×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 35: Gerlinde kwam van haar trauma af door EMDR-therapie

Vriendin 35: Gerlinde kwam van haar trauma af door EMDR-therapie
28.08.2013 -

‘Steeds zag ik de gezichten voor me van de inbrekers'


Na een gewelddadige inbraak in haar eigen tuin raakte Gerlinde (42) niet alleen gewond, maar ze liep ook veel emotionele schade op. Acht weken lang deed ze ’s nachts geen oog dicht, tot ze EMDR-therapie volgde. “De angst verdween, eindelijk kon ik weer slapen.”

Gerlinde: “Het was begin maart, buiten werd het vroeg donker. Ik zat op de bank en keek televisie met mijn man Gerard. Rick, onze oudste van dertien, lag in bed. Zijn zusje Britt van negen ook. Tegen tienen hoorden Gerard en ik het ijzeren poortje naast ons huis opengaan. Ik keek uit het raam, maar zag niks. ‘Ik zal eens poolshoogte nemen’, zei Gerard. Hij liep naar buiten en werd gevolgd door de honden. De kust leek veilig en Gerard ging even douchen, ik bleef beneden. Nog geen kwartier later hoorde ik het poortje opnieuw bewegen. Ik keek uit het raam en zag een man staan met de fiets van Britt aan zijn hand. Zonder na te denken, vloog ik naar buiten terwijl ik ‘Gerard!’ gilde.”

Lees het hele interview met Debbie in Vriendin 35 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Ken jij iemand die een trauma heeft opgelopen?

  •  
  •  

1Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem za 31 aug '13 12:49

  Reactie: Ja
  en die heeft ook EMDR sessies ondergaan. Na de eerste keer merkte ze al resultaat. Nu heeft ze geen paniekaanvallen meer.
  Reageer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen.“Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |