×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 35: Lisanne raakte zwanger via de natuurlijke weg en via ivf... tegelijkertijd!

Vriendin 35: Lisanne raakte zwanger via de natuurlijke weg en via ivf... tegelijkertijd!
27.08.2013 -

Twee keer in één maand zwanger: de wonderbaarlijke tweeling


Eindelijk, na drieënhalf jaar raakt Lisanne (26) via ivf zwanger. De eerste echo is spannend. “Ik wilde dat hartje zien kloppen, de bevestiging krijgen dat alles goed zat.” En gelukkig, het hartje klopt. Maar dan ziet haar man ineens nóg een hartje kloppen...

Lisanne: “Brian wilde graag jong vader worden. We kenden elkaar anderhalf jaar toen ik stopte met de pil. Ik weet zelfs nog precies in welk weekend dat was, zo spannend vond ik het. Dat is nu drieënhalf jaar geleden. We stapten er open in, maar er gebeurde maar niets. Heel frustrerend. Mijn moeder was snel zwanger geworden van alle drie haar kinderen, en ook mijn schoonzus was snel zwanger. Ik had dus verwacht dat het binnen een half jaar gepiept zou zijn. Ik was heel erg bezig met zwanger worden. Ik rekende bijvoorbeeld telkens uit wanneer ik uitgerekend zou zijn als ik op dat moment zwanger zou zijn. En ik ging op internet zoeken hoe ik erachter kon komen wanneer mijn eisprong was, zodat ik kon berekenen wanneer we eigenlijk het beste seks konden hebben. Brian was er iets nuchterder onder. Dat zette onze relatie wel onder druk, want ik vond dat we het móesten doen in de gunstigste periode van de maand, en dat veroorzaakte spanningen.

Lees het hele interview met Lisanne in Vriendin 35 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Ben jij moeder van een tweeling?

  •  
  •  

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  nanny51 wo 28 aug '13 23:22

  Reactie: Nee
  nee, maar ik ben zelf de helft van een tweeling
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Lautje2702 vr 30 aug '13 14:13

  Reactie: Nee
  dat was in mijn zwangerschap wel de vraag of ik er niet 2 droeg. Maar gelukkig bleek op de echo het toch echt om 1 kindje te gaan!!! pffff dat was een hele opluchting.
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |