×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 31: Sophia’s dochter heeft diabetes type 1

Vriendin 31: Sophia’s dochter heeft diabetes type 1
31.07.2013 - Redactie Vriendin

‘Door haar ziekte werd mijn tienerdochter in één klap volwassen’


De diabetes van haar dochter Roxanne (16) bezorgde Sophia (46) veel slapeloze nachten en spanning. Totdat ze inzag dat Roxanne een normale tiener moet kunnen zijn. Ze leerde de ziekte los te laten: “Ik wilde geen politieagentje meer spelen.”

Sophia: “Zonder zorgen op vakantie zit er voor onze dochter Roxanne niet meer in sinds bij haar diabetes type 1 is vastgesteld. Diabetes neem je altijd met je mee. Als we met het gezin op vakantie gaan, halen we eerst bij de apotheek een medisch paspoort, zodat we haar insulinespuiten, -naalden en medicijnen kunnen meenemen in het vliegtuig. Bij de huisarts vragen we om een Engelstalige verklaring waarin staat dat Roxanne diabetes heeft.”

Lees het verhaal van Sophia in Vriendin 31 en praat mee op het forum.


 

Plaats een reactie

Heb jij een kind met diabetes?

  •  
  •  

3Reacties

 • Dit is niet ok!

  kipje wo 31 jul '13 20:24

  Reactie: Ja
  mijn zoontje van 10 heeft sinds 2,5 jaar diabetes type 1 en inderdaad het verandert je hele leven
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  nathalie.thape za 3 aug '13 23:11

  Reactie: Ja
  Mijn dochter Sam van 11 jaar heeft sinds 5 weken diabetes type 1 en wij zitten dus middenin het proces van leren en ondervinden. Bij onze dochter kwamen we erachter toen ze 's-nachts erg begon te spugen. Ik dacht buikgriep want dat had ik zelf ook. Mijn schoonvader die diabetes type 2 heeft drong aan haar te prikken...dat was maar goed ook...achteraf hadden we niet veel later moeten zijn. Via de huisartsenpost in Hellevoetsluis, want wij waren op de camping, belanden we met de ambulance met gillende sirenes en zwaailichten omdat coma dreigde in onze woonplaats Dordrecht. Maar omdat ze al te ziek was op dat moment werden we onder begeleiding van een kinderarts met de ambulance doorgebracht naar de Intensive Care van het Sofia-kinderziekenhuis in Rotterdam....wat een rollercoaster belandt je dan in. Wij weten nog niet zo goed wat ons allemaal staat te wachten ben ik bang. Na de zomervakantie begint ze aan haar middelbare schooltijd. De tijd zal het leren
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  ingrid.leppers.3 ma 5 aug '13 13:31

  Reactie: Ja
  Mijn dochter van nu 12 jaar heeft diabetes. Jarenlang dachten we dat zij type 1 had, maar zo blijkt nu, zij heeft waarschijnlijk MODY type 5.
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |