×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 35: Lisanne raakte zwanger via de natuurlijke weg en via ivf... tegelijkertijd!

Vriendin 35: Lisanne raakte zwanger via de natuurlijke weg en via ivf... tegelijkertijd!
27.08.2013 -

Twee keer in één maand zwanger: de wonderbaarlijke tweeling


Eindelijk, na drieënhalf jaar raakt Lisanne (26) via ivf zwanger. De eerste echo is spannend. “Ik wilde dat hartje zien kloppen, de bevestiging krijgen dat alles goed zat.” En gelukkig, het hartje klopt. Maar dan ziet haar man ineens nóg een hartje kloppen...

Lisanne: “Brian wilde graag jong vader worden. We kenden elkaar anderhalf jaar toen ik stopte met de pil. Ik weet zelfs nog precies in welk weekend dat was, zo spannend vond ik het. Dat is nu drieënhalf jaar geleden. We stapten er open in, maar er gebeurde maar niets. Heel frustrerend. Mijn moeder was snel zwanger geworden van alle drie haar kinderen, en ook mijn schoonzus was snel zwanger. Ik had dus verwacht dat het binnen een half jaar gepiept zou zijn. Ik was heel erg bezig met zwanger worden. Ik rekende bijvoorbeeld telkens uit wanneer ik uitgerekend zou zijn als ik op dat moment zwanger zou zijn. En ik ging op internet zoeken hoe ik erachter kon komen wanneer mijn eisprong was, zodat ik kon berekenen wanneer we eigenlijk het beste seks konden hebben. Brian was er iets nuchterder onder. Dat zette onze relatie wel onder druk, want ik vond dat we het móesten doen in de gunstigste periode van de maand, en dat veroorzaakte spanningen.

Lees het hele interview met Lisanne in Vriendin 35 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Ben jij moeder van een tweeling?

  •  
  •  

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  nanny51 wo 28 aug '13 23:22

  Reactie: Nee
  nee, maar ik ben zelf de helft van een tweeling
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Lautje2702 vr 30 aug '13 14:13

  Reactie: Nee
  dat was in mijn zwangerschap wel de vraag of ik er niet 2 droeg. Maar gelukkig bleek op de echo het toch echt om 1 kindje te gaan!!! pffff dat was een hele opluchting.
  Reageer!
Juliëtte en haar moeder Bep kregen allebei leukemie

23.11.2017 - Juliëtte (36) en haar moeder Bep (75) kregen allebei leukemie, hun overlevingskansen waren erg klein. Het is een wonder te noemen dat ze er allebei nog zijn. “We weten nu dat het leven plots een heel andere wending kan nemen. Daarom genieten we enorm van elkaar.”

Lees meer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |