×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Straatvraag: Weet jij eigenlijk waar Pinksteren voor staat?

Straatvraag: Weet jij eigenlijk waar Pinksteren voor staat?
15.05.2013 -

Deze week is het Pinksteren. Dat is volgens de Bijbel het moment waarop de neerdaling van de Heilige Geest over de apostelen wordt herdacht. Eerlijk gezegd wisten wij dit op de redactie ook niet. Dus Vriendin ging de straat op en vroeg: weet jij eigenlijk waar Pinksteren voor staat?


In Vriendin 20 geven Lisanne, Lida en Lies antwoord. Vul de poll in en laat ons weten wat jij vindt.

Lisanne (23): “Geen idee! Ik weet dat het een christelijk feest is, dat het iets te maken heeft met het leven van Jezus. Maar wat precies, zou ik echt niet weten.”

Lida (52): “Ik zou het niet weten. Pinksteren is iets christelijks en daar ben ik helemaal niet in thuis. Ik weet wel ongeveer wat Pasen inhoudt, maar daar houdt het dan ook bij op. Tijdens deze feestdagen werk ik ook gewoon door. Nee, geen feest voor mij!”

Lies (46): “Ik heb het wel geleerd, maar ik ben het vergeten. Ik ben katholiek opgevoed, dus ik schaam me wel een beetje dat ik het niet weet...”

Plaats een reactie

Weet jij eigenlijk waar Pinksteren voor staat?

  •  
  •  

4Reacties

 • Dit is niet ok!

  Rija do 16 mei '13 16:52

  Reactie: Ja, namelijk voor...
  Het begin van het christendom. Deze dag ontvingen de dicipelen de heilige geest en begoon de verspreiding van het verhaal van Jezus.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  lian.vermeer.9 vr 17 mei '13 11:13

  Reactie: Ja, namelijk voor...
  Ja zeker. Jezus was opgevaren naar de hemel om Zijn Heilige Geest uit te storten Ik ben Hem daar nog steeds heel erg dankbaar voor
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Balouke vr 17 mei '13 11:23

  Reactie: Nee
  Heb het geweten ben katholiek opgevoed, maar omdat het zo hoorde in die tijd niet omdat ik de keus had en eerlijk gezegd na 55 jaar sta ik hier niet meer bij stil
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  kruimel01 vr 17 mei '13 11:58

  Reactie: Ja, namelijk voor...
  De uitstorting van de heilige geest
  Reageer!
3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |