×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 27: De zoons van Corine hebben autisme

Vriendin 27: De zoons van Corine hebben autisme
02.07.2013 - Redactie Vriendin

Kinderen met autisme krijgen snel een stempel opgedrukt. Ze kunnen niet zelfstandig functioneren en de opvoeding is zwaar. Corine (41) en haar man Bart (39) hebben twee zoons Jensen (14) en Finn (10) met autisme. Ze vechten tegen deze stereotypen. “Door de jongens zo veel mogelijk uit te leggen kunnen ze steeds meer zelf.”


Corine: “‘Uw zoon gedraagt zich als een gewone puber, twijfelt u nooit aan de diagnose autisme?’ vroeg een psycholoog me onlangs. Een mooier compliment had ik niet kunnen krijgen. Toen Jensen vier was, werd het syndroom van Asperger bij hem geconstateerd. Er volgden een aantal zware jaren met intensieve zorg waardoor ik sinds een paar maanden oververmoeid thuis zit. Maar dat heb ik er graag voor over, want door alle energie die mijn man en ik in Jensen hebben gestoken, heeft hij zich enorm ontwikkeld. Je merkt nog maar weinig van zijn stoornis. Laatst kwam hij wat later thuis, omdat zijn geodriehoek stuk was en hij een nieuwe moest kopen. Ik was echt ontzettend trots, want een paar jaar geleden had hij dat nog niet zelf kunnen bedenken.”

Lees het hele interview met Corine in Vriendin 27 en praat mee op het forum.
 

Plaats een reactie

Heb jij een kind met een vorm van autisme?

  •  
  •  

4Reacties

 • Dit is niet ok!

  helmpie di 2 jul '13 14:27

  Reactie: Ja
  mijn 2 kinderen hebben beide autisme. we hebben nare tijden gehad maar dankzij Colette de Bruin gaat het hier een heel stuk beter!!!!!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Tien83 wo 3 jul '13 15:39

  Reactie: Nee
  Maar ik heb zelf autisme. Ik kan dit beamen: je kan je zelf ontwikkelen. Door een werkervaringsplaats heb ik mezelf ontwikkeld en ontdekt dat ik meer kan dan mensen (en ik zelf) verwachten. En dit initiatief is opgezet door een moeder van kinderen met autisme. Fijn dat er mensen op deze wereld zijn die in je geloven en zich inzetten. Die inzet is nooit voor niets. Alles kan je leren. Als kind kan je toch ook niet meteen fietsen, dat moet je toch ook leren
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  adegroot wo 3 jul '13 20:37

  Reactie: Ja
  Ja, onze oudste heeft het aspergesyndroom. Hij heeft na een heel moeilijke jeugd en dus ook een een nare basisschoolperiode na zijn leven goed op de rails. Na het behalen van zijn gymnasiumdiploma ging hij naar de universiteit maar dat helaas een studievorm met te weinig structuur. Jaren later heeft hij met vallen en opstaan en veel hulp van de hogeschool, familie en ingehuurde deskundigen zijn opleiding aan de hogeschool in Deventer met geweldige resultaten afgerond. Nu heeft hij een goede baan maar nog wel steeds met ruggespraak. Hij heeft ook zijn eigen woning maar ook hier kan hij hulp zoeken als het nodig is. De moraal: na wanhoop, verdriet en veel doorzettingsvermogen kan alles ten goede keren.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  adegroot wo 3 jul '13 20:51

  Reactie: Ja
  Onze oudste heeft het syndroom van asperge. Na een moeilijke jeugd en dus ook een heel moeilijke basisschool periode heeft hij het gymnasium met heel goed resultaat afgerond. De universiteit ging niet goed omdat hier te weinig structuur werd geboden. Vervolgens heeft hij een opleiding aan de hogeschool in Deventer weten af te ronden wel met extra hulp van O.a. Familie, leerkrachten, medeleerlingen en ingehuurde deskundige hulp. Nu heeft hij een fijne reguliere baan, wel met weer ingehuurde deskundige voor de nodige ruggensteun. Ook heeft hij nu zijn eigen woning met ook hier de mogelijkheid om hulp in te roepen mocht dit nodig zijn. Het moraal: na veel verdriet, wanhoop maar ook veel doorzettingsvermogen durf ik te zeggen onze zoon is gelukkig.
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |