×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 26: Ragna liet preventief haar borsten en eierstokken verwijderen

Vriendin 26: Ragna liet preventief haar borsten en eierstokken verwijderen
26.06.2013 - Redactie Vriendin

Ragna (40) was 32 jaar, en 7 maanden zwanger, toen ze een knobbeltje in haar borst ontdekte. Toen na onderzoek bleek dat ze een erfelijk kankergen droeg, nam ze een drastische beslissing. “Ik had er alles voor over om mijn dochter te kunnen zien opgroeien.”


‘Ik twijfelde niet: mijn borsten waren de vijand geworden’

Ragna: “Ik ben ontzettend blij dat Angelina Jolie zo open over haar preventieve dubbele borstamputatie is. Het laat vrouwen zien dat je een keuze hebt. Dat zo’n prachtige, sterke vrouw, die toch bekend staat om haar sexy lichaam, dit aandurft, kan velen steunen bij hun eigen keuze. Ook ik heb het BRCA-gen, net als Angelina. En ook ik stond voor de keuze of ik mijn borsten en eierstokken wilde houden, of dat ik ze preventief zou laten verwijderen.”

Lees het hele verhaal van Ragna in Vriendin 26 en praat mee op het forum.


 

Plaats een reactie

Zou jij je borsten uit voorzorg willen laten verwijderen?

  •  
  •  

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  2meisjes wo 26 jun '13 16:41

  Reactie: Ja, want...
  Heb van nabij gezien wat borstkanker een vreselijke ziekte is.Ondanks de vele behandelingen en het optimisme heeft mijn schoonzusje het niet kunnen winnen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Deshwi za 29 jun '13 21:21

  Reactie: Ja, want...
  Ik ben al vroeg mijn moeder verloren. Op dit moment heb ik de eerste stap gezet naar het onderzoek van erfelijkheid!
  Reageer!
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

5

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |