×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 32: Esther gunt andere vrouwen ook een kind

Vriendin 32: Esther gunt andere vrouwen ook een kind
06.08.2013 -

‘Waarom zou ik mijn eicellen níet doneren?’


Toen Esther (26) in een advertentie las dat er eiceldonoren werden gezocht, aarzelde ze niet. Ze meldde zich aan en heeft er inmiddels twee donatierondes opzitten. “Met je eigen lichaam ervoor zorgen dat andere vrouwen ook van een kind kunnen genieten? Die keuze had ik snel gemaakt.”


In de huiskamer zit Esthers dochter Lisa (7) lekker te spelen. Ze is net uit school en gaat op in het spelletje Angry Birds. Het was in dezelfde huiskamer dat Esther een jaar geleden de krant las. “Mijn oog viel op een advertentie van het Universitair Medisch Centrum Utrecht waarin donoren werden gezocht voor de eicelbank. Die eicellen zouden worden gedoneerd aan vrouwen die zelf onvruchtbaar waren. De advertentie raakte me, omdat ik zo geniet van mijn dochter. Ik dacht: ik gun een ander wat ik zelf heb, dus waarom zou ik niet proberen te helpen het moederschap mogelijk te maken voor vrouwen voor wie het niet vanzelfsprekend is dat ze een kind krijgen?

Lees het hele verhaal van Esther in Vriendin 32 en praat mee op het forum
 

Plaats een reactie

Zou jij je eicellen ook doneren?

  •  
  •  
  •  

7Reacties

 • Dit is niet ok!

  Anike di 6 aug '13 18:50

  Reactie: Ja, als ik andere vrouwen ermee kan helpen.
  Voor ik mijn kind kreeg (ze is 5) zou ik hier nee op geantwoord hebben. Ik wou zelf een kind dus die eicellen waren en bleven van mij! Nu heb ik een kind en daar ben ik zo blij mee. Ik gun alle vrouwen zo'n kind. Maar inmiddels ben ik te oud dus het kan niet meer.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  helena.bijlschaminee vr 9 aug '13 09:54

  Reactie: Ja, als ik andere vrouwen ermee kan helpen.
  Jammer dat ik al te oud ben, tenminste 45 is te oud . Na je 36 e of dat moet inmiddels zijn veranderd?
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  helena.bijlschaminee vr 9 aug '13 09:59

  Reactie: Ja, als ik andere vrouwen ermee kan helpen.
  Tot welke leeftijd kun je je eicellen doneren? Ik wil ze wel doneren maar volgens mij is 45 al te oud , jammer.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem vr 9 aug '13 15:37

  Reactie: Ja, als ik andere vrouwen ermee kan helpen.
  Als ik eicellen had dan wel maar ik ben helaas vervroegd ( met 26 jaar ) in de overgang...en wil graag zwanger worden. Ik ben heel blij als ik straks door de keuring heen ben en gebruik mag maken van iemand anders eicellen. Ik ben blij dat deze mogelijkheid bestaat!!!!!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Sarah50 za 10 aug '13 13:17

  Reactie: Nee, dat vind ik geen fijn idee
  Nee, ik vind dat geen prettig idee. Er zijn genoeg gezinnen waar kinderen het heel prettig hebben, Maar er zijn ook gezinnen waar kinderen het niet prettig hebben en als dan zo'n kind uit mijn eicel zou zijn voort gekomen ?, ik moet er niet aan denken.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Lautje2702 zo 11 aug '13 16:09

  Reactie: Ja, als ik andere vrouwen ermee kan helpen.
  ik denk dan alleen wel dat het iemand uit mijn omgeving moet zijn. en eerlijk zijn tegen het kind. Een kind is wel erg gewenst als het via die weg toch mag komen...
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem ma 12 aug '13 08:11

  Reactie: Ja, als ik andere vrouwen ermee kan helpen.
  Ik heb ja, alleen gaat dat voor mij nooit op, omdat ik zelf niet vruchtbaar ben en momenteel 'zwanger' (is nog pril; 3 weken) ben d.m.v. een eiceldonor....
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!