×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 28: Ines kwam door Guasha-therapie van haar fibromyalgie af

Vriendin 28: Ines kwam door Guasha-therapie van haar fibromyalgie af
10.07.2013 - Redactie Vriendin

‘Weg met die moeheid, ik barst weer van de energie!’


Ines (36) heeft al jaren last van fibromyalgie, een reumatische aandoening. De pijn verdwijnt als ze met Guasha-therapie begint. Ines: “Na een sessie tintelt mijn lijf van top tot teen. Een heerlijk gevoel.”

Ines: “Toen ik voor het eerst een Guasha-praktijk binnenstapte, had ik veel pijn in mijn gewrichten. Mijn lichaam was allesbehalve ontspannen. Al jaren had ik last van fibromyalgie, ook wel wekedelenreuma genoemd. In een tijdschrift zag ik een advertentie voor Guasha-therapie. Mijn fibromyalgieklachten zouden verdwijnen als ik deze therapie zou volgen, stond er. En omdat ik er genoeg van had om constant pijn te hebben en steeds maar op bed te liggen, wilde ik het proberen.”

Lees het hele verhaal van Ines in Vriendin 28 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Heb jij een vorm van reuma?

  •  
  •  

16Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 10 jul '13 16:18

  Reactie: Nee
  Maar mijn zusje wel. Al die medicatie kan ook niet gezond zijn. De beste zijn veel te duur. En dan te bedenken als je elke dag pijn hebt. Zo'n therapie zou voor iedereen met bijvoorbeeld Reuma moeten kunnen. Vooral nu veel 'chronisch zieken' in de steek worden gelaten betreft ziekte kosten
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  riekie 80 wo 10 jul '13 17:21

  Reactie: Ja
  Als die guasha geneest dan is een enorm deel van de bevolking incl. Artsen over de hele wereld onwetend.....
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  danielle.vissertijhuis wo 10 jul '13 20:39

  Reactie: Ja
  Ik heb ook fibromyalgie. Helaas werkt de guasha-therapie niet voor mij.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 11 jul '13 16:52

  Reactie: Ja
  Heb ook bij deze praktijk (Qi van West) behandelingen gehad en ben snel van mijn pijn en vermoeidheid afgekomen. Binnen 6 behandelingen ben ik van elke dag veel pijn naar weer een ontspannen lijf teruggegaan. Heb ook mijn energie weer terurggekregen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Feli do 11 jul '13 17:05

  Reactie: Ja
  Heb ook bij deze praktijk (Qi van West) behandelingen gehad en ben van mijn pijn en vermoeidheid met Guasha afgekomen. Binnen 6 behandelingen ben ik van elke dag veel pijn en doodvermoeid zijn naar weer een ontspannen lijf teruggegaan. Heb ook mijn energie weer terurggekregen.
  Reageer!
  • Dit is niet ok!

   Feli do 11 jul '13 17:12

   Oeps, moet nog ff wennen aan berichten schrijven

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 11 jul '13 17:22

  Reactie: Ja
  Ik heb ook al sinds 2007 last van fybromyalgie en algehele artrose. Heb inmiddels al vele vormen van therapie geprobeerd; multidisciplinair programma, hypno therapie, lichttherapie, acupunctuur, middelen voor aanmaak serotonine, glucosamine, B 12 injecties etc. Elke keer weer nieuwe dingen die zouden bijdragen het te verlichten. Dat door deze therapie de fybromyalgie compleet verdwijnt doet navraag anders uitwijzen. Fybromyalgie is nog niet te genezen. Degene die dat kan is morgen multi miljonair. Op geen enkele site is dat ook terug te vinden. Dat het stimuleren tot afvoer van afvallen een positieve bijdrage kan leveren aan vermindering van klachten geloof ik maar zeggen de kenners op het gebied van Oosterse geneeswijze: ook dat is voor iedereen verschillend.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 11 jul '13 23:58

  Reactie: Ja
  Ik heb ook al jaren fibromyalgie maar ik heb ook nog eens artrose in mijn polsen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  melissa.oudesteenhof za 13 jul '13 15:44

  Reactie: Ja
  Ik heb het verhaal gelezen en het was zo herkenbaar. Ook ik kamp al een paar jaar met fibromyalgie. vele therapieën en behandelingen al geprobeerd maar niks leek echt te helpen. Hooguit iets verlichting. Via Twitter kwam ik in aanraking met de praktijk De Qi van West en ik was meteen enthousiast. Ik heb nu drie behandelingen gehad en ik merk nu al heel veel verschil. De pijn is minder, meer energie, ik kan meer doen dan dat ik eerder kon, gezonder gevoel. Het is niet zo dat het alleen door de therapie zelf een stuk beter gaat, maar ook door het voedingsgebruik (stuk tekst over fruit eten bij de maaltijd bijvoorbeeld. Niet doen!!). Het ontgiften (afvalstoffen kwijtraken) en de gezonde voeding maakt de Gouden Driehoek compleet. De therapeute begeleidt je hier heel goed in en kijkt niet alleen naar de pijngebieden, maar naar je hele lichaam. Ik heb nog wat behandelingen te gaan, maar ik heb er zeker alle vertrouwen in. Zeker een aanrader!!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  hanny.richtervanbuiten.7 zo 14 jul '13 21:20

  Reactie: Nee
  Niet dat ik weet, ben alleen erg stijf als ik opsta maar dat komt door de scoliose in mijn rug en dat is ook niet fijn+3 versleten rugwervels en daar is jammer genoeg niets aan te doen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Olive wo 17 jul '13 14:13

  Reactie: Ja
  Ik heb nog een auto immuun ziekte en krijg hiervoor biologics.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  @ngelica wo 24 jul '13 23:26

  Reactie: Ja
  Volgens de officiële diagnose heb ik fibromyalgie. Volgens het bloedonderzoek in een duits lab heb ik de ziekte van Lyme oftewel Borreliose + co-infectie Ehrlichia.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  @ngelica wo 24 jul '13 23:33

  Reactie: Ja
  Mijn officiële diagnose in Nederland. Na een bloedonderzoek in Duitsland is er uitgekomen ( na ong 9 jaar) dat ik (toch) de ziekte van Lyme (Borrelia) heb.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  mhoog di 20 aug '13 14:20

  Reactie: Ja
  heb ook al jaren fibromyalgie en ben altijd maar moe en veel pijn in de rug....
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  henk.gorel za 25 jan '14 19:51

  Reactie: Nee
 • Dit is niet ok!

  henk.gorel za 25 jan '14 20:16

  Reactie: Nee
  Ik kan vertellen dat Gua-sha Therapie Zandvoort Mij van mijn blaas problemen heeft verlost waar ik jaren last van had ! geen dokter kon mij hiermee helpen dus Guasha werkt dus zeer zeker voor meer klachten dan bv reuma , of fibromyalgie
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |