×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 35: Gerlinde kwam van haar trauma af door EMDR-therapie

Vriendin 35: Gerlinde kwam van haar trauma af door EMDR-therapie
28.08.2013 -

‘Steeds zag ik de gezichten voor me van de inbrekers'


Na een gewelddadige inbraak in haar eigen tuin raakte Gerlinde (42) niet alleen gewond, maar ze liep ook veel emotionele schade op. Acht weken lang deed ze ’s nachts geen oog dicht, tot ze EMDR-therapie volgde. “De angst verdween, eindelijk kon ik weer slapen.”

Gerlinde: “Het was begin maart, buiten werd het vroeg donker. Ik zat op de bank en keek televisie met mijn man Gerard. Rick, onze oudste van dertien, lag in bed. Zijn zusje Britt van negen ook. Tegen tienen hoorden Gerard en ik het ijzeren poortje naast ons huis opengaan. Ik keek uit het raam, maar zag niks. ‘Ik zal eens poolshoogte nemen’, zei Gerard. Hij liep naar buiten en werd gevolgd door de honden. De kust leek veilig en Gerard ging even douchen, ik bleef beneden. Nog geen kwartier later hoorde ik het poortje opnieuw bewegen. Ik keek uit het raam en zag een man staan met de fiets van Britt aan zijn hand. Zonder na te denken, vloog ik naar buiten terwijl ik ‘Gerard!’ gilde.”

Lees het hele interview met Debbie in Vriendin 35 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Ken jij iemand die een trauma heeft opgelopen?

  •  
  •  

1Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem za 31 aug '13 12:49

  Reactie: Ja
  en die heeft ook EMDR sessies ondergaan. Na de eerste keer merkte ze al resultaat. Nu heeft ze geen paniekaanvallen meer.
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!