg duur. Komt zij dan oppassen ???
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  AnnA27 wo 28 aug '13 20:31

  Reactie: Ik vind...
  Als je niet werkt als vrouw stel je je afhankelijk op van je man, als je wel werkt als vrouw verwaarloos je je kinderen. Je doet het in dit land echt nooit goed.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Lautje2702 vr 30 aug '13 14:10

  Reactie: Ik vind...
  dat vrouwen best kunnen werken, maar als er kinderen zijn het wel te combineren moet zijn. Zelf werk ik 4 dagen in week en heb ook nog een zoontje van 2 jaar... dat is best pittig, en dan heb ik nog maar 1 kind, er zijn veel gezinnen die 2 of 3 kinderen hebben en dan werken... de kinderopvang is er niet goedkoper opgeworden dus ik snap best dat vrouwen dan zeggen: ik stop met werken. Dan moeten ze je gewoon tegmoet komen. kinderopvang goedkoper maken zodat het ook nog relevant is om te werken.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem zo 8 sep '13 18:27

  Reactie: Ik vind...
  Ik vind dat Jet ouderwets denkt want volgens mij is het een eenvoudige rekensom; hou je onder de streep minder of meer over als je gaat werken? En zo ja, hoeveel dan? Ik heb mij vroeger laten opjagen door die onzin van je moet werken!! en heb daar erge spijt van. Was altijd aan het werk. Je kinderen zijn maar 1 keer jong en dan hebben ze gewoon hun moeder nodig. Was ik maar wijzer geweest...
  Reageer!
Juliëtte en haar moeder Bep kregen allebei leukemie

23.11.2017 - Juliëtte (36) en haar moeder Bep (75) kregen allebei leukemie, hun overlevingskansen waren erg klein. Het is een wonder te noemen dat ze er allebei nog zijn. “We weten nu dat het leven plots een heel andere wending kan nemen. Daarom genieten we enorm van elkaar.”

Lees meer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |