×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 31: Annemarie van der Sar zet zich in voor mensen met hersenletsel

Vriendin 31: Annemarie van der Sar zet zich in voor mensen met hersenletsel
30.07.2013 - Redactie Vriendin

‘Na mijn hersenbloeding moest ik alles opnieuw leren’


Annemarie van der Sar (40), de vrouw van Edwin van der Sar, oud-keeper van het Nederlands elftal, kreeg op haar 36ste een hersenbloeding. Na een intensieve revalidatieperiode herstelde ze bijna volledig. “Ik hoop iets te kunnen betekenen voor mensen die er veel slechter aan toe zijn.”

Annemarie: “Mijn verhaal begon op 23 december 2009, twee dagen voor Kerst. Toevallig waren we met ons gezin in Nederland. Mijn man Edwin speelde als keeper voor Manchester United en eigenlijk hadden we al terug moeten zijn in Engeland. Maar door hevige sneeuw waren de luchthavens gesloten en Edwins coach gaf hem nog wat dagen vrij. Die bewuste woensdag stond Edwin op het punt om naar zijn fysiotherapeut in Amsterdam te rijden. Ik had net gedoucht en maakte me op om later die dag naar mijn vaders verjaardag te gaan. De kindjes lagen nog lekker te slapen. Terwijl ik me aankleedde, voelde ik iets in mijn hoofd knappen. Alsof iemand keihard op mijn hoofd sloeg. Ik zakte door mijn benen en wist meteen: dit is foute boel.”

Lees het hele verhaal van Annemarie in Vriendin 31 en praat mee op het forum.


 

Plaats een reactie

Heb jij wel eens een hersenbloeding meegemaakt?

  •  
  •  

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  moniqueamber wo 31 jul '13 11:25

  Reactie: Ja
  Ik heb zelf gelukkig nog nooit een hersenbloeding gehad maar mijn moeder wel.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  anita.debruin.10 vr 9 aug '13 23:12

  Reactie: Ja
  daarom herken ik bijna letterlijk het verhaal van Annemarie!
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |