×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 24: Esmiralda reanimeerde haar man en redde zijn leven

Vriendin 24: Esmiralda reanimeerde haar man en redde zijn leven
11.06.2013 - Redactie Vriendin

Midden in de nacht werd Esmiralda (41) wakker. Haar man Udo (45) stond in de deuropening en zakte daarna in elkaar op het bed. Bewegingloos bleef hij liggen. “Ik begon meteen met een hartmassage, een reflex was dat. Ik dacht: dit mag niet gebeuren, niemand pakt ’m van mij af!”


‘Het leek uren te duren, toen bewoog hij zijn arm’

Esmiralda: “Rond half vier hoorde ik Udo naar beneden lopen. Ik dacht: die gaat vast een pilletje pakken. Hij had namelijk last van een slijmbeursontsteking. Maar hij ging even naar buiten om een sigaretje te roken. Dat was meteen zijn allerlaatste sigaret ooit. Vlak daarna voelde hij zich niet goed. Ik móet naar Esmiralda toe, naar boven, dacht hij. Udo had het druk gehad op zijn werk en hij dacht dat hij aan het hyperventileren was. Achteraf bleek dat hij al een week last had van benauwdheid. Hij had ook al een tijdje pijn op zijn borst en in zijn arm. Daar had hij me niets over verteld. Udo weet nog dat hij boven kwam en dat hij zei: ‘Esmiralda, ik voel me niet goed.’”

Lees het hele verhaal van Esmiralda in Vriendin 24 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Heb jij wel eens iemand zijn leven gered?

  •  
  •  

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  123keulen@home.nl di 11 jun '13 19:22

  Reactie: Nee
  maar heb wel vorige week een reanimatiecursus gevolgd
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem ma 17 jun '13 21:45

  Reactie: Ja, namelijk die van...
  Het verhaal van Esmiralda is voor mij heel herkenbaar. Ook ik heb mijn man midden in de nacht gereanimeerd, en gelukkig zo zijn leven gered. Hij had al eerder op zeer jonge leeftijd een infarct gehad. Dit is een familiaire belasting. Door het litteken van zijn infarct heeft hij ernstige hartritme stoornissen gekregen. Hier kwamen we dus in die bewuste nacht achter. Gelukkig heeft hij ook een inwendige (ICD) defribilator, wat wel voor rust zorgt. Het is inmiddels al wat jaartjes geleden dat dit gebeurt is, maar dit draag je natuurlijk heel je leven in je 'rugzak' mee.
  Reageer!
3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |