×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Straatvraag: Zou jij meedoen aan een burgerzoekactie?

Straatvraag: Zou jij meedoen aan een burgerzoekactie?
28.05.2013 -

Na bijna 2 weken zoeken, werden de lichamen van de broertjes Ruben en Julian eindelijk gevonden. Veel mensen hadden op eigen initiatief zoekacties op touw gezet. Vriendin was benieuwd en vroeg op straat: zou jij meedoen aan een burgerzoekactie?


In Vriendin 22 geven Tessa, Miranda en Diede antwoord. Vul de poll in en laat ons weten wat jij zou doen.

 

Tessa (24): “Ja, waarschijnlijk wel. De zoekactie naar de broertjes vond plaats in mijn ouderlijke woonplaats. Als het zo dichtbij komt, word je toch wel erg geraakt. Mocht er ooit nog zo’n zoekactie zijn, dan zal ik me zeker aanbieden.”

Miranda (50): “Nee, ik denk het niet, hoewel ik het wel een mooi initiatief vind. Ik zou toch bang zijn voor wat ik zou kunnen aantreffen. Maar als het om bekenden zou gaan, zou ik me er over heen zetten en toch helpen zoeken. Ik denk wel dat het in samenwerking met de politie moet.”

Diede (24): “Ja, ik zou eraan meedoen, maar alleen als het in de buurt is. Ik vind het ontzettend goed dat zo veel mensen zijn gaan zoeken! Wel verschrikkelijk dat het zo heeft moeten aflopen.”

Plaats een reactie

Zou jij meedoen aan een burgerzoekactie?

  •  
  •  

4Reacties

 • Dit is niet ok!

  hanja1952 di 28 mei '13 21:56

  Reactie: Ja
  ik doe al mee met burgernet
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 29 mei '13 19:24

  Reactie: Ja
  Absoluut, je laat je medemens toch niet in de steek.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem zo 9 jun '13 14:29

  Reactie: Ja
  Ja, als iemand zoek is, wil je toch helpen om diegene te vinden.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem zo 9 jun '13 14:33

  Reactie: Ja
  Als er iemand zoek is, is het voor de achterblijvers toch fijn dat je meehelpt zoeken. Zodat je zo snel mogelijk weet wat er aan de hand is met degene die zoek is.
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |