×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 26: Na een dwarslaesie is Lindsay ‘de juf die sloft’

Vriendin 26: Na een dwarslaesie is Lindsay ‘de juf die sloft’
25.06.2013 - Redactie Vriendin

Lindsay (24) was pas acht jaar oud toen zij van de ene op de andere dag volledig verlamd raakte door een virus. Ze knokte keihard voor haar herstel. “Ik vraag me soms af hoe het is om te joggen of op hoge hakken te lopen. Ik heb géén idee…”


Lindsay: “Hoe ik was voor de dag waarop alles veranderde? Een rustig meisje, vrij braaf. Ik was vaak buiten, klom in bomen en ik fietste en zwom veel. Ik was een echt meisje-meisje, speelde veel met mijn barbies. Ik groeide op in een hecht gezin met een vier jaar jonger zusje, en ik had – en heb nog steeds – een erg goede band met mijn ouders. Ik was een doodnormaal, achtjarig kind dat iedere avond aan de buis gekluisterd zat voor Goede tijden, slechte tijden.
De avond voor het drama was een avond als alle anderen. Ik had buiten een stukje gefietst, daarna ging ik douchen en nog wat tv kijken. Op de bank voelde ik tintelingen in mijn voeten en handen, dat gevoel dat je krijgt als je voet slaapt. Het prikte een beetje, maar ik kan me niet herinneren dat ik er erg van schrok. Toen ik naar bed moest, liep ik een beetje gek. Wiebelig. Dat viel mijn ouders wel op, maar ze dachten dat ik moe was. Een avondje goed slapen zou vast helpen.”

Lees het hele verhaal van Lindsay in Vriendin 26 en praat mee op het forum.
 

Plaats een reactie

Heb jij wel eens gehad dat je jezelf niet meer kon bewegen?

  •  
  •  

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  annie.hoekstra.98 di 25 jun '13 18:45

  Reactie: Nee nog nooit
  Gelukkig niet maar zo'n ervaring lijkt me ook echt doodeng
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  eefvankleef wo 26 jun '13 19:13

  Reactie: Nee nog nooit
  nee gelukkig nog nooit gehad maar dat verhaal van Lindsay herken ik ze stonden bij ons op de camping dus van dichtbij meegemaakt heb vaak traantje gelaten dat ik dacht ach hoe kan het zo,n lekkere meid en idd altijd buiten met vriendinnen vond het altijd zo zielig ook voor haar ouders maar het is een vechtertje en je zag haar toch vooruit gaan lekker naar het strand met speciale rolstoel met dikke banden en toch proberen om te lopen ze heb dacht ik ook de opleiding afgerond ik hoor af en toe nog eens wat en zie foto,s op facebook,ik wens haar alle goeds toe en ga zo door Lindsay (oude buurvrouw eef van de camping)
  Reageer!
Lezeressen vertellen: dit is mijn meest memorabele feestblunder

14.12.2017 - Tijdens de feestdagen wil je dat alles op rolletjes loopt, maar soms gaat er tóch iets mis.... "Daar lag ik, languit in de kerstboom. Met taart en al."

Lees meer

1

Mirjam (38) ‘Ik zie intens geluk, maar ook intens verdriet’

13.12.2017 - Mirjam (38) werkte jarenlang met plezier bij een bank. Tot ze na de geboorte van haar derde kind besefte waar haar grootste passie lag. Nu maakt ze fotoreportages van bevallingen. 'In de verloskamer leer ik mensen op hun puurst kennen'. Je maakt kans op een van de vijf exemplaren van Mirjams boek Pure Life geboortefotografie en -verhalen.

Lees meer
Carmen: ‘Ook met een maatje meer kun je je mooi voelen’

13.12.2017 - Model en Miss top of the world plussize Benelux 2017 Carmen (44) wil vrouwen laten zien dat ze trots mogen zijn op zichzelf. Mét hun rondingen én rimpels. “Ik vind dat je je imperfecties kunt omarmen.”

Lees meer
Esther (52): ‘Ik blijf erin geloven dat hij bij mij terugkomt’

12.12.2017 - De man van Esther (52) verliet haar voor een veel jongere vrouw. Esther verwacht dat hij over een tijdje met hangende pootjes terugkomt. "Ook die vrijpartijen met haar gaan op den duur vast vervelen."

Lees meer
Joris Linssen: ‘Ik ben altijd chef oliebollenbakker’

12.12.2017 - Elke week vertelt een bekende Nederlander over zijn feestmaand december. Op Kerstavond is Joris Linssen te zien in het tv-programma Joris’ kerstboom. Zelf viert hij de feestdagen met familie en vrienden: “Als ik met Kerst de tafel rondkijk naar mijn inmiddels volwassen kinderen is dat de grootste rijkdom die er is.”

Lees meer
3 vragen aan model en fotograaf Kim Feenstra

11.12.2017 - Vorig jaar ontdekte Kim Feenstra (32) door het tv-programma Het perfecte plaatje haar passie voor fotografie. Ze heeft nu haar eerste foto-expositie: Through my eyes.

Lees meer
Angéla: 'De geboorte van mijn tweeling kostte me bijna mijn leven’

06.12.2017 - Een medische fout na de geboorte van haar twee zoontjes werd Angéla (43) bijna fataal. “Gelukkig was het mijn tijd nog niet en ben ik teruggekomen bij mijn prachtige gezin.”

Lees meer
Trijntje Oosterhuis: ‘Heerlijk om thuis met mijn gezin te chillen’

06.12.2017 - Vier weken lang vertellen bekende Nederlanders over hun feestmaand. Trijntje Oosterhuis (44) gaat op kersttournee, maar de Kerstdagen zelf reserveert ze voor haar familie, met ook dan veel muziek. “En cadeautjes onder de boom in een hysterisch versierd huis, compleet met rendier in de tuin.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 202 |