×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Straatvraag: Weet jij eigenlijk waar Pinksteren voor staat?

Straatvraag: Weet jij eigenlijk waar Pinksteren voor staat?
15.05.2013 -

Deze week is het Pinksteren. Dat is volgens de Bijbel het moment waarop de neerdaling van de Heilige Geest over de apostelen wordt herdacht. Eerlijk gezegd wisten wij dit op de redactie ook niet. Dus Vriendin ging de straat op en vroeg: weet jij eigenlijk waar Pinksteren voor staat?


In Vriendin 20 geven Lisanne, Lida en Lies antwoord. Vul de poll in en laat ons weten wat jij vindt.

Lisanne (23): “Geen idee! Ik weet dat het een christelijk feest is, dat het iets te maken heeft met het leven van Jezus. Maar wat precies, zou ik echt niet weten.”

Lida (52): “Ik zou het niet weten. Pinksteren is iets christelijks en daar ben ik helemaal niet in thuis. Ik weet wel ongeveer wat Pasen inhoudt, maar daar houdt het dan ook bij op. Tijdens deze feestdagen werk ik ook gewoon door. Nee, geen feest voor mij!”

Lies (46): “Ik heb het wel geleerd, maar ik ben het vergeten. Ik ben katholiek opgevoed, dus ik schaam me wel een beetje dat ik het niet weet...”

Plaats een reactie

Weet jij eigenlijk waar Pinksteren voor staat?

  •  
  •  

4Reacties

 • Dit is niet ok!

  Rija do 16 mei '13 16:52

  Reactie: Ja, namelijk voor...
  Het begin van het christendom. Deze dag ontvingen de dicipelen de heilige geest en begoon de verspreiding van het verhaal van Jezus.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  lian.vermeer.9 vr 17 mei '13 11:13

  Reactie: Ja, namelijk voor...
  Ja zeker. Jezus was opgevaren naar de hemel om Zijn Heilige Geest uit te storten Ik ben Hem daar nog steeds heel erg dankbaar voor
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Balouke vr 17 mei '13 11:23

  Reactie: Nee
  Heb het geweten ben katholiek opgevoed, maar omdat het zo hoorde in die tijd niet omdat ik de keus had en eerlijk gezegd na 55 jaar sta ik hier niet meer bij stil
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  kruimel01 vr 17 mei '13 11:58

  Reactie: Ja, namelijk voor...
  De uitstorting van de heilige geest
  Reageer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |