×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 26: Ragna liet preventief haar borsten en eierstokken verwijderen

Vriendin 26: Ragna liet preventief haar borsten en eierstokken verwijderen
26.06.2013 - Redactie Vriendin

Ragna (40) was 32 jaar, en 7 maanden zwanger, toen ze een knobbeltje in haar borst ontdekte. Toen na onderzoek bleek dat ze een erfelijk kankergen droeg, nam ze een drastische beslissing. “Ik had er alles voor over om mijn dochter te kunnen zien opgroeien.”


‘Ik twijfelde niet: mijn borsten waren de vijand geworden’

Ragna: “Ik ben ontzettend blij dat Angelina Jolie zo open over haar preventieve dubbele borstamputatie is. Het laat vrouwen zien dat je een keuze hebt. Dat zo’n prachtige, sterke vrouw, die toch bekend staat om haar sexy lichaam, dit aandurft, kan velen steunen bij hun eigen keuze. Ook ik heb het BRCA-gen, net als Angelina. En ook ik stond voor de keuze of ik mijn borsten en eierstokken wilde houden, of dat ik ze preventief zou laten verwijderen.”

Lees het hele verhaal van Ragna in Vriendin 26 en praat mee op het forum.


 

Plaats een reactie

Zou jij je borsten uit voorzorg willen laten verwijderen?

  •  
  •  

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  2meisjes wo 26 jun '13 16:41

  Reactie: Ja, want...
  Heb van nabij gezien wat borstkanker een vreselijke ziekte is.Ondanks de vele behandelingen en het optimisme heeft mijn schoonzusje het niet kunnen winnen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Deshwi za 29 jun '13 21:21

  Reactie: Ja, want...
  Ik ben al vroeg mijn moeder verloren. Op dit moment heb ik de eerste stap gezet naar het onderzoek van erfelijkheid!
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |