×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 34: Denise vervult dromen van terminale patiënten

Vriendin 34: Denise vervult dromen van terminale patiënten
21.08.2013 -

Als iemands laatste droom uitkomt, schijnt even de zon


Denise (43) begon samen met haar beste vriendin Roely (66) Hartsdromen, een stichting die dromen laat uitkomen van terminale patiënten. Inmiddels hebben ze meer dan 250 wensen vervuld. “Het is zo belangrijk dat je doet wat je altijd al wilde doen. Pas dan kun je rustig heengaan.”

Denise: “Mijn vader is in zes weken tijd aan kanker overleden. Zijn ziekbed ging zo snel, dat er geen tijd meer was om te praten over zijn laatste onvervulde wens. Maar een van de sprekers tijdens zijn uitvaart zei: ‘Hij heeft meer jaren gekregen dan hij heeft geleefd.’ Want mijn vader heeft in zijn leven gedaan wat hij wilde, hij stelde zijn dromen niet uit. Dat geeft me troost. Na zijn overlijden realiseerde ik me hoe belangrijk het is dat je doet wat je altijd al wilde doen, voordat het te laat is. Sinds vier jaar vervul ik samen met mijn hartsvriendin Roely de laatste dromen van ernstig zieke mensen, zodat zij vredig kunnen sterven.

Lees het hele interview met Denise in Vriendin 34 en praat mee op het forum.

 

Plaats een reactie

Heb jij nog een onvervulde wens?

  •  
  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  Gerda W ma 26 aug '13 20:38

  Reactie: Ja, en dat is...
  ik zou graag eens in het echt (spuitende) walvissen willen zien. Toen ik net zwanger was van onze (16 jarige) dochter zijn we samen op vakantie geweest naar Tenerife, waar je een boottocht kon maken om walvissen te spotten. helaas hebben we ze toen niet gezien, want dat lijkt me zo imposant en indrukwekkend. Misschien dat het nog eens lukt om daarnaar terug te gaan, en dan mét onze dochter.
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |