×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 25: Marians man kreeg een hersenbloeding

Vriendin 25: Marians man kreeg een hersenbloeding
19.06.2013 - Redactie Vriendin

Drie jaar geleden stond het leven van Marian (45) volledig op z’n kop: haar man Michel kreeg een hersenbloeding. Michel raakte halfzijdig verlamd, maar ook zijn persoonlijkheid veranderde. Marian: “Hij is veel vrolijker en liever geworden. Dat houdt me op de been.”


Marian: “Het gebeurde bijna drie jaar geleden, we waren net terug van een vakantie uit Rome. De volgende dag moest ik weer gaan werken, dus ik ging op tijd naar bed. Michel trok zich, zoals wel vaker, nog even terug in de computerkamer. Om vier uur ’s nachts werd ik wakker. De andere kant van het bed was nog steeds leeg. Maar hij bleef soms in de andere kamer slapen, als hij hoofdpijn had of een vroege of late dienst werkte, dus ik maakte me geen zorgen. De volgende ochtend ging ik stilletjes het huis uit, naar mijn werk. Pas toen ik terugkwam van mijn werk en de auto nog steeds op het pad zag staan, wist ik dat er iets niet klopte. ‘Marian, ik heb je hulp nodig’, riep hij. Daar lag hij. Languit op de grond in de computerkamer, op zijn buik.”

Lees het hele verhaal van Marian in Vriendin 25 en praat mee op het forum.
 

Plaats een reactie

Ken jij iemand die een hersenbloeding heeft gehad?

  •  
  •  

8Reacties

 • Dit is niet ok!

  jolanda.vandeurzen wo 19 jun '13 15:52

  Reactie: Ja, namelijk...
  ja mijn vader 3x hij leefd nu niet meer
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Atraps Tuppermuts wo 19 jun '13 16:53

  Reactie: Ja, namelijk...
  Mijn vriend.... Hij was 44, ik 36.... En ik kan je vertellen, je hele leven staat op zijn kop..... En nog steeds trouwens want ziek zijn in Nederland kost je zoveel geld....
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 19 jun '13 19:18

  Reactie: Ja, namelijk...
  ik heb het zelfde meegemaakt een enorme inpact op jeleven
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  CVA-vereniging wo 19 jun '13 22:40

  Reactie: Ja, namelijk...
  Per jaar krijgen 41000 mensen in Nederland een beroerte (CVA). Er overlijden ca. 10.000 mensen aan de gevolgen. Veel getroffenen houden er zichtbare en onzichtbare gevolgen aan over. Daarom is het belangrijk om te weten hoe men een CVA kan herkennen maar de kans te verkleinen om er een te krijgen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Jennette do 20 jun '13 08:58

  Reactie: Ja, namelijk...
  Ik heb het zelf meegemaakt, ik ben single en dat levert weer andere problemen op, je bent afhankelijk van de hulp van anderen en dat valt ook niet mee, want iedereen heeft het heel druk met werken enz. Ik zou er graag eens meer over willen vertellen! Groet Jennette
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  jhkj vr 21 jun '13 02:04

  Reactie: Ja, namelijk...
  mijn opa en schoonmoeder
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  PatriciaB70 vr 21 jun '13 10:09

  Reactie: Ja, namelijk...
  Een broer van mijn moeder heeft 6 jaar geleden een hersenbloeding gehad. Ook hij is eenzijdig verlamd gebleven en reageert soms als een klein kind en soms als een volwassene. Ook is hij vaak erg afwezig en heeft hij constant hulp nodig.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Mosk di 25 jun '13 15:04

  Reactie: Nee, gelukkig niet
  Wel een [zwaar] hartinfarct [heeft mijn moeder gehad], maar dit gelukkig niet. Afkloppen maar...
  Reageer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |