×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 24: Esmiralda reanimeerde haar man en redde zijn leven

Vriendin 24: Esmiralda reanimeerde haar man en redde zijn leven
11.06.2013 - Redactie Vriendin

Midden in de nacht werd Esmiralda (41) wakker. Haar man Udo (45) stond in de deuropening en zakte daarna in elkaar op het bed. Bewegingloos bleef hij liggen. “Ik begon meteen met een hartmassage, een reflex was dat. Ik dacht: dit mag niet gebeuren, niemand pakt ’m van mij af!”


‘Het leek uren te duren, toen bewoog hij zijn arm’

Esmiralda: “Rond half vier hoorde ik Udo naar beneden lopen. Ik dacht: die gaat vast een pilletje pakken. Hij had namelijk last van een slijmbeursontsteking. Maar hij ging even naar buiten om een sigaretje te roken. Dat was meteen zijn allerlaatste sigaret ooit. Vlak daarna voelde hij zich niet goed. Ik móet naar Esmiralda toe, naar boven, dacht hij. Udo had het druk gehad op zijn werk en hij dacht dat hij aan het hyperventileren was. Achteraf bleek dat hij al een week last had van benauwdheid. Hij had ook al een tijdje pijn op zijn borst en in zijn arm. Daar had hij me niets over verteld. Udo weet nog dat hij boven kwam en dat hij zei: ‘Esmiralda, ik voel me niet goed.’”

Lees het hele verhaal van Esmiralda in Vriendin 24 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Heb jij wel eens iemand zijn leven gered?

  •  
  •  

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  123keulen@home.nl di 11 jun '13 19:22

  Reactie: Nee
  maar heb wel vorige week een reanimatiecursus gevolgd
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem ma 17 jun '13 21:45

  Reactie: Ja, namelijk die van...
  Het verhaal van Esmiralda is voor mij heel herkenbaar. Ook ik heb mijn man midden in de nacht gereanimeerd, en gelukkig zo zijn leven gered. Hij had al eerder op zeer jonge leeftijd een infarct gehad. Dit is een familiaire belasting. Door het litteken van zijn infarct heeft hij ernstige hartritme stoornissen gekregen. Hier kwamen we dus in die bewuste nacht achter. Gelukkig heeft hij ook een inwendige (ICD) defribilator, wat wel voor rust zorgt. Het is inmiddels al wat jaartjes geleden dat dit gebeurt is, maar dit draag je natuurlijk heel je leven in je 'rugzak' mee.
  Reageer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |