×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 31: Annemarie van der Sar zet zich in voor mensen met hersenletsel

Vriendin 31: Annemarie van der Sar zet zich in voor mensen met hersenletsel
30.07.2013 - Redactie Vriendin

‘Na mijn hersenbloeding moest ik alles opnieuw leren’


Annemarie van der Sar (40), de vrouw van Edwin van der Sar, oud-keeper van het Nederlands elftal, kreeg op haar 36ste een hersenbloeding. Na een intensieve revalidatieperiode herstelde ze bijna volledig. “Ik hoop iets te kunnen betekenen voor mensen die er veel slechter aan toe zijn.”

Annemarie: “Mijn verhaal begon op 23 december 2009, twee dagen voor Kerst. Toevallig waren we met ons gezin in Nederland. Mijn man Edwin speelde als keeper voor Manchester United en eigenlijk hadden we al terug moeten zijn in Engeland. Maar door hevige sneeuw waren de luchthavens gesloten en Edwins coach gaf hem nog wat dagen vrij. Die bewuste woensdag stond Edwin op het punt om naar zijn fysiotherapeut in Amsterdam te rijden. Ik had net gedoucht en maakte me op om later die dag naar mijn vaders verjaardag te gaan. De kindjes lagen nog lekker te slapen. Terwijl ik me aankleedde, voelde ik iets in mijn hoofd knappen. Alsof iemand keihard op mijn hoofd sloeg. Ik zakte door mijn benen en wist meteen: dit is foute boel.”

Lees het hele verhaal van Annemarie in Vriendin 31 en praat mee op het forum.


 

Plaats een reactie

Heb jij wel eens een hersenbloeding meegemaakt?

  •  
  •  

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  moniqueamber wo 31 jul '13 11:25

  Reactie: Ja
  Ik heb zelf gelukkig nog nooit een hersenbloeding gehad maar mijn moeder wel.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  anita.debruin.10 vr 9 aug '13 23:12

  Reactie: Ja
  daarom herken ik bijna letterlijk het verhaal van Annemarie!
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!