×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Minister Jet Bussemaker over vrouwen en werk

Minister Jet Bussemaker over vrouwen en werk
28.08.2013 -

‘ Veel vrouwen doen aan struisvogelpolitiek’


De vakantie is voorbij, we gaan weer aan het werk! Althans, zo zou het moeten zijn, vindt Jet Bussemaker (52), minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. In mei van dit jaar was zij veel in het nieuws vanwege haar uitspraak dat meer werken goed zou zijn voor Nederlandse vrouwen. “Nog steeds zijn veel vrouwen financieel afhankelijk van hun man. Daar moeten we vanaf.”

Volgens Jet Bussemaker zouden vrouwen meer moeten werken, om niet financieel afhankelijk te zijn van hun man. Wat vind jij? Geef je mening hieronder en praat mee op het forum.

Lees het hele interview met Jet Bussemaker in Vriendin 35.

Plaats een reactie

Volgens Jet Bussemaker zouden vrouwen meer moeten werken, om niet financieel afhankelijk te zijn van hun man. Wat vind jij?

  •  

5Reacties

 • Dit is niet ok!

  nettie.brouwers.3 wo 28 aug '13 18:02

  Reactie: Ik vind...
  dat zij makkelijk praten heeft, niet iedere vrouw heeft die mogelijkheid als er kinderen zijn, en de opvang te duur is om te betalen. Komt zij dan oppassen???
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  nettie.brouwers.3 wo 28 aug '13 18:06

  Reactie: Ik vind...
  dat zij makkelijk praten heeft, er zijn veel vrouwen die kinderen hebben en om een of andere reden dit niet kunnen, ook de opvang is erg duur. Komt zij dan oppassen ???
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  AnnA27 wo 28 aug '13 20:31

  Reactie: Ik vind...
  Als je niet werkt als vrouw stel je je afhankelijk op van je man, als je wel werkt als vrouw verwaarloos je je kinderen. Je doet het in dit land echt nooit goed.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Lautje2702 vr 30 aug '13 14:10

  Reactie: Ik vind...
  dat vrouwen best kunnen werken, maar als er kinderen zijn het wel te combineren moet zijn. Zelf werk ik 4 dagen in week en heb ook nog een zoontje van 2 jaar... dat is best pittig, en dan heb ik nog maar 1 kind, er zijn veel gezinnen die 2 of 3 kinderen hebben en dan werken... de kinderopvang is er niet goedkoper opgeworden dus ik snap best dat vrouwen dan zeggen: ik stop met werken. Dan moeten ze je gewoon tegmoet komen. kinderopvang goedkoper maken zodat het ook nog relevant is om te werken.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem zo 8 sep '13 18:27

  Reactie: Ik vind...
  Ik vind dat Jet ouderwets denkt want volgens mij is het een eenvoudige rekensom; hou je onder de streep minder of meer over als je gaat werken? En zo ja, hoeveel dan? Ik heb mij vroeger laten opjagen door die onzin van je moet werken!! en heb daar erge spijt van. Was altijd aan het werk. Je kinderen zijn maar 1 keer jong en dan hebben ze gewoon hun moeder nodig. Was ik maar wijzer geweest...
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |