×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 34: Denise vervult dromen van terminale patiënten

Vriendin 34: Denise vervult dromen van terminale patiënten
21.08.2013 -

Als iemands laatste droom uitkomt, schijnt even de zon


Denise (43) begon samen met haar beste vriendin Roely (66) Hartsdromen, een stichting die dromen laat uitkomen van terminale patiënten. Inmiddels hebben ze meer dan 250 wensen vervuld. “Het is zo belangrijk dat je doet wat je altijd al wilde doen. Pas dan kun je rustig heengaan.”

Denise: “Mijn vader is in zes weken tijd aan kanker overleden. Zijn ziekbed ging zo snel, dat er geen tijd meer was om te praten over zijn laatste onvervulde wens. Maar een van de sprekers tijdens zijn uitvaart zei: ‘Hij heeft meer jaren gekregen dan hij heeft geleefd.’ Want mijn vader heeft in zijn leven gedaan wat hij wilde, hij stelde zijn dromen niet uit. Dat geeft me troost. Na zijn overlijden realiseerde ik me hoe belangrijk het is dat je doet wat je altijd al wilde doen, voordat het te laat is. Sinds vier jaar vervul ik samen met mijn hartsvriendin Roely de laatste dromen van ernstig zieke mensen, zodat zij vredig kunnen sterven.

Lees het hele interview met Denise in Vriendin 34 en praat mee op het forum.

 

Plaats een reactie

Heb jij nog een onvervulde wens?

  •  
  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  Gerda W ma 26 aug '13 20:38

  Reactie: Ja, en dat is...
  ik zou graag eens in het echt (spuitende) walvissen willen zien. Toen ik net zwanger was van onze (16 jarige) dochter zijn we samen op vakantie geweest naar Tenerife, waar je een boottocht kon maken om walvissen te spotten. helaas hebben we ze toen niet gezien, want dat lijkt me zo imposant en indrukwekkend. Misschien dat het nog eens lukt om daarnaar terug te gaan, en dan mét onze dochter.
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |