×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 32: Esther gunt andere vrouwen ook een kind

Vriendin 32: Esther gunt andere vrouwen ook een kind
06.08.2013 -

‘Waarom zou ik mijn eicellen níet doneren?’


Toen Esther (26) in een advertentie las dat er eiceldonoren werden gezocht, aarzelde ze niet. Ze meldde zich aan en heeft er inmiddels twee donatierondes opzitten. “Met je eigen lichaam ervoor zorgen dat andere vrouwen ook van een kind kunnen genieten? Die keuze had ik snel gemaakt.”


In de huiskamer zit Esthers dochter Lisa (7) lekker te spelen. Ze is net uit school en gaat op in het spelletje Angry Birds. Het was in dezelfde huiskamer dat Esther een jaar geleden de krant las. “Mijn oog viel op een advertentie van het Universitair Medisch Centrum Utrecht waarin donoren werden gezocht voor de eicelbank. Die eicellen zouden worden gedoneerd aan vrouwen die zelf onvruchtbaar waren. De advertentie raakte me, omdat ik zo geniet van mijn dochter. Ik dacht: ik gun een ander wat ik zelf heb, dus waarom zou ik niet proberen te helpen het moederschap mogelijk te maken voor vrouwen voor wie het niet vanzelfsprekend is dat ze een kind krijgen?

Lees het hele verhaal van Esther in Vriendin 32 en praat mee op het forum
 

Plaats een reactie

Zou jij je eicellen ook doneren?

  •  
  •  
  •  

7Reacties

 • Dit is niet ok!

  Anike di 6 aug '13 18:50

  Reactie: Ja, als ik andere vrouwen ermee kan helpen.
  Voor ik mijn kind kreeg (ze is 5) zou ik hier nee op geantwoord hebben. Ik wou zelf een kind dus die eicellen waren en bleven van mij! Nu heb ik een kind en daar ben ik zo blij mee. Ik gun alle vrouwen zo'n kind. Maar inmiddels ben ik te oud dus het kan niet meer.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  helena.bijlschaminee vr 9 aug '13 09:54

  Reactie: Ja, als ik andere vrouwen ermee kan helpen.
  Jammer dat ik al te oud ben, tenminste 45 is te oud . Na je 36 e of dat moet inmiddels zijn veranderd?
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  helena.bijlschaminee vr 9 aug '13 09:59

  Reactie: Ja, als ik andere vrouwen ermee kan helpen.
  Tot welke leeftijd kun je je eicellen doneren? Ik wil ze wel doneren maar volgens mij is 45 al te oud , jammer.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem vr 9 aug '13 15:37

  Reactie: Ja, als ik andere vrouwen ermee kan helpen.
  Als ik eicellen had dan wel maar ik ben helaas vervroegd ( met 26 jaar ) in de overgang...en wil graag zwanger worden. Ik ben heel blij als ik straks door de keuring heen ben en gebruik mag maken van iemand anders eicellen. Ik ben blij dat deze mogelijkheid bestaat!!!!!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Sarah50 za 10 aug '13 13:17

  Reactie: Nee, dat vind ik geen fijn idee
  Nee, ik vind dat geen prettig idee. Er zijn genoeg gezinnen waar kinderen het heel prettig hebben, Maar er zijn ook gezinnen waar kinderen het niet prettig hebben en als dan zo'n kind uit mijn eicel zou zijn voort gekomen ?, ik moet er niet aan denken.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Lautje2702 zo 11 aug '13 16:09

  Reactie: Ja, als ik andere vrouwen ermee kan helpen.
  ik denk dan alleen wel dat het iemand uit mijn omgeving moet zijn. en eerlijk zijn tegen het kind. Een kind is wel erg gewenst als het via die weg toch mag komen...
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem ma 12 aug '13 08:11

  Reactie: Ja, als ik andere vrouwen ermee kan helpen.
  Ik heb ja, alleen gaat dat voor mij nooit op, omdat ik zelf niet vruchtbaar ben en momenteel 'zwanger' (is nog pril; 3 weken) ben d.m.v. een eiceldonor....
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |