×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 25: Marieke kwam na jaren eindelijk van haar angstige dromen af

Vriendin 25: Marieke kwam na jaren eindelijk van haar angstige dromen af
19.06.2013 - Redactie Vriendin

Vanaf haar dertigste werd Marieke (45) steeds vaker totaal in paniek wakker. De nachtmerries hadden zo’n grote impact op haar leven dat ze in therapie ging. Marieke: “Ineens werd ik gedwongen om stil te staan bij mijn gevoelens.”


‘Ik besloot te vechten tegen mijn nachtmerries’

Marieke: “Toen ik zo rond mijn dertigste nachtmerries kreeg, waren ze nog niet heel heftig. Ik droomde bijvoorbeeld dat ik alleen was op een plek waar oorlog was uitgebroken. De beelden waren vaag en ik kon ze de volgende ochtend niet goed terughalen. Dat ik dan droomde dat ik alleen was in een uitzichtloze situatie, maakte me wel bang. In veel van mijn nachtmerries was ik op de vlucht voor een oorlog. Waar die oorlog zich afspeelde, weet ik niet. Het waren oorlogsbeelden die ik had gezien op televisie en in de krant. Ik verschool me in een gebombardeerd huis of stond op een kruispunt van meerdere wegen. Mijn familie was in de verte aanwezig, ik zag en hoorde ze, maar kon ze niet bereiken. Ik stond er helemaal alleen voor, en dat beangstigde mij. Om mij heen hoorde ik ontploffingen en ik rende voor mijn leven.”

Lees het hele verhaal van Marieke in Vriendin 25 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Heb jij last (gehad) van nachtmerries?

  •  
  •  
  •  

6Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 19 jun '13 19:16

  Reactie: Ja, nog steeds
  tuurlijk en waar
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Iramna za 22 jun '13 11:06

  Reactie: Ja, maar nu niet meer
  Tijdenlang heb ik zelf gedroomd dat ik een bepaald persoon iets ernstigs aandeed.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  miranda.mulder2 za 22 jun '13 11:27

  Reactie: Ja, maar nu niet meer
  gelukkig is het nu stukken minder, heel heel soms nog maar, maar kan zo weer terug komen....
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Lindaatje za 22 jun '13 12:07

  Reactie: Nee, ook niet gehad
  Gelukkig niet, ik heb het verhaal gelezen, heftig hoor.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Beerrtje za 22 jun '13 14:07

  Reactie: Ja, nog steeds
  Vooral als ik enge films kijk, brrrr
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem vr 30 aug '13 23:50

  Reactie: Ja, nog steeds
  als kinds af aan heb ik ze soms zijn ze zo eng dat ik met moeite weer in slaap komt ik denk dat ze bij mijn leven horen
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |