×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 28: Ines kwam door Guasha-therapie van haar fibromyalgie af

Vriendin 28: Ines kwam door Guasha-therapie van haar fibromyalgie af
10.07.2013 - Redactie Vriendin

‘Weg met die moeheid, ik barst weer van de energie!’


Ines (36) heeft al jaren last van fibromyalgie, een reumatische aandoening. De pijn verdwijnt als ze met Guasha-therapie begint. Ines: “Na een sessie tintelt mijn lijf van top tot teen. Een heerlijk gevoel.”

Ines: “Toen ik voor het eerst een Guasha-praktijk binnenstapte, had ik veel pijn in mijn gewrichten. Mijn lichaam was allesbehalve ontspannen. Al jaren had ik last van fibromyalgie, ook wel wekedelenreuma genoemd. In een tijdschrift zag ik een advertentie voor Guasha-therapie. Mijn fibromyalgieklachten zouden verdwijnen als ik deze therapie zou volgen, stond er. En omdat ik er genoeg van had om constant pijn te hebben en steeds maar op bed te liggen, wilde ik het proberen.”

Lees het hele verhaal van Ines in Vriendin 28 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Heb jij een vorm van reuma?

  •  
  •  

16Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 10 jul '13 16:18

  Reactie: Nee
  Maar mijn zusje wel. Al die medicatie kan ook niet gezond zijn. De beste zijn veel te duur. En dan te bedenken als je elke dag pijn hebt. Zo'n therapie zou voor iedereen met bijvoorbeeld Reuma moeten kunnen. Vooral nu veel 'chronisch zieken' in de steek worden gelaten betreft ziekte kosten
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  riekie 80 wo 10 jul '13 17:21

  Reactie: Ja
  Als die guasha geneest dan is een enorm deel van de bevolking incl. Artsen over de hele wereld onwetend.....
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  danielle.vissertijhuis wo 10 jul '13 20:39

  Reactie: Ja
  Ik heb ook fibromyalgie. Helaas werkt de guasha-therapie niet voor mij.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 11 jul '13 16:52

  Reactie: Ja
  Heb ook bij deze praktijk (Qi van West) behandelingen gehad en ben snel van mijn pijn en vermoeidheid afgekomen. Binnen 6 behandelingen ben ik van elke dag veel pijn naar weer een ontspannen lijf teruggegaan. Heb ook mijn energie weer terurggekregen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Feli do 11 jul '13 17:05

  Reactie: Ja
  Heb ook bij deze praktijk (Qi van West) behandelingen gehad en ben van mijn pijn en vermoeidheid met Guasha afgekomen. Binnen 6 behandelingen ben ik van elke dag veel pijn en doodvermoeid zijn naar weer een ontspannen lijf teruggegaan. Heb ook mijn energie weer terurggekregen.
  Reageer!
  • Dit is niet ok!

   Feli do 11 jul '13 17:12

   Oeps, moet nog ff wennen aan berichten schrijven

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 11 jul '13 17:22

  Reactie: Ja
  Ik heb ook al sinds 2007 last van fybromyalgie en algehele artrose. Heb inmiddels al vele vormen van therapie geprobeerd; multidisciplinair programma, hypno therapie, lichttherapie, acupunctuur, middelen voor aanmaak serotonine, glucosamine, B 12 injecties etc. Elke keer weer nieuwe dingen die zouden bijdragen het te verlichten. Dat door deze therapie de fybromyalgie compleet verdwijnt doet navraag anders uitwijzen. Fybromyalgie is nog niet te genezen. Degene die dat kan is morgen multi miljonair. Op geen enkele site is dat ook terug te vinden. Dat het stimuleren tot afvoer van afvallen een positieve bijdrage kan leveren aan vermindering van klachten geloof ik maar zeggen de kenners op het gebied van Oosterse geneeswijze: ook dat is voor iedereen verschillend.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 11 jul '13 23:58

  Reactie: Ja
  Ik heb ook al jaren fibromyalgie maar ik heb ook nog eens artrose in mijn polsen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  melissa.oudesteenhof za 13 jul '13 15:44

  Reactie: Ja
  Ik heb het verhaal gelezen en het was zo herkenbaar. Ook ik kamp al een paar jaar met fibromyalgie. vele therapieën en behandelingen al geprobeerd maar niks leek echt te helpen. Hooguit iets verlichting. Via Twitter kwam ik in aanraking met de praktijk De Qi van West en ik was meteen enthousiast. Ik heb nu drie behandelingen gehad en ik merk nu al heel veel verschil. De pijn is minder, meer energie, ik kan meer doen dan dat ik eerder kon, gezonder gevoel. Het is niet zo dat het alleen door de therapie zelf een stuk beter gaat, maar ook door het voedingsgebruik (stuk tekst over fruit eten bij de maaltijd bijvoorbeeld. Niet doen!!). Het ontgiften (afvalstoffen kwijtraken) en de gezonde voeding maakt de Gouden Driehoek compleet. De therapeute begeleidt je hier heel goed in en kijkt niet alleen naar de pijngebieden, maar naar je hele lichaam. Ik heb nog wat behandelingen te gaan, maar ik heb er zeker alle vertrouwen in. Zeker een aanrader!!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  hanny.richtervanbuiten.7 zo 14 jul '13 21:20

  Reactie: Nee
  Niet dat ik weet, ben alleen erg stijf als ik opsta maar dat komt door de scoliose in mijn rug en dat is ook niet fijn+3 versleten rugwervels en daar is jammer genoeg niets aan te doen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Olive wo 17 jul '13 14:13

  Reactie: Ja
  Ik heb nog een auto immuun ziekte en krijg hiervoor biologics.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  @ngelica wo 24 jul '13 23:26

  Reactie: Ja
  Volgens de officiële diagnose heb ik fibromyalgie. Volgens het bloedonderzoek in een duits lab heb ik de ziekte van Lyme oftewel Borreliose + co-infectie Ehrlichia.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  @ngelica wo 24 jul '13 23:33

  Reactie: Ja
  Mijn officiële diagnose in Nederland. Na een bloedonderzoek in Duitsland is er uitgekomen ( na ong 9 jaar) dat ik (toch) de ziekte van Lyme (Borrelia) heb.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  mhoog di 20 aug '13 14:20

  Reactie: Ja
  heb ook al jaren fibromyalgie en ben altijd maar moe en veel pijn in de rug....
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  henk.gorel za 25 jan '14 19:51

  Reactie: Nee
 • Dit is niet ok!

  henk.gorel za 25 jan '14 20:16

  Reactie: Nee
  Ik kan vertellen dat Gua-sha Therapie Zandvoort Mij van mijn blaas problemen heeft verlost waar ik jaren last van had ! geen dokter kon mij hiermee helpen dus Guasha werkt dus zeer zeker voor meer klachten dan bv reuma , of fibromyalgie
  Reageer!

1

Cathy: 'Ik ben gewoon een moeder die een andere kwetsbare moeder helpt'

27.07.2017 - Het gezin van Cathy (42) zorgt elke week een dag voor Yven (1), zodat zijn ouders wat tijd hebben om hun leven weer op de rit te krijgen. “Ik stel me voor dat hij als twaalfjarige even langsfietst om te kletsen.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit was de mooiste dag van mijn leven'

26.07.2017 - Lezeressen vertellen deze week in Vriendin over de dag die zij nooit meer zullen vergeten: 'De dag dat ik ons adoptiekindje ontmoette'.

Lees meer

2

Ingrids man overleed toen ze 35 weken zwanger was

26.07.2017 - Ingrid (32) was 35 weken zwanger van haar tweede kind toen haar man Bruno (49) plotseling overleed. Hoewel ze hem intens mist, zorgt ze krachtig en positief voor Juliette (4) en Florian (10 maanden). “Ik wil er voor ze zijn, als vader en moeder in één.”

Lees meer
Linda: 'Mijn man chat erotisch met andere vrouwen, zelfs op vakantie'

25.07.2017 - Linda (42) ontdekte dat haar man Johan (43) erotische chatgesprekken voerde met andere vrouwen. Hij beloofde ermee te stoppen, maar doet het nog steeds. Ook op vakantie. Terwijl Linda naast hem zit.

Lees meer
Elske DeWall: 'Zelfs vlak bij huis ontdek ik nog steeds de mooiste plekken'

25.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties en reizen. Deze week zangeres Elske DeWall (31): “Het eten in Rome is zo bizar goed! Pasta ’s middags, pasta ’s avonds...”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!