×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 25: Marieke kwam na jaren eindelijk van haar angstige dromen af

Vriendin 25: Marieke kwam na jaren eindelijk van haar angstige dromen af
19.06.2013 - Redactie Vriendin

Vanaf haar dertigste werd Marieke (45) steeds vaker totaal in paniek wakker. De nachtmerries hadden zo’n grote impact op haar leven dat ze in therapie ging. Marieke: “Ineens werd ik gedwongen om stil te staan bij mijn gevoelens.”


‘Ik besloot te vechten tegen mijn nachtmerries’

Marieke: “Toen ik zo rond mijn dertigste nachtmerries kreeg, waren ze nog niet heel heftig. Ik droomde bijvoorbeeld dat ik alleen was op een plek waar oorlog was uitgebroken. De beelden waren vaag en ik kon ze de volgende ochtend niet goed terughalen. Dat ik dan droomde dat ik alleen was in een uitzichtloze situatie, maakte me wel bang. In veel van mijn nachtmerries was ik op de vlucht voor een oorlog. Waar die oorlog zich afspeelde, weet ik niet. Het waren oorlogsbeelden die ik had gezien op televisie en in de krant. Ik verschool me in een gebombardeerd huis of stond op een kruispunt van meerdere wegen. Mijn familie was in de verte aanwezig, ik zag en hoorde ze, maar kon ze niet bereiken. Ik stond er helemaal alleen voor, en dat beangstigde mij. Om mij heen hoorde ik ontploffingen en ik rende voor mijn leven.”

Lees het hele verhaal van Marieke in Vriendin 25 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Heb jij last (gehad) van nachtmerries?

  •  
  •  
  •  

6Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 19 jun '13 19:16

  Reactie: Ja, nog steeds
  tuurlijk en waar
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Iramna za 22 jun '13 11:06

  Reactie: Ja, maar nu niet meer
  Tijdenlang heb ik zelf gedroomd dat ik een bepaald persoon iets ernstigs aandeed.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  miranda.mulder2 za 22 jun '13 11:27

  Reactie: Ja, maar nu niet meer
  gelukkig is het nu stukken minder, heel heel soms nog maar, maar kan zo weer terug komen....
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Lindaatje za 22 jun '13 12:07

  Reactie: Nee, ook niet gehad
  Gelukkig niet, ik heb het verhaal gelezen, heftig hoor.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Beerrtje za 22 jun '13 14:07

  Reactie: Ja, nog steeds
  Vooral als ik enge films kijk, brrrr
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem vr 30 aug '13 23:50

  Reactie: Ja, nog steeds
  als kinds af aan heb ik ze soms zijn ze zo eng dat ik met moeite weer in slaap komt ik denk dat ze bij mijn leven horen
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |