×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 27: De zoons van Corine hebben autisme

Vriendin 27: De zoons van Corine hebben autisme
02.07.2013 - Redactie Vriendin

Kinderen met autisme krijgen snel een stempel opgedrukt. Ze kunnen niet zelfstandig functioneren en de opvoeding is zwaar. Corine (41) en haar man Bart (39) hebben twee zoons Jensen (14) en Finn (10) met autisme. Ze vechten tegen deze stereotypen. “Door de jongens zo veel mogelijk uit te leggen kunnen ze steeds meer zelf.”


Corine: “‘Uw zoon gedraagt zich als een gewone puber, twijfelt u nooit aan de diagnose autisme?’ vroeg een psycholoog me onlangs. Een mooier compliment had ik niet kunnen krijgen. Toen Jensen vier was, werd het syndroom van Asperger bij hem geconstateerd. Er volgden een aantal zware jaren met intensieve zorg waardoor ik sinds een paar maanden oververmoeid thuis zit. Maar dat heb ik er graag voor over, want door alle energie die mijn man en ik in Jensen hebben gestoken, heeft hij zich enorm ontwikkeld. Je merkt nog maar weinig van zijn stoornis. Laatst kwam hij wat later thuis, omdat zijn geodriehoek stuk was en hij een nieuwe moest kopen. Ik was echt ontzettend trots, want een paar jaar geleden had hij dat nog niet zelf kunnen bedenken.”

Lees het hele interview met Corine in Vriendin 27 en praat mee op het forum.
 

Plaats een reactie

Heb jij een kind met een vorm van autisme?

  •  
  •  

4Reacties

 • Dit is niet ok!

  helmpie di 2 jul '13 14:27

  Reactie: Ja
  mijn 2 kinderen hebben beide autisme. we hebben nare tijden gehad maar dankzij Colette de Bruin gaat het hier een heel stuk beter!!!!!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Tien83 wo 3 jul '13 15:39

  Reactie: Nee
  Maar ik heb zelf autisme. Ik kan dit beamen: je kan je zelf ontwikkelen. Door een werkervaringsplaats heb ik mezelf ontwikkeld en ontdekt dat ik meer kan dan mensen (en ik zelf) verwachten. En dit initiatief is opgezet door een moeder van kinderen met autisme. Fijn dat er mensen op deze wereld zijn die in je geloven en zich inzetten. Die inzet is nooit voor niets. Alles kan je leren. Als kind kan je toch ook niet meteen fietsen, dat moet je toch ook leren
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  adegroot wo 3 jul '13 20:37

  Reactie: Ja
  Ja, onze oudste heeft het aspergesyndroom. Hij heeft na een heel moeilijke jeugd en dus ook een een nare basisschoolperiode na zijn leven goed op de rails. Na het behalen van zijn gymnasiumdiploma ging hij naar de universiteit maar dat helaas een studievorm met te weinig structuur. Jaren later heeft hij met vallen en opstaan en veel hulp van de hogeschool, familie en ingehuurde deskundigen zijn opleiding aan de hogeschool in Deventer met geweldige resultaten afgerond. Nu heeft hij een goede baan maar nog wel steeds met ruggespraak. Hij heeft ook zijn eigen woning maar ook hier kan hij hulp zoeken als het nodig is. De moraal: na wanhoop, verdriet en veel doorzettingsvermogen kan alles ten goede keren.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  adegroot wo 3 jul '13 20:51

  Reactie: Ja
  Onze oudste heeft het syndroom van asperge. Na een moeilijke jeugd en dus ook een heel moeilijke basisschool periode heeft hij het gymnasium met heel goed resultaat afgerond. De universiteit ging niet goed omdat hier te weinig structuur werd geboden. Vervolgens heeft hij een opleiding aan de hogeschool in Deventer weten af te ronden wel met extra hulp van O.a. Familie, leerkrachten, medeleerlingen en ingehuurde deskundige hulp. Nu heeft hij een fijne reguliere baan, wel met weer ingehuurde deskundige voor de nodige ruggensteun. Ook heeft hij nu zijn eigen woning met ook hier de mogelijkheid om hulp in te roepen mocht dit nodig zijn. Het moraal: na veel verdriet, wanhoop maar ook veel doorzettingsvermogen durf ik te zeggen onze zoon is gelukkig.
  Reageer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

4

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
Lezeressen vertellen: 20x klein geluk

14.09.2017 - Hoofdredacteur Sandera: “Het ware geluk schuilt in de kleine dingen. En eigenlijk alle gasthoofdredacteuren vinden het belangrijk om daar af en toe bij stil te staan.” ​

Lees verder
‘Wat de dna-test ook zegt, we blijven elkaars zus’

13.09.2017 - Marleen (32) en Miranda (32) groeiden op als tweeling. Deze zomer ontdekten ze dat er fraude is gepleegd bij hun adoptie. Ze deden een dna-test en bleken zelfs geen familie te zijn. Marleen: “Diep vanbinnen wist ik al jaren: er klopt iets niet.”

Lees verder
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 192 |