×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Straatvraag: Laten wij ons te makkelijk onderhouden?

Straatvraag: Laten wij ons te makkelijk onderhouden?
22.05.2013 -

Minister Jet Bussemaker vindt dat vrouwen te veel teren op het inkomen van hun partner. Zo heeft het gezin niks om op terug te vallen als de man zijn baan verliest. De minister wil dat vrouwen financieel zelfstandiger worden. Vriendin ging de straat op en vroeg: laten wij ons te makkelijk onderhouden?


In Vriendin 21 geven Eva, Loekie en Anna-Maria antwoord. Vul de poll in en laat ons weten wat jij vindt.

Eva (25): “Misschien wel, maar het is wel een stuk minder dan vroeger. Mijn vriend onderhoudt mij bijvoorbeeld in geen enkel opzicht. Thuis was mijn moeder altijd de kostwinner, dus van huis uit heb ik ook niet meegekregen dat vrouwen financieel afhankelijk zijn.”

Loekie (60): “Totaal niet! Ik heb zelf geen man, maar ik red het makkelijk in mijn eentje. Het gaat me prima af, dus andere vrouwen vast ook. Je hebt echt geen man nodig om te overleven!”

Anna-Maria (18): “Vrouwen zorgen vaak toch het meest voor de kinderen en werken dus veel parttime. Die ouderwetse rolverdeling zit er nog wel een beetje in. Ook verdienen mannen over het algemeen gewoon meer, dus kunnen zij beter fulltime gaan werken.”

Plaats een reactie

Laten wij ons te makkelijk onderhouden?

  •  
  •  

12Reacties

 • Dit is niet ok!

  jantina.roubos wo 22 mei '13 14:42

  Reactie: Nee, want...
  ik wil het geen onderhouden noemen. Als ouders/partners maak je samen de keuze hoe je de inkomsten en de zorg voor kinderen verdeelt. Laat ieder vrij in deze keuze, zonder dingen op te leggen. Vrouwen die willen werken moeten dat zeker doen, maar vrouwen die zich geroepen voelen de zorg voor de kinderen op zich te nemen moeten niet afgerekend worden op hun belangrijke taak.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  bianca.monster.9 wo 22 mei '13 14:57

  Reactie: Nee, want...
  met kinderen kunnen je prima 24 of 32 uur weken.. en partner alimentatie is gewoon onzin tenzij een vrouw boven de 50 is en van haar (ex) man nooit hoefde te werken ivm de kinderen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  wolfje75 wo 22 mei '13 15:01

  Reactie: Nee, want...
  Wat een onzin! Ik ben op geen enkele manier afhankelijk van mijn man. We hebben 2 kinderen en werken allebei gewoon. Ten eerste omdat ik het fijn vind om te werken, ten tweede omdat het gewoon bijna niet te doen is op 1 salaris. Dus nee, ik ben niet afhankelijk van mijn man! Daarbij verdien ik ook meer als hij.. Ze weten het weer leuk te brengen. Eerst willen ze vooral dat vrouwen gaan werken. Dat doen heel veel vrouwen dan, met kinderopvang en alles. Vervolgens maken ze de kinderopvang duurder, de toeslag voor kinderopvang lager, waardoor veel vrouwen alleen nog werken voor de opvang en er dus maar voor kiezen om thuis te blijven. En dan zijn we ineens weer te veel afhankelijk van de man? Dus moeten we eigenlijk allemaal fulltime werken, kinderen hele dagen op de opvang, en dan zijn we weer te weinig thuis voor ons gezin. Ze maken het ook niet makkelijker voor de moeders zo! Je doet het hoe dan ook nooit goed..
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  JJoilse wo 22 mei '13 15:01

  Reactie: Nee, want...
  Het is een grove belediging aan het adres van zorgende vrouwen. Eerst maar eens gelijke salarissen.Daar zou zij voor moeten strijden. Dat betekent pas echt dat mannen en vrouwen gelijkwaardig zijn.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Elvisfan45 wo 22 mei '13 15:03

  Reactie: Nee, want...
  wij hebben samen besloten voor kinderen, En samen voed je ze ook op. Voor ons geen kinderopvang of opa`s en oma`s, wij wilden kinderen dus wij voeden ze op. Omdat mijn man een hoger inkomen had ben ik 17 jaar geleden gestopt met werken. Kinderen en een baan gaat niet samen. Werken om de opvang of een luxe auto of duren vakantie te kunnen betalen zien wij niet zitten. Kinderen hebben een veilige thuis basis nodig, en die geven wij ze. Mijn tijd om buitenshuis te werken komt wel weer.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  belindakerkdijk wo 22 mei '13 15:10

  Reactie: Nee, want...
  ik wordt echt gek van de bemoeienissen van onze regering , mogen we dat ook lekker zelf weten , en daarbij maken ze de kinderopvang duurder , wordt nederland steeds crimineler en hebben ook veel ouders geen benul van wat hun kind doet , ik werk heerlijk 11 uur in de week en verder ben ik er 24/7 voor mijn twee kinderen omdat mijn man vrachtwagenchauffeur is en zonder overuren geen fatsoenlijk loon verdiend !
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  kvanieperen wo 22 mei '13 15:45

  Reactie: Nee, want...
  Als je er samen voor kiest dat een van de twee minder/niet betaald werk doet om bij de kinderen te blijven is dit meestal de vrouw. Om dit nu makkelijk te noemen is onzin. De (meer)werkende partner betaald zo als het waren voor de dienst die de thuisblijvende partner biedt. Namelijk het opvoeden van de kinderen, gelijktijdig vaak ook het complete huishouden etc. Dus ik vind niet dat je moet zeggen dat je dan lekker makkelijk onderhouden wordt. Ik ben ook thuisblijfmoeder geweest en mijn man hoefde niks in de huishouding te doen. Nu werk ik alweer jaren en dat was voor hem weer even aanpassen, want nu moest hij weer zijn steentje bijdragen in het werk thuis. Maar ik ben in staat om mij zelfstandig te redden op alle manieren indien nodig.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 22 mei '13 16:08

  Reactie: Nee, want...
  je maakt samen de keuze hoe je je leven inricht. En je maakt regelmatig de balans samen op
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 22 mei '13 16:09

  Reactie: Nee, want...
  Je maakt samen de keuze hoe je het leven inricht. En je maakt samen regelmatig de balans op
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Peet1970 wo 22 mei '13 16:55

  Reactie: Nee, want...
  Ze is echt niet lekker, kan zij wel lekker zeggen met haar topsalaris, ik werk 32 uur, verzorg mijn huishouden, boodschappen, koken, dochter verzorgen etc. mijn tijd is wel op. Misschien kan ze beter zorgen dat de verschillen met lonen in dezelfde functie tussen man en vrouwe gelijk worden getrokken. En zag ik madame laatst niet op tv in Cannes op het filmfestival, doe iets nuttig zou ik zeggen !
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Jack Russell wo 22 mei '13 19:39

  Reactie: Nee, want...
  ik werk zelf fulltime en heb een goeie baan denk dat die gedachten ouderwets zijn
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Anike wo 21 aug '13 17:29

  Reactie: Nee, want...
  Nee, want IK niet. Ik wens niet onderhouden te worden. Helaas nu wel door de WW en dat is al erg genoeg. Maar nooit door een man! Die heb ik dus ook niet. Samenwonen? Ik moet er niet aan denken! Als ik ooit weer werk vind misschien.
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |