×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Straatvraag: Zou jij meedoen aan een burgerzoekactie?

Straatvraag: Zou jij meedoen aan een burgerzoekactie?
28.05.2013 -

Na bijna 2 weken zoeken, werden de lichamen van de broertjes Ruben en Julian eindelijk gevonden. Veel mensen hadden op eigen initiatief zoekacties op touw gezet. Vriendin was benieuwd en vroeg op straat: zou jij meedoen aan een burgerzoekactie?


In Vriendin 22 geven Tessa, Miranda en Diede antwoord. Vul de poll in en laat ons weten wat jij zou doen.

 

Tessa (24): “Ja, waarschijnlijk wel. De zoekactie naar de broertjes vond plaats in mijn ouderlijke woonplaats. Als het zo dichtbij komt, word je toch wel erg geraakt. Mocht er ooit nog zo’n zoekactie zijn, dan zal ik me zeker aanbieden.”

Miranda (50): “Nee, ik denk het niet, hoewel ik het wel een mooi initiatief vind. Ik zou toch bang zijn voor wat ik zou kunnen aantreffen. Maar als het om bekenden zou gaan, zou ik me er over heen zetten en toch helpen zoeken. Ik denk wel dat het in samenwerking met de politie moet.”

Diede (24): “Ja, ik zou eraan meedoen, maar alleen als het in de buurt is. Ik vind het ontzettend goed dat zo veel mensen zijn gaan zoeken! Wel verschrikkelijk dat het zo heeft moeten aflopen.”

Plaats een reactie

Zou jij meedoen aan een burgerzoekactie?

  •  
  •  

4Reacties

 • Dit is niet ok!

  hanja1952 di 28 mei '13 21:56

  Reactie: Ja
  ik doe al mee met burgernet
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 29 mei '13 19:24

  Reactie: Ja
  Absoluut, je laat je medemens toch niet in de steek.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem zo 9 jun '13 14:29

  Reactie: Ja
  Ja, als iemand zoek is, wil je toch helpen om diegene te vinden.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem zo 9 jun '13 14:33

  Reactie: Ja
  Als er iemand zoek is, is het voor de achterblijvers toch fijn dat je meehelpt zoeken. Zodat je zo snel mogelijk weet wat er aan de hand is met degene die zoek is.
  Reageer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

4

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
Lezeressen vertellen: 20x klein geluk

14.09.2017 - Hoofdredacteur Sandera: “Het ware geluk schuilt in de kleine dingen. En eigenlijk alle gasthoofdredacteuren vinden het belangrijk om daar af en toe bij stil te staan.” ​

Lees verder
‘Wat de dna-test ook zegt, we blijven elkaars zus’

13.09.2017 - Marleen (32) en Miranda (32) groeiden op als tweeling. Deze zomer ontdekten ze dat er fraude is gepleegd bij hun adoptie. Ze deden een dna-test en bleken zelfs geen familie te zijn. Marleen: “Diep vanbinnen wist ik al jaren: er klopt iets niet.”

Lees verder
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 192 |