×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 35: Gerlinde kwam van haar trauma af door EMDR-therapie

Vriendin 35: Gerlinde kwam van haar trauma af door EMDR-therapie
28.08.2013 -

‘Steeds zag ik de gezichten voor me van de inbrekers'


Na een gewelddadige inbraak in haar eigen tuin raakte Gerlinde (42) niet alleen gewond, maar ze liep ook veel emotionele schade op. Acht weken lang deed ze ’s nachts geen oog dicht, tot ze EMDR-therapie volgde. “De angst verdween, eindelijk kon ik weer slapen.”

Gerlinde: “Het was begin maart, buiten werd het vroeg donker. Ik zat op de bank en keek televisie met mijn man Gerard. Rick, onze oudste van dertien, lag in bed. Zijn zusje Britt van negen ook. Tegen tienen hoorden Gerard en ik het ijzeren poortje naast ons huis opengaan. Ik keek uit het raam, maar zag niks. ‘Ik zal eens poolshoogte nemen’, zei Gerard. Hij liep naar buiten en werd gevolgd door de honden. De kust leek veilig en Gerard ging even douchen, ik bleef beneden. Nog geen kwartier later hoorde ik het poortje opnieuw bewegen. Ik keek uit het raam en zag een man staan met de fiets van Britt aan zijn hand. Zonder na te denken, vloog ik naar buiten terwijl ik ‘Gerard!’ gilde.”

Lees het hele interview met Debbie in Vriendin 35 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Ken jij iemand die een trauma heeft opgelopen?

  •  
  •  

1Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem za 31 aug '13 12:49

  Reactie: Ja
  en die heeft ook EMDR sessies ondergaan. Na de eerste keer merkte ze al resultaat. Nu heeft ze geen paniekaanvallen meer.
  Reageer!
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

5

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |