×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 29: Myrna Goossen kreeg huidkanker

Vriendin 29: Myrna Goossen kreeg huidkanker
16.07.2013 -

‘Door mijn ziekte ben ik anders gaan kijken naar mijn leven’


Een enorme zonaanbidster was Myrna Goossen (51). Totdat ze drie jaar geleden huidkanker kreeg. Sindsdien is haar leven totaal veranderd. Ze besloot te gaan schrijven én ze beschermt zich tegenwoordig heel goed tegen de zon. Speciaal voor Vriendin zette ze haar verhaal op papier.

Wat ik nu het lelijkste mooiste cadeautje noem, heb ik gekregen op dagen dat ik me intens gelukkig voelde. Want elke dag die ik heb doorgebracht aan het strand in Zandvoort of in het buitenland kan ik me nog herinneren. Net zoals alle dagen op de boot in Loosdrecht. De wind door mijn haar, mijn blote voeten die in het warme zand zakken, het geluid van lachende kinderen, sjansen met mijn partner of – als ik single was – met die leuke man twee handdoeken verder, een drankje en een hapje aan het einde van een lange, zonnige dag... Heerlijk!

Lees het verhaal van Myrna in Vriendin 29.

Plaats een reactie

Bescherm jij jezelf altijd goed tegen de zon?

  •  
  •  

6Reacties

 • Dit is niet ok!

  Shirrel di 16 jul '13 19:11

  Reactie: Ja
  Ik smeer me altijd goed in,met factor 30. Heb een vrij lichte huid die niet snel bruin word
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  nip di 16 jul '13 20:12

  Reactie: Ja
  Aangezien ik een blanke huid heb, is dit verstandig
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Tien83 di 16 jul '13 21:10

  Reactie: Ja
  Ja ik verbrand heel snel en word nooit echt bruin. Helaas is daar weinig begrip voor en krijg je na een mooie vakantie de opmerking: "je bent niet echt bruin". Een geintje of je in je hotelkamer gebleven bent? Als je me al lang kent, moet je het toch weten? Ik was 'voor mijn doen' gekleurd, Maar zo'n opmerking bederft vaak alle pret!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  annie.hoekstra.98 di 16 jul '13 23:07

  Reactie: Ja
  ik word ook snel rood en dat doet zeer maar door me goed in te smeren en niet op het heetst van de dag buiten te zijn hoop ik mijn huid goed te beschermen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  angelique.vanosch.5 wo 17 jul '13 11:32

  Reactie: Ja
  Altijd factor 50 en blijf zoveel mogelijk in de schaduw! Heb vorig jaar huidkanker gehad en na operaties gelukkig het nieuws dat het niet verder uitgezaaid was!! Kijk nu dus extra goed uit en zit als een havik op mijn dochters qua insmeren
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Posi za 20 jul '13 07:11

  Reactie: Ja
  Ik moet mezelf wel goed beschermen omdat ik 5 jaar geleden melanoomkanker heb gehad en daarna nog andere vormen van huidkanker. Ben vroeger heel erg verbrand en draag daar nu de gevolgen van mee.
  Reageer!
3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |