×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 31: Sophia’s dochter heeft diabetes type 1

Vriendin 31: Sophia’s dochter heeft diabetes type 1
31.07.2013 - Redactie Vriendin

‘Door haar ziekte werd mijn tienerdochter in één klap volwassen’


De diabetes van haar dochter Roxanne (16) bezorgde Sophia (46) veel slapeloze nachten en spanning. Totdat ze inzag dat Roxanne een normale tiener moet kunnen zijn. Ze leerde de ziekte los te laten: “Ik wilde geen politieagentje meer spelen.”

Sophia: “Zonder zorgen op vakantie zit er voor onze dochter Roxanne niet meer in sinds bij haar diabetes type 1 is vastgesteld. Diabetes neem je altijd met je mee. Als we met het gezin op vakantie gaan, halen we eerst bij de apotheek een medisch paspoort, zodat we haar insulinespuiten, -naalden en medicijnen kunnen meenemen in het vliegtuig. Bij de huisarts vragen we om een Engelstalige verklaring waarin staat dat Roxanne diabetes heeft.”

Lees het verhaal van Sophia in Vriendin 31 en praat mee op het forum.


 

Plaats een reactie

Heb jij een kind met diabetes?

  •  
  •  

3Reacties

 • Dit is niet ok!

  kipje wo 31 jul '13 20:24

  Reactie: Ja
  mijn zoontje van 10 heeft sinds 2,5 jaar diabetes type 1 en inderdaad het verandert je hele leven
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  nathalie.thape za 3 aug '13 23:11

  Reactie: Ja
  Mijn dochter Sam van 11 jaar heeft sinds 5 weken diabetes type 1 en wij zitten dus middenin het proces van leren en ondervinden. Bij onze dochter kwamen we erachter toen ze 's-nachts erg begon te spugen. Ik dacht buikgriep want dat had ik zelf ook. Mijn schoonvader die diabetes type 2 heeft drong aan haar te prikken...dat was maar goed ook...achteraf hadden we niet veel later moeten zijn. Via de huisartsenpost in Hellevoetsluis, want wij waren op de camping, belanden we met de ambulance met gillende sirenes en zwaailichten omdat coma dreigde in onze woonplaats Dordrecht. Maar omdat ze al te ziek was op dat moment werden we onder begeleiding van een kinderarts met de ambulance doorgebracht naar de Intensive Care van het Sofia-kinderziekenhuis in Rotterdam....wat een rollercoaster belandt je dan in. Wij weten nog niet zo goed wat ons allemaal staat te wachten ben ik bang. Na de zomervakantie begint ze aan haar middelbare schooltijd. De tijd zal het leren
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  ingrid.leppers.3 ma 5 aug '13 13:31

  Reactie: Ja
  Mijn dochter van nu 12 jaar heeft diabetes. Jarenlang dachten we dat zij type 1 had, maar zo blijkt nu, zij heeft waarschijnlijk MODY type 5.
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |