×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 28: Ines kwam door Guasha-therapie van haar fibromyalgie af

Vriendin 28: Ines kwam door Guasha-therapie van haar fibromyalgie af
10.07.2013 - Redactie Vriendin

‘Weg met die moeheid, ik barst weer van de energie!’


Ines (36) heeft al jaren last van fibromyalgie, een reumatische aandoening. De pijn verdwijnt als ze met Guasha-therapie begint. Ines: “Na een sessie tintelt mijn lijf van top tot teen. Een heerlijk gevoel.”

Ines: “Toen ik voor het eerst een Guasha-praktijk binnenstapte, had ik veel pijn in mijn gewrichten. Mijn lichaam was allesbehalve ontspannen. Al jaren had ik last van fibromyalgie, ook wel wekedelenreuma genoemd. In een tijdschrift zag ik een advertentie voor Guasha-therapie. Mijn fibromyalgieklachten zouden verdwijnen als ik deze therapie zou volgen, stond er. En omdat ik er genoeg van had om constant pijn te hebben en steeds maar op bed te liggen, wilde ik het proberen.”

Lees het hele verhaal van Ines in Vriendin 28 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Heb jij een vorm van reuma?

  •  
  •  

16Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 10 jul '13 16:18

  Reactie: Nee
  Maar mijn zusje wel. Al die medicatie kan ook niet gezond zijn. De beste zijn veel te duur. En dan te bedenken als je elke dag pijn hebt. Zo'n therapie zou voor iedereen met bijvoorbeeld Reuma moeten kunnen. Vooral nu veel 'chronisch zieken' in de steek worden gelaten betreft ziekte kosten
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  riekie 80 wo 10 jul '13 17:21

  Reactie: Ja
  Als die guasha geneest dan is een enorm deel van de bevolking incl. Artsen over de hele wereld onwetend.....
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  danielle.vissertijhuis wo 10 jul '13 20:39

  Reactie: Ja
  Ik heb ook fibromyalgie. Helaas werkt de guasha-therapie niet voor mij.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 11 jul '13 16:52

  Reactie: Ja
  Heb ook bij deze praktijk (Qi van West) behandelingen gehad en ben snel van mijn pijn en vermoeidheid afgekomen. Binnen 6 behandelingen ben ik van elke dag veel pijn naar weer een ontspannen lijf teruggegaan. Heb ook mijn energie weer terurggekregen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Feli do 11 jul '13 17:05

  Reactie: Ja
  Heb ook bij deze praktijk (Qi van West) behandelingen gehad en ben van mijn pijn en vermoeidheid met Guasha afgekomen. Binnen 6 behandelingen ben ik van elke dag veel pijn en doodvermoeid zijn naar weer een ontspannen lijf teruggegaan. Heb ook mijn energie weer terurggekregen.
  Reageer!
  • Dit is niet ok!

   Feli do 11 jul '13 17:12

   Oeps, moet nog ff wennen aan berichten schrijven

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 11 jul '13 17:22

  Reactie: Ja
  Ik heb ook al sinds 2007 last van fybromyalgie en algehele artrose. Heb inmiddels al vele vormen van therapie geprobeerd; multidisciplinair programma, hypno therapie, lichttherapie, acupunctuur, middelen voor aanmaak serotonine, glucosamine, B 12 injecties etc. Elke keer weer nieuwe dingen die zouden bijdragen het te verlichten. Dat door deze therapie de fybromyalgie compleet verdwijnt doet navraag anders uitwijzen. Fybromyalgie is nog niet te genezen. Degene die dat kan is morgen multi miljonair. Op geen enkele site is dat ook terug te vinden. Dat het stimuleren tot afvoer van afvallen een positieve bijdrage kan leveren aan vermindering van klachten geloof ik maar zeggen de kenners op het gebied van Oosterse geneeswijze: ook dat is voor iedereen verschillend.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 11 jul '13 23:58

  Reactie: Ja
  Ik heb ook al jaren fibromyalgie maar ik heb ook nog eens artrose in mijn polsen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  melissa.oudesteenhof za 13 jul '13 15:44

  Reactie: Ja
  Ik heb het verhaal gelezen en het was zo herkenbaar. Ook ik kamp al een paar jaar met fibromyalgie. vele therapieën en behandelingen al geprobeerd maar niks leek echt te helpen. Hooguit iets verlichting. Via Twitter kwam ik in aanraking met de praktijk De Qi van West en ik was meteen enthousiast. Ik heb nu drie behandelingen gehad en ik merk nu al heel veel verschil. De pijn is minder, meer energie, ik kan meer doen dan dat ik eerder kon, gezonder gevoel. Het is niet zo dat het alleen door de therapie zelf een stuk beter gaat, maar ook door het voedingsgebruik (stuk tekst over fruit eten bij de maaltijd bijvoorbeeld. Niet doen!!). Het ontgiften (afvalstoffen kwijtraken) en de gezonde voeding maakt de Gouden Driehoek compleet. De therapeute begeleidt je hier heel goed in en kijkt niet alleen naar de pijngebieden, maar naar je hele lichaam. Ik heb nog wat behandelingen te gaan, maar ik heb er zeker alle vertrouwen in. Zeker een aanrader!!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  hanny.richtervanbuiten.7 zo 14 jul '13 21:20

  Reactie: Nee
  Niet dat ik weet, ben alleen erg stijf als ik opsta maar dat komt door de scoliose in mijn rug en dat is ook niet fijn+3 versleten rugwervels en daar is jammer genoeg niets aan te doen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Olive wo 17 jul '13 14:13

  Reactie: Ja
  Ik heb nog een auto immuun ziekte en krijg hiervoor biologics.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  @ngelica wo 24 jul '13 23:26

  Reactie: Ja
  Volgens de officiële diagnose heb ik fibromyalgie. Volgens het bloedonderzoek in een duits lab heb ik de ziekte van Lyme oftewel Borreliose + co-infectie Ehrlichia.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  @ngelica wo 24 jul '13 23:33

  Reactie: Ja
  Mijn officiële diagnose in Nederland. Na een bloedonderzoek in Duitsland is er uitgekomen ( na ong 9 jaar) dat ik (toch) de ziekte van Lyme (Borrelia) heb.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  mhoog di 20 aug '13 14:20

  Reactie: Ja
  heb ook al jaren fibromyalgie en ben altijd maar moe en veel pijn in de rug....
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  henk.gorel za 25 jan '14 19:51

  Reactie: Nee
 • Dit is niet ok!

  henk.gorel za 25 jan '14 20:16

  Reactie: Nee
  Ik kan vertellen dat Gua-sha Therapie Zandvoort Mij van mijn blaas problemen heeft verlost waar ik jaren last van had ! geen dokter kon mij hiermee helpen dus Guasha werkt dus zeer zeker voor meer klachten dan bv reuma , of fibromyalgie
  Reageer!
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

4

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
Lezeressen vertellen: 20x klein geluk

14.09.2017 - Hoofdredacteur Sandera: “Het ware geluk schuilt in de kleine dingen. En eigenlijk alle gasthoofdredacteuren vinden het belangrijk om daar af en toe bij stil te staan.” ​

Lees verder
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 192 |