×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 31: Annemarie van der Sar zet zich in voor mensen met hersenletsel

Vriendin 31: Annemarie van der Sar zet zich in voor mensen met hersenletsel
30.07.2013 - Redactie Vriendin

‘Na mijn hersenbloeding moest ik alles opnieuw leren’


Annemarie van der Sar (40), de vrouw van Edwin van der Sar, oud-keeper van het Nederlands elftal, kreeg op haar 36ste een hersenbloeding. Na een intensieve revalidatieperiode herstelde ze bijna volledig. “Ik hoop iets te kunnen betekenen voor mensen die er veel slechter aan toe zijn.”

Annemarie: “Mijn verhaal begon op 23 december 2009, twee dagen voor Kerst. Toevallig waren we met ons gezin in Nederland. Mijn man Edwin speelde als keeper voor Manchester United en eigenlijk hadden we al terug moeten zijn in Engeland. Maar door hevige sneeuw waren de luchthavens gesloten en Edwins coach gaf hem nog wat dagen vrij. Die bewuste woensdag stond Edwin op het punt om naar zijn fysiotherapeut in Amsterdam te rijden. Ik had net gedoucht en maakte me op om later die dag naar mijn vaders verjaardag te gaan. De kindjes lagen nog lekker te slapen. Terwijl ik me aankleedde, voelde ik iets in mijn hoofd knappen. Alsof iemand keihard op mijn hoofd sloeg. Ik zakte door mijn benen en wist meteen: dit is foute boel.”

Lees het hele verhaal van Annemarie in Vriendin 31 en praat mee op het forum.


 

Plaats een reactie

Heb jij wel eens een hersenbloeding meegemaakt?

  •  
  •  

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  moniqueamber wo 31 jul '13 11:25

  Reactie: Ja
  Ik heb zelf gelukkig nog nooit een hersenbloeding gehad maar mijn moeder wel.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  anita.debruin.10 vr 9 aug '13 23:12

  Reactie: Ja
  daarom herken ik bijna letterlijk het verhaal van Annemarie!
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |