×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 25: Marians man kreeg een hersenbloeding

Vriendin 25: Marians man kreeg een hersenbloeding
19.06.2013 - Redactie Vriendin

Drie jaar geleden stond het leven van Marian (45) volledig op z’n kop: haar man Michel kreeg een hersenbloeding. Michel raakte halfzijdig verlamd, maar ook zijn persoonlijkheid veranderde. Marian: “Hij is veel vrolijker en liever geworden. Dat houdt me op de been.”


Marian: “Het gebeurde bijna drie jaar geleden, we waren net terug van een vakantie uit Rome. De volgende dag moest ik weer gaan werken, dus ik ging op tijd naar bed. Michel trok zich, zoals wel vaker, nog even terug in de computerkamer. Om vier uur ’s nachts werd ik wakker. De andere kant van het bed was nog steeds leeg. Maar hij bleef soms in de andere kamer slapen, als hij hoofdpijn had of een vroege of late dienst werkte, dus ik maakte me geen zorgen. De volgende ochtend ging ik stilletjes het huis uit, naar mijn werk. Pas toen ik terugkwam van mijn werk en de auto nog steeds op het pad zag staan, wist ik dat er iets niet klopte. ‘Marian, ik heb je hulp nodig’, riep hij. Daar lag hij. Languit op de grond in de computerkamer, op zijn buik.”

Lees het hele verhaal van Marian in Vriendin 25 en praat mee op het forum.
 

Plaats een reactie

Ken jij iemand die een hersenbloeding heeft gehad?

  •  
  •  

8Reacties

 • Dit is niet ok!

  jolanda.vandeurzen wo 19 jun '13 15:52

  Reactie: Ja, namelijk...
  ja mijn vader 3x hij leefd nu niet meer
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Atraps Tuppermuts wo 19 jun '13 16:53

  Reactie: Ja, namelijk...
  Mijn vriend.... Hij was 44, ik 36.... En ik kan je vertellen, je hele leven staat op zijn kop..... En nog steeds trouwens want ziek zijn in Nederland kost je zoveel geld....
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 19 jun '13 19:18

  Reactie: Ja, namelijk...
  ik heb het zelfde meegemaakt een enorme inpact op jeleven
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  CVA-vereniging wo 19 jun '13 22:40

  Reactie: Ja, namelijk...
  Per jaar krijgen 41000 mensen in Nederland een beroerte (CVA). Er overlijden ca. 10.000 mensen aan de gevolgen. Veel getroffenen houden er zichtbare en onzichtbare gevolgen aan over. Daarom is het belangrijk om te weten hoe men een CVA kan herkennen maar de kans te verkleinen om er een te krijgen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Jennette do 20 jun '13 08:58

  Reactie: Ja, namelijk...
  Ik heb het zelf meegemaakt, ik ben single en dat levert weer andere problemen op, je bent afhankelijk van de hulp van anderen en dat valt ook niet mee, want iedereen heeft het heel druk met werken enz. Ik zou er graag eens meer over willen vertellen! Groet Jennette
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  jhkj vr 21 jun '13 02:04

  Reactie: Ja, namelijk...
  mijn opa en schoonmoeder
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  PatriciaB70 vr 21 jun '13 10:09

  Reactie: Ja, namelijk...
  Een broer van mijn moeder heeft 6 jaar geleden een hersenbloeding gehad. Ook hij is eenzijdig verlamd gebleven en reageert soms als een klein kind en soms als een volwassene. Ook is hij vaak erg afwezig en heeft hij constant hulp nodig.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Mosk di 25 jun '13 15:04

  Reactie: Nee, gelukkig niet
  Wel een [zwaar] hartinfarct [heeft mijn moeder gehad], maar dit gelukkig niet. Afkloppen maar...
  Reageer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

4

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
Lezeressen vertellen: 20x klein geluk

14.09.2017 - Hoofdredacteur Sandera: “Het ware geluk schuilt in de kleine dingen. En eigenlijk alle gasthoofdredacteuren vinden het belangrijk om daar af en toe bij stil te staan.” ​

Lees verder
‘Wat de dna-test ook zegt, we blijven elkaars zus’

13.09.2017 - Marleen (32) en Miranda (32) groeiden op als tweeling. Deze zomer ontdekten ze dat er fraude is gepleegd bij hun adoptie. Ze deden een dna-test en bleken zelfs geen familie te zijn. Marleen: “Diep vanbinnen wist ik al jaren: er klopt iets niet.”

Lees verder
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 192 |