×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 32: Esther gunt andere vrouwen ook een kind

Vriendin 32: Esther gunt andere vrouwen ook een kind
06.08.2013 -

‘Waarom zou ik mijn eicellen níet doneren?’


Toen Esther (26) in een advertentie las dat er eiceldonoren werden gezocht, aarzelde ze niet. Ze meldde zich aan en heeft er inmiddels twee donatierondes opzitten. “Met je eigen lichaam ervoor zorgen dat andere vrouwen ook van een kind kunnen genieten? Die keuze had ik snel gemaakt.”


In de huiskamer zit Esthers dochter Lisa (7) lekker te spelen. Ze is net uit school en gaat op in het spelletje Angry Birds. Het was in dezelfde huiskamer dat Esther een jaar geleden de krant las. “Mijn oog viel op een advertentie van het Universitair Medisch Centrum Utrecht waarin donoren werden gezocht voor de eicelbank. Die eicellen zouden worden gedoneerd aan vrouwen die zelf onvruchtbaar waren. De advertentie raakte me, omdat ik zo geniet van mijn dochter. Ik dacht: ik gun een ander wat ik zelf heb, dus waarom zou ik niet proberen te helpen het moederschap mogelijk te maken voor vrouwen voor wie het niet vanzelfsprekend is dat ze een kind krijgen?

Lees het hele verhaal van Esther in Vriendin 32 en praat mee op het forum
 

Plaats een reactie

Zou jij je eicellen ook doneren?

  •  
  •  
  •  

7Reacties

 • Dit is niet ok!

  Anike di 6 aug '13 18:50

  Reactie: Ja, als ik andere vrouwen ermee kan helpen.
  Voor ik mijn kind kreeg (ze is 5) zou ik hier nee op geantwoord hebben. Ik wou zelf een kind dus die eicellen waren en bleven van mij! Nu heb ik een kind en daar ben ik zo blij mee. Ik gun alle vrouwen zo'n kind. Maar inmiddels ben ik te oud dus het kan niet meer.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  helena.bijlschaminee vr 9 aug '13 09:54

  Reactie: Ja, als ik andere vrouwen ermee kan helpen.
  Jammer dat ik al te oud ben, tenminste 45 is te oud . Na je 36 e of dat moet inmiddels zijn veranderd?
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  helena.bijlschaminee vr 9 aug '13 09:59

  Reactie: Ja, als ik andere vrouwen ermee kan helpen.
  Tot welke leeftijd kun je je eicellen doneren? Ik wil ze wel doneren maar volgens mij is 45 al te oud , jammer.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem vr 9 aug '13 15:37

  Reactie: Ja, als ik andere vrouwen ermee kan helpen.
  Als ik eicellen had dan wel maar ik ben helaas vervroegd ( met 26 jaar ) in de overgang...en wil graag zwanger worden. Ik ben heel blij als ik straks door de keuring heen ben en gebruik mag maken van iemand anders eicellen. Ik ben blij dat deze mogelijkheid bestaat!!!!!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Sarah50 za 10 aug '13 13:17

  Reactie: Nee, dat vind ik geen fijn idee
  Nee, ik vind dat geen prettig idee. Er zijn genoeg gezinnen waar kinderen het heel prettig hebben, Maar er zijn ook gezinnen waar kinderen het niet prettig hebben en als dan zo'n kind uit mijn eicel zou zijn voort gekomen ?, ik moet er niet aan denken.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Lautje2702 zo 11 aug '13 16:09

  Reactie: Ja, als ik andere vrouwen ermee kan helpen.
  ik denk dan alleen wel dat het iemand uit mijn omgeving moet zijn. en eerlijk zijn tegen het kind. Een kind is wel erg gewenst als het via die weg toch mag komen...
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem ma 12 aug '13 08:11

  Reactie: Ja, als ik andere vrouwen ermee kan helpen.
  Ik heb ja, alleen gaat dat voor mij nooit op, omdat ik zelf niet vruchtbaar ben en momenteel 'zwanger' (is nog pril; 3 weken) ben d.m.v. een eiceldonor....
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |