×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 29: Myrna Goossen kreeg huidkanker

Vriendin 29: Myrna Goossen kreeg huidkanker
16.07.2013 -

‘Door mijn ziekte ben ik anders gaan kijken naar mijn leven’


Een enorme zonaanbidster was Myrna Goossen (51). Totdat ze drie jaar geleden huidkanker kreeg. Sindsdien is haar leven totaal veranderd. Ze besloot te gaan schrijven én ze beschermt zich tegenwoordig heel goed tegen de zon. Speciaal voor Vriendin zette ze haar verhaal op papier.

Wat ik nu het lelijkste mooiste cadeautje noem, heb ik gekregen op dagen dat ik me intens gelukkig voelde. Want elke dag die ik heb doorgebracht aan het strand in Zandvoort of in het buitenland kan ik me nog herinneren. Net zoals alle dagen op de boot in Loosdrecht. De wind door mijn haar, mijn blote voeten die in het warme zand zakken, het geluid van lachende kinderen, sjansen met mijn partner of – als ik single was – met die leuke man twee handdoeken verder, een drankje en een hapje aan het einde van een lange, zonnige dag... Heerlijk!

Lees het verhaal van Myrna in Vriendin 29.

Plaats een reactie

Bescherm jij jezelf altijd goed tegen de zon?

  •  
  •  

6Reacties

 • Dit is niet ok!

  Shirrel di 16 jul '13 19:11

  Reactie: Ja
  Ik smeer me altijd goed in,met factor 30. Heb een vrij lichte huid die niet snel bruin word
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  nip di 16 jul '13 20:12

  Reactie: Ja
  Aangezien ik een blanke huid heb, is dit verstandig
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Tien83 di 16 jul '13 21:10

  Reactie: Ja
  Ja ik verbrand heel snel en word nooit echt bruin. Helaas is daar weinig begrip voor en krijg je na een mooie vakantie de opmerking: "je bent niet echt bruin". Een geintje of je in je hotelkamer gebleven bent? Als je me al lang kent, moet je het toch weten? Ik was 'voor mijn doen' gekleurd, Maar zo'n opmerking bederft vaak alle pret!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  annie.hoekstra.98 di 16 jul '13 23:07

  Reactie: Ja
  ik word ook snel rood en dat doet zeer maar door me goed in te smeren en niet op het heetst van de dag buiten te zijn hoop ik mijn huid goed te beschermen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  angelique.vanosch.5 wo 17 jul '13 11:32

  Reactie: Ja
  Altijd factor 50 en blijf zoveel mogelijk in de schaduw! Heb vorig jaar huidkanker gehad en na operaties gelukkig het nieuws dat het niet verder uitgezaaid was!! Kijk nu dus extra goed uit en zit als een havik op mijn dochters qua insmeren
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Posi za 20 jul '13 07:11

  Reactie: Ja
  Ik moet mezelf wel goed beschermen omdat ik 5 jaar geleden melanoomkanker heb gehad en daarna nog andere vormen van huidkanker. Ben vroeger heel erg verbrand en draag daar nu de gevolgen van mee.
  Reageer!
Juliëtte en haar moeder Bep kregen allebei leukemie

23.11.2017 - Juliëtte (36) en haar moeder Bep (75) kregen allebei leukemie, hun overlevingskansen waren erg klein. Het is een wonder te noemen dat ze er allebei nog zijn. “We weten nu dat het leven plots een heel andere wending kan nemen. Daarom genieten we enorm van elkaar.”

Lees meer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |